Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] ban na FTP

16 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,220 Wyświetlenia

Witam.
Nie tak dawno dostałem kapitał startowy od Poker Strategy na Party Poker. Niestety moja przygoda na PP nie trwała zbyt długo. W dość krótkim czasie przegrałem owe 50$. Dało mi to cos do myślenia. Zacząłem czytać artykuły SSS i BSS. W przeciągu dwóch tygodni przeczytałem wszystkie artykuły z sekcji brązowej po 3 razy. Tak przygotowany postanowiłem wpłacić trochę pieniążków na FTP. Jednak tu pojawia się mój problem. Zamierzam grać na laptopie który, kupiłem za pół darmo od kolegi. Wszystko by było "cacy" gdyby nie to, że mój kolega kombinował na FTP konsekwencją czego był ban na tej platformie. Boję się, że po założeniu konta ja też dostanę bana, ponieważ FTP uzna, że moje konto jest powiązane z kontem mojego kolegi. Pisałem już w tej sprawie do supportu FTP, jednak dostałem odpowiedź, iż nie mogą mi zagwarantować, że moje konto nie zostanie powiązane z kontem zablokowanym rezulatatem czego również zostanie zablokowane. I tu stawiam wam Panowie pytanie: Co mogę teraz zrobić? Czy wymiana karty sieciowej na taką pod USB wystarczy? Wiem, że pewnie napiszecie: "To zarejestruj się na innej platformie", ale bardzo zależy mi na FTP, ponieważ chciałem grać na cashówkach pod rakeback, a ta platforma jest ku temu chyba najlepsza.

15 odpowiedzi
Endurx
PokerStrategist

Śliska sprawa kwestia tego czy po MAC cie dojdą czy nie, bo naturalnie format walniesz ale to może być za mało, osobiście nie ryzykował bym zakładania konta i wpłacania kasy na komputerze z którego ktoś robił jakieś wałki. Tego że cie nie blokną raczej nikt ci nie zagwarantuje, bo nikt nie wie co sczytali z tego komputera i czy będą banować konta które się na nim zalogują tak po prostu, moim zdaniem to by było trochę głupie z ich strony ale jak jest pojęcia nie mam. Znam natomiast bardzo prosty sposób na to abyś na pewno nie miał żadnych kłopotów, opchnij sprzęt na allegro odkup sobie podobnej klasy i będziesz w bezpiecznej sytuacji odnośnie zakładania konta i grania na FTP, trochę to głupio brzmi wymieniać kompa z powodu domniemań że można zostać zbanowanym ale leprze to niż za pół roku dowiedzieć się że konto z np. 5 tysiącami dolarów zostało zablokowane bo podejrzewają cię o oszustwa z przeszłości.

ftp najprawdopodobniej weryfikuje komputer po jego id sprzętu, który jest wypadkową ID procka i ID dysku twardego, więc aby być pewnym wymień obydwa podzespoły.

A jakby puścić przez jakiś tani router to MAC się zmienia wtedy?

herekPL
PokerStrategist

Zmień kolegę

krzychoo89
PokerStrategist

Zmien MAC na karcie sieciowej

Szulecm
Oldschool Grinder

Napisane przez mm4
ftp najprawdopodobniej weryfikuje komputer po jego id sprzętu, który jest wypadkową ID procka i ID dysku twardego, więc aby być pewnym wymień obydwa podzespoły.

wiekszej glupoty nie slyszalem
zmien mac adres karty sieciowej i to powinno wystarczyc

whiler
Oldschool Grinder

Napisane przez Szulecm

Napisane przez mm4

no jak dla mnie jest taką samą głupotą zmienianie mac karty sieciowej :f_confused:

jeżeli już istnieje jakaś weryfikacja komputera łączącego się do FTP, to będzie to weryfikacja sprzętowa, a nie na podstawie mac'a którego zmiana zajmuje 30s

ja ci radze założyć jakieś fałszywe konto i zobaczyć czy zadziała. :)

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Napisz do supportu.

Kaeresen
Oldschool Grinder

imo op wczesniej sam kombinował, a teraz chce pograc na drugim koncie i boi się przypału

bastian081
PokerStrategist

Czy roomy naprawdę idą aż tak daleko w identyfikacji komputera ? Aż wierzyć mi się nie chce. IMO wspólne IP mogłoby być przeszkodą ale komputer ? Jak się boisz ja bym na Twoim miejscu założył u kogoś konto a potem normalnie u siebie się zalogował i grał.

Napisane przez Szulecm

Napisane przez mm4

ktoś tu myśli, rze jest mondry

@bastian: daleko? ftp wydaje miliony na ulepszanie zabezpieczeń, a kod do pobrania id procka, zajmuje 4 linijki (w c#), jest unikalny i z tego co wiem nie da rady go zmienić

bastian081
PokerStrategist

To nawet tego nie wiedziałem. W sumie Ci co mają czyste sumienie nie mają się czego bać ale mam nadzieje że ta inwigilacja ma jakieś granice przyzwoitości. :)

Napisane przez Kiersno
imo op wczesniej sam kombinował, a teraz chce pograc na drugim koncie i boi się przypału

typowy polak, typowe polskie myslenie, wszyscy kombinuja i robia same przekrety...chlopak widac ze jest poczatkujacy, ma prawo zadawac takie pytania,

imo zrob konto sobie u jakiegos "pewniejszego kumpla" dla pewnosci jak bastian napisal i graj normalnie sobie :f_thumbsup:

Kolego nie masz nawet co próbować, bo nie tylko namierzą Cię po id sprzętu, ale jeśli tylko wykryją, że kolega jest Twoim znajomkiem na facebooku tudzież nk, to także zostaniesz zbanowany i pozbawiany środków pieniężnych. Dodatkowo po ostatnich nadużyciach ze strony grających, tfp zaczął zgłaszać takie sprawy do interpolu. Podsumowując: zakładanie konta na ftp jest grą nie wartą świeczki. Mam nadzieję, że postąpisz nie tylko "najwygodniej", ale także w zgodzie z własnym sumieniem.

Pozdrawiam