Przejdź do forum
Biorytm a poker

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Biorytm a poker

10 Posty
7 Użytkownicy
6 Reakcje
1,555 Wyświetlenia
peterzimmerman

Istnieje teoria, że nasz organizm posiada określone cykle pracy. Podobnie jak fazy księżyca, przypływy i odpływy oceanów, regularnie zmieniają się nasze predyspozycje mentalne i fizyczne. Czasami wydaje nam się, że mamy siłę przesiedzieć cały dzień na siłowni, innym razem najchętniej przeleżelibyśmy ten czas w łóżku. Te określone cykle aktywności nazywane są biorytmem.

Sama idea balansuje dla mnie trochę na granicy mistycyzmu, ale od jakiegoś czasu interesuję się tym tematem i jako że grywam w pokera naturalnie zacząłem zastanawiać się czy możemy przewidzieć np. dni wzmożonej aktywności mentalnej aby zaplanować sobie dłuższe sesje, shoty na wyższe stawki etc.
I tutaj pytanie prośba do społeczności pokerowej.
Czy ktoś prowadzi mniej lub bardziej szczegółowy dziennik pokerowy ? Coś na zasadzie:
25 stycznia - Koncentracja 9/10
Motywacja 5/10
Senność - 3/10
Itp.
Jeśli tak to prosiłbym o coś takiego na priv, oczywiście wnioskami podzieliłbym się w tym temacie.
Nie proszę o wyniki w $ z konkretnych dni bo wszyscy wiemy, że nie zawsze idą one w parze z naszą grą.

Jeszcze w ramach ciekawostki:

Michał Kwiatkowski gdy zdobywał MŚ w kolarstwie w 2014.
Dodam, że takie dni gdzie wszystkie wykresy mają prawie max zdarzają sie bardzo rzadko.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
tezapl

Przeczytaj sobie kisazke zegar ciala lothar ursinus
tam masz informacje jak działa nasze ciało. Wszelkie odstępstwa to zakłócanie rytmu ciała.

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman Autor wątku
peterzimmerman

Podbijam

Odpowiedz
Cytat
bodidarma

jak dla mnie sie to sprawdza, szczegolnie kiedy mam kiepski nastroj/jakis dol sie pojawia. Patrze na biorytm emocjonalny, a tam 0 lub -100 lub -90.

fizyczny tez mocno wplywa na mnie jesli jest 0 czyli krytyczny lub blisko - 100.

polaczenie fizycznego i emocjonalnego gdzie oba bliskie sa -100 lub 0 to naprawde slaby dzien - rozdrażnienie i zero energii. :-)

Odpowiedz
Cytat
Sosen91

Bodidarma, jak to sprawdzasz ? Chetnie tez bym przetestował :D

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman

Są aplikacje na telefon, strony obliczające, wystarczy podać swoją datę urodzenia

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000

Nie wierzę w biorytm, u mnie za to sprawdza się horoskop.

Odpowiedz
Cytat
JonKing75

Jak miałem starą nokię to tam można było sprawdzić swój biorytm, wychodziły zawsze jakieś randomowe liczby :D

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman

Edit

Odpowiedz
Cytat
JanyWins

Napisane przez peterzimmerman
Istnieje teoria

To nie jest teoria tylko fakt naukowy, za który została przyznana nagroda Nobla w zeszłym roku:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/nobel-2017-medycyna-i-fizjologia-przyznano-nagrode/326y1df

Czyli informacja ta wejdzie do praktycznego użytku za jakieś 20 lat, a lekarze o tym się dowiedzą za 50.

Odpowiedz
Cytat