Przejdź do forum
chyba znalazlem swo...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] chyba znalazlem swoje miejsce:D

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
721 Wyświetlenia

1.5 roku gralem na bossmedii max nl50, masakryczne swingi tam mialem. 2 dni temu na P* sie przenioslem wplacilem 55e, probowalem nl fr... masakrycznie nl10 zamurowany, ss gralem ciezko widze tam gre bs, sh bardzo pasywni gracze i duzo dziwnych raisow:D ale co najlepsze odpalilem moze z 10 $2.20 NL Hold'em [turbo-180 players] z tego 2x wygralem 3x drugi bylem. dosc latwo sie gralo, a przeciwnicy czytelni. nie wiem za bardzo jak odebrac te sukcesy. gral ktos na bm i p* i ma jakies ciekawe spostrzezenia?

3 odpowiedzi
hellYeahEnT

W ch^j zagrales tych sitkow. 1,5 roku grasz i nie wiesz ze liczba 10 to troche za malo zeby liczyc roi ? ;)

Ja gram i na bm i na starsach i na starsach jest latwiej o wiele, ale bm daje duzy rb oraz waluta to € co sie przeklada na okolo 50% wyzszy winrate niz na tych samych limitach w $

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

^heh^ no nie licze ze w przyszlosci co 3ci taki turniej bede wygrywal:P tak napisalem bo chcialem sie sukcesem podzielic:PP

diablik7

Moze 10 SnG to mala probka, ale wyniki dobre. Powiem Ci, ze mialem bardzo podobna sytuacje tylko w SnG 27 i 45 za 1$-2$. Zagralem ze 20 i niezle je zmasakrowalem. Do tego czulem, ze mam wyrazna przewage. Jak grasz 1,5 roku to wiesz kiedy masz szczescie, a kiedy to sa umiejetnosci.

Jesli czujesz, ze masz przewage to po prostu graj. Ja z chwila skonczenia SSS na FTP wyplacilem prawie wszystko. Za 20$ zagralem te sity. Od razu poczulem, ze to jest moje miejsce. Grajac SSS umiesz poprawnie oceniac pot equity i fold equity na preflopie w zaleznosci od stackow przeciwnika, pozycji itd.

Na razie zagralem ok. 60 turniejow ze srednim ROI 80%. Raczej male szanse, ze spadnie ponizej 10%. Tak jak mowilem, gracze sa wybitnie slabi. Wiadomo, duzo bad beatow, ale z sesji 10 sitow latwo cashowac w 2 - 3. A po peknieciu bubbla latwo dominowac stoliki, bo gracze nie potrafia sie przestawic na stol SH na FT, juz nie wspominajac o HU, ktory przewaznie graja zbyt tight, zwykle sa bardzo zagubieni. Raz z HU SnG180 trafilem na dobrego gracza, ktory po prostu zmiazdzil mnie.

Jak pewnie sam zauwazyles w sitach micro stakes jest mnostwo rybek. W koncu kazdy rozsadny poczatkujacy gracz zaczyna od tych stawek. W wielostolikowych sitach (szczegolnie nie turbo) masz duzo czasu na cierpliwa poprawna gre i zdobycie przewagi nad przeciwnikami.

GRAJ DALEJ!