Przejdź do forum
Czemu nie uzupełnia...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Czemu nie uzupełniaja stacka?

26 Posty
22 Użytkownicy
3 Reakcje
2,761 Wyświetlenia
Sobol6301
Oldschool Grinder

Pytam tylko po to aby zaspokoic ciekawosc, a mianowicie chodzi mi o to, że zauważyłem że na High Stakes wielu graczy nie dokupuje sie jak przegra iles tam zetonów. Zauważyłem ze głównie to dotyczy PLO i widziałem jak 0Human0 czy Skjervoy grają czasami z 40 bb w stacku. Zmieniaja strategie na jakis MSS wtedy czy co ?
OCB ?(

Odpowiedz
Cytat
25 odpowiedzi
KubaICP
PokerStrategist

Wiekszosc graczy nie uzupelnia stacków, a niektorzy grają mniejszymi.
Ja zawsze mam pełny a np moj kumpel gra małym bo nie chce stracic za duzop ( po co grac jak wiesz ze stracisz;/ )

Odpowiedz
Cytat
zylka5
Oldschool Grinder

Większość graczy uzupełnia stack (niekoniecznie do 100bb), a autor tematu pyta o nieuzupełnianie stacka graczy na najwyższych stawkach. Ja szczerze mówiąc niezbyt często oglądam takie gierki i nawet nie zwróciłem na takie coś uwagi, jeżeli naprawdę to występuje.

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Tak, też to zauważyłem czasami oglądając ich grę na nosebleedach. Nawet tacy gracze jak Ivey, PA, czy Isildur czasami nie uzupełniają do 100bb i można ich spotkać siedzących z 40bb lub nawet mniej.

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Też zauważyłem, konkretnie dzisiaj. Gus Hansen grał w PLO i stacka uzupełnił dopiero jak się zupełnie wyzerował.

Odpowiedz
Cytat

jak się nie ma to się nie uzupełnia, zresztą to może też być kolejny dowód, że to play money dla nich...

hard to say

Odpowiedz
Cytat
rootpl
Oldschool Grinder

to kolejny dowód, że soft is rigged :D

oni mają cynki kiedy będzie bed bit i dlatego nie uzupełniają

Odpowiedz
Cytat
kacper3k
Elite Grinder

Często łatwiej, zwłaszcza w PLO gra się mniejszym stackiem. Mając np 40bb latwiej wrzucić AI na flopie z drawem jak jest się 3way. Mniej ryzykujesz i dużą presję wywierasz bo kolejny gracz ma trudną decyzję, żeby zagrać call, wiedząc, że za nim są jeszcze big stacki.

Odpowiedz
Cytat
Fafarafa
Elite Grinder

akurat na nosebleedach często tak bywa

myślę że gracze w ten sposób ograniczają variance, bo gdyby dokupowali ciągle do 100bb to w końcu gierka byłaby conajmniej 150-200bb deep, a jak siedzi taki np. fisz z Libanu to wtedy często są jakieś sick spoty i duże pule w których on jest w stanie na nich wywierać presję wielkością stacka albo np. korzystniej drawować

po za tym nikt chyba nie chciałby siedziec na deepach mając po lewej np. Galfonda czy Skjervoya. Wtedy jakie by nie było value z fisza to EV całej gry leci mocno w dół

mając około 50bb gra przeciwko takim bardzo luźnym gamblerom jest dosyć prosta i w zasadzie niemożliwa do eksploatowania przez pozostałych graczy

po za tym zwróćcie uwaga na sizingi, szczególnie na preflopie często są podbicia w stylu 2-2,5bb więc mimo płytszych staków SPR na flopie często pozostawia sporo manewru

Odpowiedz
Cytat
arkeyo
BlackMember

Założę się że średni reg shortstacker z plo400 miałby całkiem niezły edge w coniektórych lineupach na nosebleedach bo czasem mam wrażenie że tacy gracze jak zigmund albo isildur to nie mają pojęcia o preflopie a z tamtąd pochodzi większość value shorta.
Galfond mówił też kiedyś że bardziej lubi gre na deepach to są pewne linupy gdzie woli grać shortem.

Wątpię żeby miało to coś wspólnego z ograniczeniem wariancji. Po prostu część z tych gości wcale nie ma rolla na te stawki i grają za to co akurat mają na koncie i nie są to tylko moje domysły ale rzeczywistość.

Inna sprawa że na blindach z regóły lepiej jest mieć małego stacka i czasem lepiej sie nie dokupować.

Poza tym większość z tych gości wcale nie gra tą słynną na PS Big Stack Strategy tylko po prostu grają jak im się podoba albo jak od zawsze grali w kasynach.

Odpowiedz
Cytat
GregWawelski
Oldschool Grinder

Grają stackiem jaki mają, bo nie ma autorebuya. Jeśli chodzi o nosblidy na Evereście rzecz jasna.

Odpowiedz
Cytat

moze nikt z nich nie czytal i nie ogladal artykulow na ps.com stad takie bledy robia

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam,

Wydaje mi się, że zbytnio levelujecie i najbardziej prawdopodobnym jest, że Ci gracze po prostu nie wiedzą, że mogą ustawić w oprogramowaniu auto-rebuy. :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12
Elite Grinder

Napisane przez imgoingtomirage
Witam,

Wydaje mi się, że zbytnio levelujecie i najbardziej prawdopodobnym jest, że Ci gracze po prostu nie wiedzą, że mogą ustawić w oprogramowaniu auto-rebuy. :)

Pozdrawiam.

też tak uważam ,że np taki Gus Hansen gra w pokera online od paru lat , ale nie wie ze jest taka opcja jak auto rebuy

Spoiler

:nh :nh :nh :nh :nh

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Najbardziej prawdopodobne jest ze to zwykli gamblerzy. A na nosbleedach siedza takie same fishe jak na nl2 :)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k
Elite Grinder

Jeans w pierwszych (chyba w pierwszych dwóch) filmach, które nagrał dla PS z PLO mówi czemu tak gra, czemu nie robi auto top up i Omawia wiele różnych spotów w których to wykorzystuje.

Odpowiedz
Cytat

Ja widzę jeszcze jedna opcje. Nie trzymaja calego rola na poker roomie.

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3
Elite Grinder

Mają agro BRM 1 BI na limit

Odpowiedz
Cytat
Sobol6301 Autor wątku
Sobol6301
Oldschool Grinder

Napisane przez robal123
Najbardziej prawdopodobne jest ze to zwykli gamblerzy. A na nosbleedach siedza takie same fishe jak na nl2 :)

Tak myslałem ze Skjervoy to największa fiszka i gambler :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

Napisane przez imgoingtomirage
Witam,

Pozdrawiam.

:facepalm:

Odpowiedz
Cytat