Przejdź do forum
BRM online, a live

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

BRM online, a live

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
410 Wyświetlenia
baxx1989

Siema,
Jak się ma brm online do gierek live?
Mam na myśli to, że gram na co dzień nl 50 €, czyli możemy to przełożyć na nl200zł. Jednak w gierkach jakie grywam (baaaardzo sporadycznie) większość graczy wkupuje się na starcie za 200bb (łącznie ze mną). Wiadomo, że po 4h gry średni stack = ~500bb. Charakterystyka jest trochę inna, również ilość rozdań jest inna.

Jak przekładacie limity z codziennych stawek online, na gry live?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
McBurak

z jednej strony gra live jest mniej swingowa ze wzgledu na duzo wyzsze edge (a co za tym idzie winrate'y), z drugiej strony zwykle gra duzo wyzej niz gierka z analogicznego limitu online przez glebokie wkupienia, straddle i duzo wieksze otwarcia pre czesto (zdarzaja sie gry live gdzie 12x bb jest std, albo nawet 12x straddle jest jest). Reasumujac, w zwiazku z tym stosowalbym chyba podobny brm do obu typow gier, a to jaki to juz zalezy jak sie czujesz komfortowo.

Btw nie uwierzycie, ale mialem kiedys w jeden miesiac (grajac jakeis 3-4 razy w tygodniu) downswinga live na 60bi, pomimo duzego edge'u nad fieldem, pozwolilo mi to troche inaczej spojrzec na wariancje w grze live.

Odpowiedz
Cytat
baxx1989 Autor wątku
baxx1989

Ja gram raczej 3-4 razy w roku, a edge'u też za bardzo nie czuję, bo znajomi z którymi przeważnie grywam, grają wyżej niż ja :f_cool:

Odpowiedz
Cytat