Przejdź do forum
3Bet jako blef?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3Bet jako blef?

6 Posty
4 Użytkownicy
4 Reakcje
772 Wyświetlenia

Czy ktoś przybliży mi to zagadnienie (na microlimitach)? Z jakimi rękoma się to robi na SH? Oczywiście wiadomo, że ważna jest statystyka - fold to 3bet, czy jakaś jeszcze? na jakich graczy to najlepiej działa?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Pomarancza

Hej!

3bet jako blef najlepiej działa na graczy straight forward, czyli takich, którzy rzadko odchodzą od czystego ABC i 3bet traktują jako oznakę siły. Najlepszym targetem są gracze, którzy grają 12 stolików+. Tacy gracze rzadko ogarniają sytuację na stołach i jeżeli nie mają ręki do callu/4betu, to zagrają fold.

Ciężko powiedzieć jakie ręce są do tego najlepsze, ponieważ liczysz głównie na fold, to każda ręka jest sensowna. Świetnie spisują się rożne kombinacje asów, ponieważ Twój as zmniejsza kombinacje asów przeciwnika, a zatem rak, z którymi mógłby callować/4betować. Suited connectory też spełniają zadanie, ponieważ w przypadku gdyby przeciwnik sprawdził, wciąż możesz trafić fajne flopy, na których będziesz kontynuować agresję.

Odpowiedz
Cytat
Fil1987

Pockety w kolorze? Chodziło Ci pewnie o suited connectory. Jeśli traktujesz 3bet jako bluff to przede wszystkim 3betuj ręce, które mają card removal effect - AX, KX. Suited connectory sprawdzają się fajnie tylko jeśli wiesz, że jak trafisz to wygrasz pulę, a to bardzo rzadka sytuacja. Ich zaletą jest, że nikt nie spodziewa się, że je 3betowałeś preflop, ale to generalnie raczej zagranie na kogoś kogo świetnie znasz i nie na micro stawki.

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Yup, chodziło o SC, już poprawiłem. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
YourMomBet

Dodam jeszcze, że musisz zwracać szczególną uwagę gdzie gość siedzi. Z UTG będąc OOP zawężaj zakres 3betowania, CU to już więcej śmieciowych rąk nie wspominając o BTN, ale znowu będziesz często OOP i tutaj jak przeczekasz to na 90% Ci ktoś wrzuci beczkę.
(No i z mojej perspektywy w weekendy pre flop nie opłaca się dużo 3betować)

ostatnio film który wywołał gówno burzę, chociaż Panowie ogarniają trochę więcej od micro. No i to też jest zoom, ale może trochę Ci przybliży.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki wszystkim :f_drink:
Filmik już widziałam, ale dzięki :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat