Przejdź do forum
Bot do SSS.

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Bot do SSS.

28 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
2,456 Wyświetlenia
weltmeister

Witam, wpadłem na pomysł stworzenia bota, który rozgrywałby SSS na kilku stołach jednocześnie.
Zastanawia mnie to, czy na jakimś pokerromie mogą być za to konsekwencje, jak np. dożywotni ban?

Co o tym sądzicie?

27 odpowiedzi
MoroP

Na wszystkich :)

magic83

MoroP napisał

:D :D:D

100% nielegalne, groza konsekwencje nie tylko takie jak ban ale jak wiezienie i tutaj mowie jak najbardziej powaznie!!

weltmeister Autor wątku
weltmeister

magic83 napisał

MoroP napisał

:D :D:D

100% nielegalne, groza konsekwencje nie tylko takie jak ban ale jak wiezienie i tutaj mowie jak najbardziej powaznie!!

Domyślam się, że mogą wytoczyć proces za oszustwo :P

thefoe

weltmeister napisał
Witam, wpadłem na pomysł stworzenia bota, który rozgrywałby SSS na kilku stołach jednocześnie.
Zastanawia mnie to, czy na jakimś pokerromie mogą być za to konsekwencje, jak np. dożywotni ban?

Co o tym sądzicie?

jesli bedzie wygrywac, w co szczerze watpie, to bedzie Ci grozil. Zapewne skonczy sie tragedia (utrata BR). Nikomu jeszcze nie udalo sie napisac przynoszacego zysk bota w grze NL. FL to co innego, tu sama matematyka i bieżącym czytaniem przeciwnika (VPIP, AF...) na mikrolimitach moznaby ogrywac pijanych jankesow, ale to zadna sztuka - nie trzeba do tego bota. Jedyna pzrewage mialby w tym ze moglby grac 24/7

yaqbpl

thefoe napisał
Nikomu jeszcze nie udalo sie napisac przynoszacego zysk bota w grze NL.

a skad masz takie informacje?
a ja zachecam do napisania bota. wybierz tylko dobry room. wiekszosc poker roomow z otwartymi ramionami przyjelaby boty. dobrzy gracze pewnie tez by nie byli mocno zawiedzeni. glownie slabsi gracze sa przeciwni, a ze jest ich wiekszosc to roomy sa po ich stronie w tej kwesti. ale i tak wiekszosc roomow nie przyklada sie do lapania AI. o ile komercyjne boty sa latwo wylapywane to takie 'prywatne' juz maja lzej.

a z tymi konsekwencjami chyba tez nie jest az tak strasznie skoro wlasnie na FL ponoc co 10 grajacy to bot.

ps. a swoja droga to korzystanie z Elephanta jest podobnym zlamaniem zasad. a chyba to juz nie macie tylu wyrzutow sumienia ?:>

yaqbpl napisał
wlasnie na FL ponoc co 10 grajacy to bot.

Masz jakieś sprawdzone informacje na ten temat?

yaqbpl

pamietam ze gdzies to przeczytalem. jak znajde to wrzuce zrodlo

Zrandomizuj czasy reakcji bota i nie powinni wykryc ;) Zycze szczescia, jak sie uda to napisz tutaj jak sie bocik sprawuje.

yaqbpl

no niestety nie jest to glowna metoda wykrywania botow. chyba bardziej kwestia odpowiedniego ukrycia wszczepianych dll.

thefoe napisał

FL to co innego, tu sama matematyka i bieżącym czytaniem przeciwnika (VPIP, AF...) na mikrolimitach moznaby ogrywac pijanych jankesow, ale to zadna sztuka - nie trzeba do tego bota. Jedyna pzrewage mialby w tym ze moglby grac 24/7

Jeśli decyzje, podejmowane przez bota, opierałyby się na statystykach graczy, to popełniałby on mnóstwo błędów. W bazie danych musiałoby się znajdować kilkaset, a może nawet kilka tysięcy rozdań - od każdego gracza.

Pozdrawiam :)

yaqbpl napisał
ps. a swoja droga to korzystanie z Elephanta jest podobnym zlamaniem zasad. a chyba to juz nie macie tylu wyrzutow sumienia ?:>

na jakim roomie nie można używać programu do wyliczania statystyk gracza. Z tego co wiem, to wszędzie są zakazane boty i inne programy, które pokazują jak masz zagrać, albo automatycznie pasujące. Wszystko, co tylko liczy statystyki na podstawie rozdań, które widziałeś jest dozwolone. Tak to wygląda na PokerStars i pewnie na większości innych platform.

yaqbpl napisał
wiekszosc poker roomow z otwartymi ramionami przyjelaby boty. dobrzy gracze pewnie tez by nie byli mocno zawiedzeni. glownie slabsi gracze sa przeciwni, a ze jest ich wiekszosc to roomy sa po ich stronie w tej kwesti. ale i tak wiekszosc roomow nie przyklada sie do lapania AI. o ile komercyjne boty sa latwo wylapywane to takie 'prywatne' juz maja lzej.

Żadna platforma pokerowa nie przyjmie botów z otwartymi rękami. :P
Przede wszystkim dlatego, że boty nie wpłacają własnej kasy. Może i nabijają duży rake, ale jak będzie ich za dużo, to normalni gracze zniechęcą się do danej platformy i nie będą tam wpłacać. Przecież kasa idzie właśnie od tych najsłabszych. Ci lepsi nie wpłacają, tylko wypłacają. :)

yaqbpl

tak czy siak obrot sie zwiekszy, o ile nie odstraszy to standardowych graczy, dla roomu jest ok.

o ile ja kojarze programy wspomagajace podejmowanie decyzji sa niedozwolone, a czemu sluzy elepahnt? oczywiscie wyliczac statystyki mozna, ale nie w celach wspomagania podejmowania decyzji. no ale az tak sie nie znam na regulaminie. na forum.pokerzysta przeczytalem ze tak jest i przyjalem za prawdziwe

Jedna (może i więcej) uczelnia w USA pracuje nad stworzeniem pokerowego bota. Do tej pory działa tylko w HU. Sprawdzali to nawet przeciwko jakiemuś znanemu graczowi. Nie pamiętam co to była za odmiana Holdema, ale wydaje mi się, że NL. Postaram się poszukać ten art i wrzucę.

Co do Bota do SSS to grając podstawową taktykę (opisaną w artykułach w sekcji bronze) sami gramy jak boty. Skoro my mamy wygrywać to czemu nie Bot?

yaqbpl

no ale to jest zupelnie inna sprawa to co ta uczelnia robi. oni chca stworzyc bota ktory bedzie wstanie powalczyc z pokerowymi prosami jak rowny z rownym. a dla ludzi takich jak my ;) wystarczy bot ktory nawet nie wygrywa, moze byc nawet lekko w plecy. breakeven bylo by juz fantastycznie (boty to gigantyczna kasa z promocji, rakebackow, affilate itp)

no dokladnie do nl idealnie na takie bota nadaje sie sss :)

thefoe

radzikowski napisał
Jedna (może i więcej) uczelnia w USA pracuje nad stworzeniem pokerowego bota. Do tej pory działa tylko w HU. Sprawdzali to nawet przeciwko jakiemuś znanemu graczowi. Nie pamiętam co to była za odmiana Holdema, ale wydaje mi się, że NL. Postaram się poszukać ten art i wrzucę.

Co do Bota do SSS to grając podstawową taktykę (opisaną w artykułach w sekcji bronze) sami gramy jak boty. Skoro my mamy wygrywać to czemu nie Bot?

jest to uczelnia z Kanady i bot dziala tylko na FL.

weltmeister Autor wątku
weltmeister

Najpierw planuje przetestować pod jakąś darmową platformą, ewentualnie na fikcyjnym koncie za pomocą play money. Algorytm gry nie będzie stanowił problemu, szczególnie do FL. Najgorzej z samym połączeniem itp.

Z kolegami będziemy nad tym myśleć. W końcu polibuda :D

nom, z połączeniem bota z platformą możesz mieć problem. Bo albo musisz zrobić coś, co będzie klikało w oryginalnym okienku, czyli masa zabawy z obliczaniem współrzędnych przycisków i kontrola kursora. Co wydaje mi się i tak prostszym rozwiązaniem. :) drugą możliwością jest podszywanie się pod oryginalnego klienta i wysyłanie dokładnie takich samych komunikatów, a to wiąże się z podsłuchaniem komunikacji i napisaniem czegoś, co działa tak samo. Jeśli transmisja do serwera jest szyfrowana, to będzie z tym kłopot.

ps. powodzenia w pisaniu. algorytm SSS jest tutaj najprostszą sprawą, nawet na forum można znaleźć uproszczony schemat blokowy :)
Jak już powstaną jakieś początki programu, choćby sama implementacja algorytmu, to pochwal się na forum, z chęcią będę śledził postępy prac. :)

yaqbpl

a ja ci podpowiem ze najlepiej to zrobic poprzez winapi. trzeba wszczepic zmodyfikowane dll tak aby zastapic windosowskie funkcje w stylu draw text.
jest nawet strona z dokladna instrukcja jak takiego bota napisac, jak ktos bedzie chcial to znajdzie.

murkins

i tu wychodzi jedna z wad naszego narodu cwaniactwo i kombinowanie ... powodzenia w pisaniu bota mam nadzieje że szybko autor dostanei bana w każdym roomie w któym spróbuje go użyć :evil: :tongue: