Przejdź do forum
5$/h na spinach

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

5$/h na spinach

48 Posty
16 Użytkownicy
133 Reakcje
8,092 Wyświetlenia
Riverek

Napisane przez 89deny89
Jeśli chcecie ubezpieczenie zdrowotne za free to znajdźcie sobie żonę ale ukryte koszty przekraczają 480/month :coolface:

You made my evening :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez 89deny89
Jeśli chcecie ubezpieczenie zdrowotne za free to znajdźcie sobie żonę ale ukryte koszty przekraczają 480/month :coolface:

Myslalem, ze Retrogade87 dawal w tym watku slabe porady :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
Danielw88

Czy mógłby mi ktos powiedziec jak aktualnie wyglada chips/per game na stawkach 5 i 10?
Czy average reg na 10 robi 60 ? A moze więcej?
Dzieki z gory:)

Odpowiedz
Cytat
janiboy66

Napisane przez tigerek73
Grając 2 stoły ( 25 gier/h )na stawkach 2$ z cev 100 osiągamy wynik 5,1 $/h
Grając 3 stoły (40 gier/h ) na stawkach 2$ z cev 78 osiągamy wynik 4,96 $/h

Grając 2 stoły na stawkach 5$ z cev 66 osiągamy 5$/h

Wszystko do osiągnięcia , dane bez RB.

Dziękuję bardzo!

Odpowiedz
Cytat
Frostbum

jak nigdy nie grales spinow to polecam na start 0,25$ i 1$ na GG :f_thumbsup:
mincash z LB bedzie ci gwarantowac 100% rbu

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Chłopak napisał co robic aby zrobic 5$ a sami poruszylismy temat bycia pro :)
Wyskoczylem z kilofem a graniem w karty jakby juz innej roboty nie bylo za takie pieniądze - Moj blad ale zakladam ze jak ktos jest mlody i ma niskie koszty utrzymania to niech taka osoba spróbuje i trzeba wspierać. Jesli masz pomysl na zycie a 10 osob Ci mowi ze to błąd to jak sie poczujesz? Zniechecisz sie i prawdopodobnie nie spróbujesz. Poker jest tymbardziej specyficzny i potrafi mocno wpłynąć na psychikę. Jak ktos sobie nie poradzi z mindsetem mimo ze potrafi wygrywac zostawi granie bardzo szybko. Roger fajnie ze przedstawiles to w takim świetle jakie sa realia itd ale nie mowmy nikomu jak kto ma żyć.

Dawno sie nie bawilem swongiem ale co tu tiger pisze to jest plus ev.

Odpowiedz
Cytat
FulHaus

Mogłeś od razu zaznaczyć, że są to wyliczenia do flashy (a nikt oprócz Ciebie tutaj raczej tego nie gra), a nie zwykłych, bo w życiu na zwykłych nie rozegrasz tyle gier na godzinę, no chyba, że nakurwiasz all inami non stop ;]

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez retrograde87
Wyskoczylem z kilofem a graniem w karty jakby juz innej roboty nie bylo za takie pieniądze - Moj blad ale zakladam ze jak ktos jest mlody i ma niskie koszty utrzymania to niech taka osoba spróbuje i trzeba wspierać. Jesli masz pomysl na zycie a 10 osob Ci mowi ze to błąd to jak sie poczujesz? Zniechecisz sie i prawdopodobnie nie spróbujesz. Poker jest tymbardziej specyficzny i potrafi mocno wpłynąć na psychikę. Jak ktos sobie nie poradzi z mindsetem mimo ze potrafi wygrywac zostawi granie bardzo szybko. Roger fajnie ze przedstawiles to w takim świetle jakie sa realia itd ale nie mowmy nikomu jak kto ma żyć.

A gdzie ja komus mowie jak ma zyc? Sam to wyraznie podkreslilem, ze kazdy decyzje podejmie sam, ale nie zaklamujmy rzeczywistosci i nie mowmy jaka ta gra i bycie pro sa cudowne. Ja po prostu wyrazam swoje zdanie i brzmi ono, ze jesli juz ktos chce zostac pro to oplaca sie to tylko wtedy kiedy zarabia wiecej (zdecydowanie wiecej) niz na etacie. W innym przypadku moim zdaniem mija sie to z celem i nawet zarabiajac te 5$/h nie zwolnilbym sie z roboty, a tutaj mowimy o sytuacji gdzie autor tyle nie zarabia tylko dazy do tego, zeby tyle zarabiac, no ale jak juz obaj wspomnielismy- niech kazdy decyzje podejmie sobie sam. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Turniejowiec Autor wątku
Turniejowiec

Ogólnie to chodziło mi żeby sobie dorobić i się nie przemęczać jakoś szczególnie xD A 5$ ta rzuciłem bo wydaje się że nie ucząc się jakoś dużo tylko głównie grając to może dałbym radę sobie dorobić na głupoty. Wiem że dużo osób upierdala żeby dojść do tego 50$/h w jakiejkolwiek odmianie pomimo setek godzin grania, nauki, wsparcia jakiejś społeczności etc. Tylko chciałem wskazówki czy są jakieś materiały do nauki czy jednak trzeba dołączyć do stajni. Wcześniej grałem cashe i turnieje, ale nie chce mi się siedzieć tyle godzin żeby odpaść przed FT.

A tak się odnosząc do tego co piszecie:
@RogerMorales - zresztą to takie typowe gadanie, że rzucasz "gdzieś na etacie byś mógł zarobić dobre siano". Zawsze jak ktoś to pisze i inni mu przytakują to nie jest w stanie podać branży gdzie da rade takie siano jak w poksie da się zarobić. Przeważnie dobre zarobki wymagają języków, studiów, doświadczenia i zapierdalania w korpo. W innym wątku jakiś gośc napisał że rok popracował i wrócił do poksa choć rok wcześniej quitnął bo zaczął przegrywać czy coś. Napisałeś:
"po prostu warto sie zastanowic czy gra jest warta swieczki, bo ja bym sie nie wahal i probowalbym rozwijac sie gdzie indziej, tym bardziej, ze jesli jestesmy wygrywajacy w karty to raczej jestesmy na tyle kumaci, ze w normalnej pracy wyciagniemy minimum 4-5k pln". To jest takie gadanie właśnie w próżni bez przykładów xD Sam pewnie zbierasz z 7-10k zł z poksa i perspektywa zarabiania 5k u kogoś jednak nie jest taka fajna żebyś rzucił tę grę pomimo minusów (zakładając że masz umiejętności za które ktoś by zapłacił te 4-5k, bo pisałeś że się nie zbliżysz na etacie do tego co z pokera masz). Żeby dobrze zarabiać w PL to jednak swoja firma to wymóg a do tego trzeba siana + znać się na czymś.

@retrograde87 - widziałem Twojego bloga właśnie, niedługo przeczytam ale się tak zapytam tutaj: Jak zaczynałeś spiny że doszedłeś do takich fajnych stawek? Smartspin? Prywatne treningi? Ile poświęcasz tygodniowo na naukę gry?

@tigerek73 - dzięki za wyliczenia

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Napisane przez RogerMorales

Napisane przez retrograde87

A gdzie ja komus mowie jak ma zyc? Sam to wyraznie podkreslilem, ze kazdy decyzje podejmie sam, ale nie zaklamujmy rzeczywistosci i nie mowmy jaka ta gra i bycie pro sa cudowne. Ja po prostu wyrazam swoje zdanie i brzmi ono, ze jesli juz ktos chce zostac pro to oplaca sie to tylko wtedy kiedy zarabia wiecej (zdecydowanie wiecej) niz na etacie. W innym przypadku moim zdaniem mija sie to z celem i nawet zarabiajac te 5$/h nie zwolnilbym sie z roboty, a tutaj mowimy o sytuacji gdzie autor tyle nie zarabia tylko dazy do tego, zeby tyle zarabiac, no ale jak juz obaj wspomnielismy- niech kazdy decyzje podejmie sobie sam. Pozdro

Nie mówię ze tak napisales. Temat uważam za zamknięty :) Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Napisane przez Turniejowiec
Ogólnie to chodziło mi żeby sobie dorobić i się nie przemęczać jakoś szczególnie xD A 5$ ta rzuciłem bo wydaje się że nie ucząc się jakoś dużo tylko głównie grając to może dałbym radę sobie dorobić na głupoty. Wiem że dużo osób upierdala żeby dojść do tego 50$/h w jakiejkolwiek odmianie pomimo setek godzin grania, nauki, wsparcia jakiejś społeczności etc. Tylko chciałem wskazówki czy są jakieś materiały do nauki czy jednak trzeba dołączyć do stajni. Wcześniej grałem cashe i turnieje, ale nie chce mi się siedzieć tyle godzin żeby odpaść przed FT.

@RogerMorales - zresztą to takie typowe gadanie, że rzucasz "gdzieś na etacie byś mógł zarobić dobre siano". Zawsze jak ktoś to pisze i inni mu przytakują to nie jest w stanie podać branży gdzie da rade takie siano jak w poksie da się zarobić. Przeważnie dobre zarobki wymagają języków, studiów, doświadczenia i zapierdalania w korpo. W innym wątku jakiś gośc napisał że rok popracował i wrócił do poksa choć rok wcześniej quitnął bo zaczął przegrywać czy coś. Napisałeś:
"po prostu warto sie zastanowic czy gra jest warta swieczki, bo ja bym sie nie wahal i probowalbym rozwijac sie gdzie indziej, tym bardziej, ze jesli jestesmy wygrywajacy w karty to raczej jestesmy na tyle kumaci, ze w normalnej pracy wyciagniemy minimum 4-5k pln". To jest takie gadanie właśnie w próżni bez przykładów xD Sam pewnie zbierasz z 7-10k zł z poksa i perspektywa zarabiania 5k u kogoś jednak nie jest taka fajna żebyś rzucił tę grę pomimo minusów (zakładając że masz umiejętności za które ktoś by zapłacił te 4-5k, bo pisałeś że się nie zbliżysz na etacie do tego co z pokera masz). Żeby dobrze zarabiać w PL to jednak swoja firma to wymóg a do tego trzeba siana + znać się na czymś.

@retrograde87 - widziałem Twojego bloga właśnie, niedługo przeczytam ale się tak zapytam tutaj: Jak zaczynałeś spiny że doszedłeś do takich fajnych stawek? Smartspin? Prywatne treningi? Ile poświęcasz tygodniowo na naukę gry?

@tigerek73 - dzięki za wyliczenia

Ja nie gram wysokich stawek :) Powinienem grac przynajmniej 25$ ale nie jestem taki dobry w te klocki. Robie nadal mnóstwo błędów i jestem średnim grajkiem.

Kolega gral je reguralnie i mial dobre wyniki. Chodziły wtedy jeszcze 15$ na Pokerstars kosil grubo. Zrobiliśmy kilka treningów i sie wciagnalem. W tym roku wzialem kilka treningów płatnych co tez wplynelo plus ev. Z ta nauką to tak różnie bylo bo pracowalem ciągle na etacie i mialem wtedy jeszcze rodzine. Dzis jestem na zasilku i mam wiecej czasu na gre i nauke. Okolo godz poza stolami a 7-8 grind. Na początku powinno sie zbudowac solidne podstawy aby decyzje byly pewne i lepsze. Na poczatku grupy sa spoko choc umiera to dosc szybko ale mozna tez sie sporo dowiedziec. Jeden stolik i powtarzac ciagle notatki tak aby sie nie zniechęcić bo nadmiar wiedzy jest czasem gorszy jak jej brak.

Odpowiedz
Cytat
matirix20

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Ok, wystarczylo poprosic o przyklady to od razu bym je podal. To moze zeby nie szukac za daleko to opowiem o moich braciach. Mlodszy- rocznik 95 pracowal jako krupier w kasynie, 3 lata temu przeprowadzil sie do warszawy i tam tez krupierowal- zarobki w zaleznosci od miesiaca 4-5k, zalezy jak bylo tipowane. Przyszla pandemia, postanowil ze to dobry czas na przebranzowienie sie i poszedl na handlowca. Pracuje tam od 4 miesiecy gdzie nigdy wczesniej nie mial stycznosci z ta branza, a juz dwukrotnie zostal wyrozniony jako jeden z najlepiej sprzedajacych, bo troche przysiadl do tematu. Za lipiec dostal 8,5k, w sierpniu 20,8k na reke.
Starszy brat, rocznik 87, gral w poksa zawodowo, skonczyl 3 lata temu i poszedl na handlowca do firmy z winami. Srednio mu sie tam podobalo, zmienil robote po 2 latach, teraz od prawie roku pracuje w firmie consultingowej gdzie co prawda ma zapierdol, ale wyplata podchodzi w dobrym miesiacu pod dyszke. W kwestii wyksztalcenia i jezykow- starszy jest po jagiellonskim, ale studiowal stosunki miedzynarodowe, wiec chuj do dupy, a mlodszy jest po technikum gastronomicznym, czyli bez wyksztalcenia. Obaj znaja angielski i tyle. Wiadomo, mozna narzekac jaka jest chujnia i ze sie nie da, ale mozna tez wziac sprawy w swoje rece. W poksie jest tak samo- jedni beda biadolic jakiego maja zlego runna cale zycie a jak innym rzyga, a inni beda pracowac nad gierka.

Odpowiedz
Cytat
Turniejowiec Autor wątku
Turniejowiec

@RogerMorales - no właśnie zależy co sprzedaje. Bo jakbym miał opychać jakiś chłam, albo coś niekorzystnego czy też na zasadzie "sam w to nie wierzę, wiem że nabijam ich w butelkę ale robię to żeby zarabiać dobre siano" to dla mnie chujowy deal, źle bym się czuł opierdalając ludzi w taki sposób. Ale fakt, w handlu można spoko siano kosić jak komuś się uda. Tylko że dużo osób to tacy szeregowi sprzedający gdzie uśredniając wyjdzie im po 3k zł/month bo raz opchnie dobrze a raz posucha miesiącami.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

@RogerMorales - no właśnie zależy co sprzedaje. Bo jakbym miał opychać jakiś chłam, albo coś niekorzystnego czy też na zasadzie "sam w to nie wierzę, wiem że nabijam ich w butelkę ale robię to żeby zarabiać dobre siano" to dla mnie chujowy deal, źle bym się czuł opierdalając ludzi w taki sposób. Ale fakt, w handlu można spoko siano kosić jak komuś się uda. Tylko że dużo osób to tacy szeregowi sprzedający gdzie uśredniając wyjdzie im po 3k zł/month bo raz opchnie dobrze a raz posucha miesiącami.

Ale właśnie cały czas usiłuje to powiedzieć, ze w życiu nie ma drogi na skróty- jak jesteś kiepski to będziesz kiepsko zarabiał. Jak jesteś średni to będziesz zarabiał średnio, a jak jesteś dobry to zarobisz dobrze. W pokerze jest dokładnie tak samo. Nie mówię przecież, ze każdy PH tyle zarabia, bo tak nie jest. Mówię tylko, ze będąc kumatym i mając jakiekolwiek ambicje można spoko żyć, czy to w pokerze czy na etacie. Jak jesteś średni i jesteś gościem, który na etacie byłby tym przeciętniakiem to nie licz, ze w kartach zrobisz furorę, bo prawdopodobnie nie będziesz nawet wygrywający. Amen

Odpowiedz
Cytat
Turniejowiec Autor wątku
Turniejowiec

Tylko żeby być w czymś dobrym to jednak najlepiej szukać w branży która nas interesuje i w której mamy jakieś uzdolnienia. Ktoś z brakiem talentu do "logicznego myślenia" najwyżej będzie przeciętny w branży pokera, programowania i każdej innej gdzie to logiczne myślenie na wysokim poziomie jest potrzebne. A właśnie w takim handlowaniu gdzie może mieć wysokie zdolności komunikacyjne i talent w obszarze miękkich kompetencji może się zrealizować i dobrze zarabiać. Gorzej jak ktoś ma do czegoś talent, potrafi na tym dobrze zarobić a nienawidzi tego zajęcia xD

Odpowiedz
Cytat
Frostbum

Roger a ile znasz osob ktore nie sa pokerzystami a zarabiaja wiecej lub porownywalnie od ciebie w twoim przedziale wiekowym
Imo poker to nuts :f_thumbsup:
Mimo ze tutaj mi sie cos tam udalo to patrzac realistycznie poza pokerem nie bylbym raczej w stanie kosic tyle $$

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez Frostbum
Roger a ile znasz osob ktore nie sa pokerzystami a zarabiaja wiecej lub porownywalnie od ciebie w twoim przedziale wiekowym
Imo poker to nuts :f_thumbsup:
Mimo ze tutaj mi sie cos tam udalo to patrzac realistycznie poza pokerem nie bylbym raczej w stanie kosic tyle $$

A ile znasz osób, które zaczęły grać i nigdy nie wyszły poza micro? Popatrz na to forum i będziesz miał odpowiedz. Udaje się bardzo małemu odsetkowi, wiec polecanie tej gry i mamienie ludzi wizja super życia, którego najpewniej nie będą mieli jest imo słabe, no ale każdy ma swoj rozum

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez FulHaus

Mogłeś od razu zaznaczyć, że są to wyliczenia do flashy (a nikt oprócz Ciebie tutaj raczej tego nie gra), a nie zwykłych, bo w życiu na zwykłych nie rozegrasz tyle gier na godzinę, no chyba, że nakurwiasz all inami non stop ;]

Przedwczoraj rozegrałem 36 gier/h na 3 stołach. Fakt ilość gier z pamięci. Flashy już nie gram. A we Flash robiłem 55-60 na 3 stołach.

Odpowiedz
Cytat
FulHaus

Przedwczoraj rozegrałem 36 gier/h na 3 stołach. Fakt ilość gier z pamięci

Nie wierzę w taki wynik, bo wychodzi, że średnio jedna gra trwała raptem 5 minut. Weź kartkę, długopis i po każdej skończonej grze rób na kartce kropkę, potem policz kropki. A dla lepszego urealnienia policz to z np. dwóch godzin, wtedy będziesz miał średnią na godzinę.
Jeśli nie napierdalasz non stop all inami z byle czym jak niektóre oszołomy zaraz po rejestracji, tylko grasz po ludzku normalnie, to będzie to wynik raczej poniżej 30 gier.

Specjalnie ściągnąłem historię moich gier ze starsów, żeby sprawdzić ile rozgrywałem gier na sesje, a łupałem w wolnych chwilach dla zabawy spiny 0,25$, żeby sprawdzić czy moja gra ma potencjał w tym formacie. I ma, bo byłem graczem wygrywającym. Teraz zrobiłem sobie 3 miesiące przerwy od poksa i od października ruszam na Unibet na gruby podbój Hexapro. ;]

Grałem na 2 stołach. Oto losowo wybrane sesje i liczba rozegranych gier:

Sesja 2,5h - 35 gier
Sesja 3h - 41 gier

Odpowiedz
Cytat