Przejdź do forum
czekać czy grać?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] czekać czy grać?

31 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,329 Wyświetlenia
wujekryba

Bardzo możliwe, że powieliłem jakiś istniejący temat ale na forum jest strasznie dużo nic nie mówiących postów, dlatego wybaczcie mi. W razie czego można zamknąć temat.

Po kilku dniach udało mi się wypłacić $ na netka. Co radzicie:

- poczekać na jakieś reload bonusy od FTP czy P*
- wybrać inny room

Jeżeli odpowiedź numer 2 to co jest teraz najlepszą ofertą? Dodam, że nie chce stolików 5-handed tylko 6-handed czyli ongame odpada.

Gram NL25 i oferta jest dla mnie ważniejsza niż traffic.

Nie utrzymuje się z pokera i mogę poczekać, jednak bardzo brakuje mi gry.
Dodam też, że widziałem newsa z ofertami.

30 odpowiedzi
TomaszPB

Reload bonus na P* już jest. Po zalogowaniu się wyskoczy Ci informacja. Radziłbym po prostu grać i korzystać z bonusu ;)

dzjeszt

200$ reloadu dali ? :facepalm:

wujekryba Autor wątku
wujekryba

Dzięki
wygląda na to, że 200. Słabo ale można ugrać i spadać. Orientuje się ktoś jak to wtedy wygląda ze zwrotem Jeżeli mam tylko brąz? Chodzi mi o % "zwracanego" rake dzięki temu bonusowi.

Oczywiście jeżeli ktoś ma inne zdanie na ten temat to będę wdzięczny za odzew.

dzjeszt

procent rakeacku za reload chyba zawsze jest taki sam bez wzgledu na status?

edit a co do wielkosci rakebacku to z tego co widze ;]

The bonus will the cleared at a rate of 20 VPPs per $1

jako ze oni przyznaja 5.5 vpp za 1$

to chyba troche ponad 25% rakebacku bedzie, chyba ze zle licze

wujekryba Autor wątku
wujekryba

25% nie zachwyca a nie rozpatruje wymiany ptk na $ bo pewnie uciekł bym po wyrobieniu bonusu.

Zastanawiałem się na PartyPoker ale mało wiem o tym roomie.

dzjeszt

sh sporo stolikow nl25 fr raczej malo

a pokerstars widze reload daje tylko 50%

czyli to nie 200$ a 100$ nawet :facepalm:

ale rakeback chyba dalej 25% wychodzi na okres jego wyrobienia

Nasir99

Jeśli już mówicie o pełnej ugranej kwocie bonusu to dostajesz te 200 $ aby ugrać to musisz ugrać 4000VPP a za tym wiąże się możliwość wykupienia stellarów które przy wynik 4k VPP dają kwotę 50$. Oraz pkt FPP których mniej więcej powinieneś ugrać około 5500. Można za nie grać satki z których powinno wpłynąć kolejne 50 $. Więc kasa z bonusów i rakebacku to mniej więcej 300 $ plus profit gry ; )

Obecnie stołów NL25 FR ja P* jest około 200

dzjeszt

2k vpp na okres bonusu bo to tylko 50% reload bonus
a bronze star samo w sobie za bonuse oferuje tylko 10% rakebacku :( czyli razem max 37% na okres wyrabiania

jesli ma bronze star to nie ugra wiecej FPP niz VPP tylko tyle samo :) a watpie, zeby taki bonus wyrabial dluzej niz jeden miesiac na nl25

YogasPL

dzjest jak cos piszesz to radze najpierw przeczytac ze zrozumieniem. Dostajesz 200$ reload bonus jezeli wplacisz 400$. 400 : 2= 200=50% reload

dzjeszt

aha :)
no ale to poprawnosci obliczen nie zmienia.

Nasir99

Napisane przez dzjeszt
2k vpp na okres bonusu bo to tylko 50% reload bonus
a bronze star samo w sobie za bonuse oferuje tylko 10% rakebacku :( czyli razem max 37% na okres wyrabiania

jesli ma bronze star to nie ugra wiecej FPP niz VPP tylko tyle samo :) a watpie, zeby taki bonus wyrabial dluzej niz jeden miesiac na nl25

no jak? Bonus jest 50% do 200$. Czyli jeśli wpłacisz 200 to masz 100 jeśli 400 to 200. Rozumiem że skoro chce grać NL25 to roll jest minimum 500 a wiec łapie się na 200$ bonusu. W trakcie wyrabiania spokojnie na tym limicie ugra silvera. Jeśli wyrobi bonus to powinno wyjść mniej więcej tyle co napisałem post wcześniej...

dzjeszt

tzn zalezy czy wyrobi to w miesiac;] bo statusy na pokerstars co miesiac sa przyznawane? ;)

No i w pewnym momencie juz sie pogubilem :P czy to 50% z 200$ daja, ale up to 200$ czyli to jako maximum faktycznie ;]

najbardziej oplacalnie pewnie byloby wplacic jeszcze pod koniec tego miesiaca dla kogos kto ma bronze, wyrobic ten silver i na next miesiac choc odrobine lepszy rakeback z bonusow miec, ale i tak dosc slaby na ps jest;]

Nasir99

Napisane przez dzjeszt
tzn zalezy czy wyrobi to w miesiac;] bo statusy na pokerstars co miesiac sa przyznawane? ;)

Status jest ważny przez 2 miechy można powiedzieć. Tzn że jeśli wyrobisz go dzisiaj to jeszcze cały maj go utrzymujesz.

Napisane przez dzjeszt
najbardziej oplacalnie pewnie byloby wplacic jeszcze pod koniec tego miesiaca dla kogos kto ma bronze, wyrobic ten silver i na next miesiac choc odrobine lepszy rakeback z bonusow miec, ale i tak dosc slaby na ps jest;]

Raczej nie ma to większego sensu bo dużo na tym nie straci. Jedynie jakieś 300 samych pkt FPP co daje jedną satelite więcej wartości 11$

wujekryba Autor wątku
wujekryba

roll 500 na NL25 imo nie wystarcza więc jest spokojnie mogę wyrabiać większe bonusy.

Czyli w tej chwili radzicie powrót (kiedyś już grałem) na P*? Jak tam grałem to miałem trochę punktów i gold star ale nie wiedziałem nic o rb dlatego kupiłem sobie ipoda. Jak to jest?

A może ktoś ma inne zdanie i jakię europoker albo PP będzie lepszy. Przypominam, że dla mnie oferta>traffic (SH), jednak jeżeli traffic będzie duży to jeszcze lepiej.

grałem też te satki do 1/4million dla 11T$ ale szczerze to nie chce mi się teraz tego robić.

dzjeszt

tak wyglada rakeback na ps ze stellarow i bonusow cash do kupienia w vip store

http://www.pokerstars.eu/vip/tiers/

wujekryba Autor wątku
wujekryba

dzięki

jak popatrzyłem teraz na P* to owszem stolików dużo ale tylko 3 z vpip powyżej 40%

Nasir99

Taffic na starsach jest nieporównywalny. SH jest grubo ponad 200.
Na innych się nie znam. Jeśli wyrobisz Golda to w półtora miesiąca powinieneś mieć 5000 VPP czyli w sumie ze stellarów 100 $ + 200 $ ten bonus i kasa ugrana na satelitach jakieś 100$. Mozna pójść na łatwizne i wykupić dwa bonusy za FPP jeden za 2.5k FPP wart 25$ kolejny za 4.5k FPP warty 50$. No ale będziesz na tym bardziej stratny niż na satelitach.

Nie patrz na staty na pokerroomie bo to bardzo orientacyjne i sugerować się nie ma co raczej tym

btw gram na starsie NL10 wciąż jest spoko ze stolikami (wciąż można się szybko dosiąść do avg VPIP > 30) jak dla mnie tyle że teraz czekam w kolejkach wcześniej łatwiej było znaleść dobry stolik myślałem o przeprowadzce ale chyba jednak zrezygnuje choćby nawet dlatego że operacja przenoszenia rolla jakoś mnie przytłacza :D Za dużo roboty z tym a te wszystkie nowe promocje nie powalają, poza tym zawsze lepsze MTT są czy coś + sofcik da best :P Moje zdanie takie, że średnio warto chodź możliwe że dużo więcej rybek na tych Everestach, PP itp.

wujekryba Autor wątku
wujekryba

Wątpię abym wyrobił teraz gold bo wtedy grałem NL50.

Inna sprawa, że na FTP mam jeszcze dużo ptk i ironmana ptk dzięki czemu moge kupić jakieś 150$ w biletach do gier stołowych tylko boję się znów o te wypłaty. Nie wiem co robić.