Przejdź do forum
co to jest upswing ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

co to jest upswing ??????

26 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
2,487 Wyświetlenia
pzareba

Założyłem sobie taki temacik , bo moze jako nie jedyny ale zapewne jeden z niewielu do dzisiaj ( a gram prawie 2 lata) nie zaznałem tego szczęścia który zwie sie upswing.

Owszem miewm kiludniowe zwyzki np. 3-4 dni jestem do przodu 50$ , a potem przychodzi nastepny dzień i po godzinie jestem 200$ do tyłu. Poprostu nie wchodzi wtedy nic. set waletów rozbija mi streight trafiony na riverze, KK trafia na AA , kolor na fula, streight na kolor itp., itd.

Podczas zwyzki ( nie mylić z upswingiem) to owszem takze wygrywam badbeatami , ale nie tak czesto jak przegrywam i nawet jak wariancja jest po mjej stronie to tez tak szybko kasa nie rosnie. Dla mnie to jest masakra jak 2000 rąk jest na plus a nastepne 300 zabiera mi wszystko ..

Zapewne bym się nie wkurzał gdyby to chodziło tylko o wariancje, ale jak wytłumaczyć sytuacje ze przez te 300 rąk w dół przegrywam z mocnymi kartami typu set, kolor , over para i w 90% przegrywam na riverze bo jakis CS dobrał, a jak jest ich 5 na moim stoliku to nie maznaczenia ze 4 spasowało do rivera. Cięzko jest wtedy zapanowac nad bankrolem jak trafiam seta na flopie : ja JJ flop J96, turn 4, river Q i gość pokazuje KT

Odpowiedz
Cytat
25 odpowiedzi

300 rąk :facepalm:

jak wygrywasz to masz upswing jak przegrywasz to masz downswing.

Odpowiedz
Cytat
pzareba Autor wątku
pzareba

tylko dlaczego downswing to 200BB w plaecy przez godzinę a upswing tylko 25BB w górę przez 3 dni ??

Odpowiedz
Cytat
pyziolek20

tak już jest i koniec

Odpowiedz
Cytat

a moze Twoj 'upswing' to normal game a 'downswing' to c-game albo tilt?

Odpowiedz
Cytat
Sepurta

upswing i downswing
Rozwiązanie? Zacznij pracować nad mindsetem.

Odpowiedz
Cytat
paqnek

Napisane przez pzareba
tylko dlaczego downswing to 200BB w plaecy przez godzinę a upswing tylko 25BB w górę przez 3 dni ??

Rigged softy sa specjalnie tak ustawiane. Rly. True story.
Popracuj nad mindsetem, wrzuc rozdania do oceny i nie zrzucaj winy na przeciwnikow , bo taki CS jest jednym z fajniejszych typow graczy.

Odpowiedz
Cytat
pzareba Autor wątku
pzareba

I tu jest sedno sprawy, akurat tilt to jest to copokonałem po pierwszym kwartale granie i mam z tym spokój. Zawsze gram swoje A-game i patrząc na moje statystyki to jestem zadowolony z gry , niestety nie z wyników finansowych.

Do przeciwników nie mamzadnych pretensji anido softu, poprostu zastanawiam sie jakdługo można czekać na taki lepszy Up!

Odpowiedz
Cytat
7OKER

Upswing to nie jest tylko wtedy gdy się wygrywa szybko, ale też wtedy gdy przegrywający gracz wolniej przegrywa albo trochę wygrywa. To odchylenie od średniej zmierzającej do long runu w kierunku profitów.

Odpowiedz
Cytat
pzareba Autor wątku
pzareba

W sumie racja. Myślę też ze problememjest dla mnie to iż nie mam zadnych kolegów pokerzystów i tylko tutajsze forum i strona są moimiGuru w tej kwestii, a miło by było czasem zkims "na zywo" powymieniać doswiadczenia i się czegoś poduczyc

Odpowiedz
Cytat
paqnek

Napisane przez pzareba
I tu jest sedno sprawy, akurat tilt to jest to copokonałem po pierwszym kwartale granie i mam z tym spokój. Zawsze gram swoje A-game i patrząc na moje statystyki to jestem zadowolony z gry , niestety nie z wyników finansowych.

Do przeciwników nie mamzadnych pretensji anido softu, poprostu zastanawiam sie jakdługo można czekać na taki lepszy Up!

Ale na to nikt Ci nie odpowie, moze Ci zycia nie wystarczyc na porzadny upswing. Przeswiadczenie o swojej A-game tez moze byc zludne, poddawaj swoja gre surowej ocenie, pozwalaj ocenic ja innym i jakos to bedzie. Nikt nie ma zlotej rady na down/upswing

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Napisane przez pzareba
Założyłem sobie taki temacik , bo moze jako nie jedyny ale zapewne jeden z niewielu do dzisiaj ( a gram prawie 2 lata) nie zaznałem tego szczęścia który zwie sie upswing.

Owszem miewm kiludniowe zwyzki np. 3-4 dni jestem do przodu 50$ , a potem przychodzi nastepny dzień i po godzinie jestem 200$ do tyłu. Poprostu nie wchodzi wtedy nic. set waletów rozbija mi streight trafiony na riverze, KK trafia na AA , kolor na fula, streight na kolor itp., itd.

Podczas zwyzki ( nie mylić z upswingiem) to owszem takze wygrywam badbeatami , ale nie tak czesto jak przegrywam i nawet jak wariancja jest po mjej stronie to tez tak szybko kasa nie rosnie. Dla mnie to jest masakra jak 2000 rąk jest na plus a nastepne 300 zabiera mi wszystko ..

Zapewne bym się nie wkurzał gdyby to chodziło tylko o wariancje, ale jak wytłumaczyć sytuacje ze przez te 300 rąk w dół przegrywam z mocnymi kartami typu set, kolor , over para i w 90% przegrywam na riverze bo jakis CS dobrał, a jak jest ich 5 na moim stoliku to nie maznaczenia ze 4 spasowało do rivera. Cięzko jest wtedy zapanowac nad bankrolem jak trafiam seta na flopie : ja JJ flop J96, turn 4, river Q i gość pokazuje KT

ITS JUST A POKER !!!

Odpowiedz
Cytat
Danny177

Tak jak 7oker napisal, upswing/downswing to sa odchylenia od wartosci oczekiwanej naszej gry. Jesli ktos wygrywa 10bb/100 w longrunie (przykladowo, NL) to dla niego upswingi sa dlugie i/lub przekladaja sie na bardzo wysokie wygrane w bb. Natomiast downswingi bedzie mial krotsze i/lub nie beda to przegrane wielu BI tylko gra b/e lub na lekki minus. Jesli ktos przegrywa 10bb/100 w longrunie, bedzie u niego dokladnie na odwrot, upswingi beda krotkie i niezauwazalne, a bardzo silne i dlugie beda okresy downswingow. Tak to juz dziala.
Moze po prostu jestes blizej tej drugiej grupy, szczegolnie jesli rzeczywiscie obserwujesz to w dlugim okresie? Modne sie stalo ostatnio obwinianie za wszystko mindsetu i w zasadzie wielu zarowno slabych jak i dobrych graczy ma z tym problemy, ale czasami ludzie nie przyjmuja do wiadomosci ze moze po prostu graja zle i to jest podstawowa przyczyna ich niepowodzen? A tilt moze byc tylko czynnikiem wzmacniajacym..

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry

Na pocieszenie masz wykres - dowód na to, że w pokerze należy działać według zasady "nie daj się, a posraj się". :D

Odpowiedz
Cytat
nikoafc

zwieksz volume i graj jak najlepiej to ciebie tez odwiedzi kiedys wlasnie gralem tak ze nie przykladalem duzej wagi do ilosci rak rozgrywanych dziennie tylko gralem sesje i konczylem gdy bylem na plusie i pozniej juz nie wlaczalem pokera bo bylem przekonany ze jak zagram to wariancja mi zabierze wszystko ;D Czesto mialem sytuacje gdzie w 1 dzien wygrywalem po kilka BI a w nastepny po 10minutach oddawalem caly profit. Mocno mnie to wkurwialo az w koncu odeszlem od tego chorego myslenia i zaczalem znacznie wiecej grac
Teraz zbieram tylko korzysci z tego posuniecia, gram lepiej, widze wiecej, zgarniam wiecej rakeback i do tego jestem teraz na chorym upswingu ;)

Odpowiedz
Cytat
Puczek

Upswing wystepuje wtedy, kiedy Usain Bolt nie jest wcale takim strasznym przeciwnikiem w batali na 200m, Downswing to stan kiedy Henryka Krzywonos wyprzedza cie w wyścigu po sałatke jarzynową.

Odpowiedz
Cytat
lorojd1

Napisane przez pyziolek20
tak już jest i koniec

To na h.. grasz? Jak nie wiesz to nie pisz, kolega chciał otrzymać konkretne rozwiązanie, a Ty jakieś kocopoły wypisujesz. Ogarnij sie człowieku.

Odpowiedz
Cytat
smack91

;(

Odpowiedz
Cytat

Upswing to moje życie :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat

ze swingami jest w sumie zabawnie, bo wygrywajacy gracz zawsze bedzie mial mocniejsze wachania wokol allin ev. wynika to z natury tego wskaznika.

przyklad

allinujemy sie na pf za 100 dolcow majac 80%. ev to 160$, czyli albo jestesmy 160 pod albo 40 nad. oczywiscie w long runie tego nie widac, ale spojrzcie na najwieksze skoki winnings-ev. wygrywajacy gracz zawsze powinien (w idealnych warunkach) w chodzic gdy jest z przodu co powoduje takie wachania.

wynika z tego, ze nawet jesli szczescie nam sprzyja bedziemy to slabiej odczuwac.

Odpowiedz
Cytat