Z racji tego ze sekcja FL jest bardziej rozbudowana niż Nl mam pytanie to limitowcow, czy ktores artykuły z FL sa warte przeczytania przez graczy NL?
Lekarz a czytałeś nowe platyny z NL? za pare dni będzie jeszcze kilka genialnych artykułów, naprawdę trudno mi powiedzieć, ale jeśli już to na pewno
z platyn: czy nadaje sie na profesjonalnego gracza
i jakieś ogólne artykuły o equilatorze, o statystykach etc...
bo reszta może niekoniecznie się przydać, choć znajomość obu odmian bardzo rozwija co widzę po sobie, choć u mnie znajomość NL jest raczej teoretyczna
te wszystkie artykuły z gwiazdkami są nowe, i przyznam szczerze, większość z nich jest świetna, PS zatrudniło profesjonalistów do pisania artów i są one coraz lepsze i coraz bardziej szczegółówe, jako że podstawy w zasadzie zostały opisane, są to teraz takie małe cegiełki, które mogą ulepszyć Twoją grę...
i jak się ukaże "fundamentalna teoria pokera" to ją też gorąco polecam, genialny art
dzieki, własnie dzis zamierzam sie zapoznac z platyną, i resztą psychologii co mi została i mysle co dalej, a jak spojrzałem na FL to sie zdziwiłem ze ich tam tyle mają:)
oczywiscie do przeczytanych artow staram sie wracac co jakis czas, czekam w takim razie na te nowe
podziel się wrażeniami, jak przeczytasz Równowagę Nasha, jak dla mnie kosmiczny artykuł
już wczesniej czytałem to powierzchownie 2 razy, powierzchownie = nic z tego nie wyniosłem, poza tym nie znam teorii maciezy, ale postanowiłem ten art głębiej zanalizowac:D
widzisz, można wynieść z niego coś bardzo ważnego
przynajmniej dla mnie
1) jeśli przeciwnik jest dobry i Ty jesteś dobry, to trudno Wam będzie na sobie zarobić
2) jeśli wiesz, że przeciwnik jest w czymś od Ciebie lepszy, np sporzadza lepsze ready, dzięki którym prowadzi w marginalnych sytuacjach, to najlepiej będzie ich unikać, by nie pozwolić mu na wykorzystanie przewagi
np. był agresorem preflopa, może mieć wysokiego asa lub parę, a Ty masz bottom pair i myślisz czy warto zrobić calldown
z tego punktu widzenia ten artykuł jest fascynujący...
dobra macieze na poźniej:)
ja ponowie pytanie ktore arty z FL warto przeczytac? przegadałem je przedchwilą, i dajmy na to nowy artykuł o fundamentalnej teorii pokera jest umieszczony w FL a chyba kazdy powinien go przeczytac:)? chyba bede musiał sam je przejrzec