Przejdź do forum
BRM a staking

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

BRM a staking

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
980 Wyświetlenia
EDEK437
Oldschool Grinder

cześć.
Ostatnio zacząłem się interesować stakingiem innych pokerzystów i zastanawia mnie jaki powinienem przyjąć do tego BRM. Dodam, że aktualnie nie gram na P*, więc tamtejszy kapitał jest w pełni kapitałem stakingowym.

Jaki procent kapitału polecacie mi inwestować jednorazowo (rozbity na różne oferty lub nie)? 10% a może 90% (w końcu pieniądz musi pracować na pieniądz).

Załóżmy że mam do dyspozycji 1K$ i postanowiłem zainwestować 500$. Która z opcji jest lepsza:
a)kupuje mnóstwo małych udziałów od różnych graczy, bo wtedy jest większa szansa, iż ktoś coś shipnie,
b)kupuje większe udziały u mniejszej liczby osób, ale za to moim zdaniem ich gra jest EV+.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
fidelloz
BlackMember

Jak nie masz zbyt duzo BR, to ja bym raczej wchodzil po limitach (nie wiem co grasz, ale do NL200 zalozmy) i na to przeznaczyl kase.

Jakby cos ze stackingiem nie wyszlo to tracisz duzy % rolla. Wiec ja bym pozostal ostrozny :-P

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez fidelloz
Jak nie masz zbyt duzo BR, to ja bym raczej wchodzil po limitach (nie wiem co grasz, ale do NL200 zalozmy) i na to przeznaczyl kase.

Jakby cos ze stackingiem nie wyszlo to tracisz duzy % rolla. Wiec ja bym pozostal ostrozny :-P

+1 this

miałem te same rozkminy

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Nie polecam inwestowania za więcej niż 1 % swojego Rolla, na inwestowanie potrzeba na prawdę sporego Rolla imo

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Uważam, że to co koledzy wyżej powiedzieli jest zdecydowanie prawdą, traktuj to jak biznes, jesteś szefem swojego przedsiębiorstwa, masz swój kapitał, jak dużą część opłaca Ci się przeznaczyć na inną dość ryzykowną inwestycję aby Twoje przedsiębiorstwo nie ucierpiało? Jak to wpłynie na Twoje przedsiębiorstwo, czyli Twoją grę, Twój kapitał, jakie są szanse osiągnięcia zysku, ile możesz stracić, jakie jest prawdopodobieństwo. To wszystko można oszacować. Jeśli jesteś graczem to traktuj to jako dodatek a nie główne źródło dochodu.

Oczywiście są inwestycje obarczone mniejszym ryzykiem (zazwyczaj te długo terminowe) np. stakowanie kogoś solidnego na 200k rozdań NLHE cash na limicie na którym już sobie dobrze radził posiadając solidny winrate, czy gracza SNG na 5 tyś SNG który posiadał dobre ROI.

Biorąc to wszystko pod uwagę, uważam, że najrozsądniej jest balansować w granicach 1%-3% kapitału chyba, że trafimy na jakiegoś totalnego pewniaka, ale trzeba pamiętać, że nie ma inwestycji bez ryzyka.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Kaczmarol
BlackMember

Ja obecnie posiadam roll ~2k$ i najwieksza kwota stackingu to na te chwile 35$ jednorazowo. Tak sobie ustaliłem i takiego % chcę się trzymać. Zyski przy proficie są już zadowalające a strata inwestycji nie boli specjalnie ;) Grunt to szukać wygrywającego Konia :D

Odpowiedz
Cytat