Przejdź do forum
Bankroll managment

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Bankroll managment

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
633 Wyświetlenia
supersymmetry

Obczajcie tą sytuację:

Mam 10$ na koncie zaczynam grać turki za 0,10$ na 360 osób TURBO, po rozegraniu koło 20 turniejków dwa razy byłem ITM, raz zgarnąłem 0,20 i raz 0,30.

Mówie sobie pier... i gram DoN za 1+ 0,15$ w których spokojnie jestem ITM 3 na 4 gry. Rozegrałem ich ze 20, przegrałem ze 4 może. I jak to się ma do BM a może to po prostu donkowo-losowy charakter tych turniejów za 0,10$ powoduje
te rzadkie ITM. Ogólnie to nie trawię turniejów TURBO, nie ma czasu żeby się rozbujać.

8 odpowiedzi
Gier32o

20 turkow - dobra probka :f_thumbsup:

shovi

A nie uważasz, że 20 turków 360osobowych to troszkę mała próbka? ;]

supersymmetry Autor wątku
supersymmetry

Więc napisałbym : miałem 10$ grałem tylko turki 360 turbo, raz wygrałem 2$ kilka razy kilkdziesiąt centów, ostatecznie przegrałem wszystko, nie wiem co robić? Pomocy?

i zobaczyłbym Wasze odpowiedzi:

100 kilka turków, za mała próbka, wpłać więcej kasy albo graj freerolle.

Teraz pytanie do Was: nie uważacie ze turki TURBO są zbyt losowe żeby je w ogóle grać??

Wojtalenko

wlasnie wg mnie turki turbo są bardzo fajne bo wiekszosc graczy nie ogarnia fazy push or fold ktora jest tam bardzo ważna i ktos kto troche sie tego pouczy moze spokojnie wyciagac profity z takich turniei

Gier32o

Maja wieksza losowosc ale rozgrywasz ich powiedzmy 2x wiecej niz normalne (180os non turbo - 4h, turbo - 2h). Sprobuj pograc troche tych i troche tych jesli masz problem z wyborem i zobaczy gdzie masz wiecej $/h

Morsik034

Napisane przez Gier32o
Maja wieksza losowosc ale rozgrywasz ich powiedzmy 2x wiecej niz normalne (180os non turbo - 4h, turbo - 2h). Sprobuj pograc troche tych i troche tych jesli masz problem z wyborem i zobaczy gdzie masz wiecej $/h

po próbce "troche" raczej nie ma co liczyć $/h :D

Sprawa prosta : non turbo więcej gry post flop, dłuższa gra, ale dobra znajomość ICM to taka sama podstawa jak w turbo. Natomiast sng turbo mniej gry post flop i duży nacisk na ICM - tak czy siak musisz ogarnąć ICM bo nie ważne jaki turek to bez ICM będzie w większości przegrany.

z wpłaceniem własnego hajsu możesz poczekać ... przewal te pieniądze, naucz się grać i wpłać. Proste.

Siema.

Witam,

turki turbo można spokojnie grać profitowo ale trzeba się zaadaptować do tej odmiany, czyli dobrze opanowany ITM no i trzeba liczyć się z większą wariancją bo częściej jesteśmy na all-inie niż w normalnym turnieju :)

a co do samego pytania autora to ciężko tu coś poradzić bo nikt przecież nie wie jak grasz a nawet największy pros może przegrać 20 turniejów z rzędu i nie jest to jakieś dziwne :) lepiej wrzuć ciekawe rozdania do oceny a jak zobaczysz że grasz dobrze to nie będziesz miał powodu do zmartwień ;)

Pozdraiwam

TehGamer

Napisane przez supersymmetry
Obczajcie tą sytuację:
Mam 10$ na koncie [...]
Mówie sobie pier... i gram DoN za 1+ 0,15$

[/thread]