Przejdź do forum
Bankroll Management

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bankroll Management

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
612 Wyświetlenia
mistralx

Czołem!

Nie znalazłem podobnego tematu, jedynie pojedyncze posty w różnych działach.
Nurtuje mnie pewna kwestia dotycząca BMR - mianowicie ilość BI na poziom i w związku z tym chciałbym Was o coś zapytać.
Jakie stosujecie założenie? Czy jest to powiedzmy X BI / table, czy może X BI / level? Jakie są to u Was kwoty? Jakie macie założenia przy "awansie" na wyższy poziom?

Zaczynałem budować swojego rolla od 20 $ - grałem 1 stół FR NL2 (tak, mimo że można było dostać pierdolca, właśnie tak zaczynałem :f_biggrin:). Aktualnie mój roll to 110$ i 6 stołów, ale cały czas NL2. Zastanawiam się jakie założenie powinienem spełnić, żeby pójść poziom wyżej - na NL5. Generalnie czuję się już dość komfortowo na tym limicie, B/E zdarz się rzadko, ABC + solidna gra przynoszą mi profit. Co prawda rozegrałem dopiero ok. 50k handów, ale mogę stwierdzić, że chyba TEN limit mam już całkiem opanowany.

No i właśnie.. co teraz? Jakie spełnić założenia żeby przenieść się na NL5? Chciałbym zacząć grę od 4 stołów.

Z góry wielkie dzięki za wszelkie porady i wskazówki!

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
chriskwns

Hello, 25 BI na limit to takie bazowe założenie, nie ma stałej zasady jakiej należy się trzymać, oczywiście zapewne te 20 BI to bezpieczne minimum w zależności od stylu gry itd, myślę, że skoro idzie Ci dobrze na NL2 na 6 stolikach, to przy 110$ wbicie na NL5 i granie 4ch stolików to jak najbardziej rozsądna opcja. Sam zobaczysz jak się z tym czujesz, w dużym stopniu to kwestia komfortu psychicznego, szczególnie w sytuacji gdy na nowym limicie nie "idzie" , a roll ucieka 2 , 2,5 razy szybciej. Obserwuj siebie, jeśli przykładowo na NL5 stracisz 3 - 5 BI i będziesz się czuł już lekko scary, nie pewnie itp. to zejdź niżej, odrób stratę i np. "dorób" sobie te dodatkowe 5 BI ekstra i wtedy shootnij znowu. Zapewni Ci to takie dodatkowe pole manewru. Jeśli będziesz się czuł ok, to po prostu grasz, może z czasem, przy wyższych stawkach zdecydujesz się na większy BR. Choć oczywiście jeśli całkiem solidnie idzie Ci na NL2, równie dobrze możesz sobie podbudować rolla do tych pełnych 25 BI na NL5. Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

20-25 BI jest całkowicie wystarczające by wejść wyżej, ważne zeby nie grać scary(ale tez nie świrować). Jeśli zdarzy się kilka przegranych BI, ustalić stop loss i zejść niżej, dla mnie to jest gdy spadne ponizej 15 BI na wyzszym limicie. Jeśli grasz mnie stołów to możesz nawet mnie konserwatywny BM - ja zazwyczaj gram ich 10-12

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Hej,

Mamy coraz więcej pomocnych użytkowników :O W BRM najważniejsze to przestrzeganie go. weirdcreep wspomniał o 15BI, a wiem że są osoby grające jeszcze z mniejszym BRM, jeśli stosujemy się do reguł wcześniej sobie nałożonych to ryzyko utraty gotówki jest małe.

Taki "standardowy" BRM to 20-25BI. W przypadku gry na większej liczbie stołów warto ją zwiększyć, w przypadku mniejszej liczby można trochę zmniejszyć.
Jeśli Twoja gra jest swingowa lub masz tendencje do tiltu to bezpieczniej jest BRM zwiększyć.

Część osób atakuje wyższy limit dokładając np. po jednym stole z wyższego limitu. Wtedy można to robić trochę z mniejszym BRM. W moim przypadku bardzo źle to wypadało, bo prawie całą uwagę poświęcałem stolikowi z wyższego limitu.

Moim zdaniem spokojnie możesz zaatakować wyższy limit ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat