Przejdź do forum
Ciężka sytuacja prz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ciężka sytuacja przy stole pokerowym.

27 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
1,214 Wyświetlenia

Chciałbym przedstawić sytuaje, która nastąpiła przy stole pokerowym na turnieju live.

Rozdanie:
Ktoś robi raise, kolejny all in decyzja do mnie.
Robię następującą rzecz.
Mówię "call" i muckuje karty. Po chwili poprawiam się "sory znaczy fold".

Co teraz powinno się stać według Was?

EDIT:
ktoś mi zwrócił uwage.

powinno być tak:
Mówię call i w tym samym momencie muckuje karty, następnie po ułamkach sekund dodaje sory znaczy fold.

Odpowiedz
Cytat
26 odpowiedzi

sprawdzasz i przegrywasz proste

Odpowiedz
Cytat
stekubuk
Oldschool Grinder

Nie łatwiej zrzucić karty i nic nie mówić? _confused:

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

w pierwszej chwili liczy się to co powiesz

Odpowiedz
Cytat
PawelK098
Poker Player

W pokerze słowna deklaracja jest wiążąca!
Więc niestety liczy się call.
Podobnie jest jeśli np: do puli wrzucisz żeton o nominale 100, a powiesz 1000, wtedy również musisz wrzucić 1000.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przepis nr 89 reguł WSOP mówi: "Wszystkie żetony włożone do puli pozostają w puli. Jeśli uczestnik rozdania przebije zakład, ale jego ręka będzie martwa przed otrzymaniem sprawdzenia, traci on wartość zakładu początkowego, a przebicie jest mu zwracane"

Dalej przytoczona jest sytuacja.
CHODZI MI KOMENDE SŁOWNĄ-WIĄŻĄCĄ

A rzuca all in, w rozdaniu jest jesszcze 1 zawodnik.
A muckuje karty. I werdykt jest taki, że A traci tyle żetonów ile ma wyrównać zagranie przeciwnika powiedzmy. A reszte dostaje spowrotem.
A przecież rzucił "all in" więc rzekono zawodnik z kartami może powiedziec call i zabrać wszystko. Jestem ciekaw czy ktos może widział już taką sytucje jak ta moja na jakims duzym turnieju.

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90
Oldschool Grinder

A zauważyliście, że jeśli ktoś mówi trochę nie wyraźnie i cicho to łatwo mozna pomylić słowo call i fold':D?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jeżeli turniej byłby za granicami, w takich czechac np. sądzę żę nikt by na to nie zwrócił uwagi nawet. Właśnie z powodu podobienśtwa wymowy call, fold. :/
Zostałem wyzwany od frajerów i oszustów. Boli mnei to strasznie.
Szukam od godziny sytuacji w internecie jakies podobnej.
Ciężko. Ale nie poddam się tak łatwo.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez blelol
sprawdzasz i przegrywasz proste

Takie proste. A załóżmy że sytuacja ta jest na keszu.
I też pomyliłeś się i masz sprawdzić all ina za 1000zł powiedzmy.
I zrobiłeś dokładnie to samo. To też Twój pech?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez smack91
w pierwszej chwili liczy się to co powiesz

Ok, a co jeżeli w jednej chwili muckuje karty i mowie call, jednym ciagiem praktycznie dodajac sory fold?

No nie wiem, nigdy bym nie oczekiwał na miejscu "A" żeby ktoś oddał mi free żetony przez przejęzyczenie.

No rozumiem. Są zasady , ale one jak widać w przykładach które przeanalizowałem są elastyczne. I tak naprawdę nie ma złotych środków i często jest tak że turnament director ma "ostateczną decyzję".
Jedynie co mam sobie do zarzucenia na tę chwilę to to że nie poprosiłem przy graczy przy stole o ich opinie, a podjąłem decyzje na swoją korzyść olewając wszystkich.
Jako ja tournament director najlepiej wiem co chciałem zrobić. I to mną kierowało.

Jest książka "The Rules of Poker" wydana przez IFP
Czy ma ktoś do niej dostęp? chętnie bym w neij poszukał odpowiedzi.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie wiem co mam zrobić. Siedzę o 2 godzin i wszyscy dookoła mówią że nie mam racji, i że powininem oddać swoje żetony...
Jeżeli w tej książce nei uzyskam odpowiedzi to się poddaje...

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Najgorsze w tym wszystkim jest to, żę to była wczesna faza turnieju. Ten call kosztował mnei pół stacka, nie straciłem go i

.... wygrałem turniejj...

Odpowiedz
Cytat
kaesen42
Oldschool Grinder

nie masz racji. call to call.

Odpowiedz
Cytat

mówisz call jest call to czy zmuckujesz karty czy nie to twoja sprawa człowiek uczy się na blędach następnym razem bedziesz sie bardziej koncentorował na grze.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kurde, każdy z Was jest widzę taki mądry jak bohater A.
Grali na całym świecie i pozjadali wszystkei rozumy.

sięgnąłem do książki :

"The Rules of Poker" wydana przez IFP

Już wiem że miałem racje i wcale nie byłem zmuszony do tego żeby dawać komukolwiek jakieś żetony.
Dziękuje za to że przekonałem się że każdy jest mądry bo usłyszał coś o czym nie ma zielonego pojęcia.

Wczoraj koledze po całej sytuacji mówię. Zrobie temat na pokerstrategy na pewno ktoś mnie poprze. A on mowi do mnie "A co Ci ludzie moga wiedziec o przepisach. Tylko to co gdzies uslyszeli, a takie sytuacje sie przeceiz nie zdarzaja"...

Odpowiedz
Cytat
5deuces
PokerStrategist

Ja popieram. Jak w pokerze online odruchowo wcisnę fold, gdy mogę dać check, to software mnie o tym upomina. I tak samo powinno być w grze live, jeżeli dealer ma służyć tylko do rozdawania kart, to można by go zastąpić jakimś urządzeniem. Natomiast wszyscy przeciwnicy pokera mają teraz wodę na młyn, że w pokera można przegrać dom ;)

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

Hej bambino,

nie musisz się denerwować na innych użytkowników - podjąłeś decyzję A, pytasz się tutaj czy ich zdaniem jest prawidłowa. Mówią Ci, że nie - a Ty się denerwujesz na nich, wyśmiewasz

Kurde, każdy z Was jest widzę taki mądry jak bohater A. Grali na całym świecie i pozjadali wszystkei rozumy.

Jedynie co mam sobie do zarzucenia na tę chwilę to to że nie poprosiłem przy graczy przy stole o ich opinie, a podjąłem decyzje na swoją korzyść olewając wszystkich. Jako ja tournament director najlepiej wiem co chciałem zrobić. I to mną kierowało.

Nieładnie _mad:

Jeśli chcesz uzyskać szczerą odpowiedź, musisz zaakceptować to, że nie zawsze będzie ona zgodna z Twoją linią.

Nie gwarantuję Ci, że uzyskasz prawidłową odpowiedź, ale sądzę, że jeśli byś opisał sytuację "w standardzie", jak choćby na przykład tutaj:
AT Big 11$ ~22 left
byłoby łatwiej ludziom ocenić sytuację.

Nie musisz pamiętać ile kto miał dokładnie big blindów. Ale dość istotne, gdzie kto siedział, kto miał stack "pokrywający" przeciwników i tak dalej.

Ja na przykład po słownym opisie z pierwszego postu dalej mam wątpliwości, jak wyglądała sytuacja.

Pozdrawiam

ultrac

Odpowiedz
Cytat
seba66RNMD
Oldschool Grinder

a na deser odnośnie "przejęzyczenia" ;-)

Odpowiedz
Cytat
PawelK098
Poker Player

Napisane przez bambinoqwert

sięgnąłem do książki :

"The Rules of Poker" wydana przez IFP

Już wiem że miałem racje i wcale nie byłem zmuszony do tego żeby dawać komukolwiek jakieś żetony.
.

Podaj fragment tekstu, według którego uważasz, że miałeś rację.

P.S.
Mam wrażenie, że zamiast coś przyjąć do wiadomości, starasz się nas przekonać do swojej racji.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

1 filmik.
Przepis nr 89 reguł WSOP mówi: "Wszystkie żetony włożone do puli pozostają w puli. Jeśli uczestnik rozdania przebije zakład, ale jego ręka będzie martwa przed otrzymaniem sprawdzenia, traci on wartość zakładu początkowego, a przebicie jest mu zwracane"

kiedyś na pokerstratgegy artykiuł o tym był.

Odpowiedz
Cytat