Przejdź do forum
2bet- definicja:)

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 2bet- definicja:)

15 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,321 Wyświetlenia
siadejpan
PokerStrategist

Jak ktos podbija i ja go przebijam to to sie nazywa 2bet czy 3bet? Zdrowy rozsądek mówi ze moje podbicie jest drugie no czyli 2. A pokerstrategy chyba nie rozróżnia 3beta od 2beta, i cały czas pisze o 3becie jako o drugim podbiciu.
Jak kogoś przebijasz to robisz 3bet, to znaczy, że on zrobił 2bet. No bo przed 3 jest 2, nie? a kto zrobił 1bet? Big blind??

14 odpowiedzi
szok38
Elite Grinder

3bet to zdaje się jest trzykrotne przebicie pierwotnego podbicia.Na temat xbetów ,o które pyta kolega nie wypowiem się,zwłaszcza ,że dopiero wstałem ;( .Pozdrawiam ;)

murkins
Elite Grinder

siadejpan napisał
Jak ktos podbija i ja go przebijam to to sie nazywa 2bet czy 3bet? Zdrowy rozsądek mówi ze moje podbicie jest drugie no czyli 2. A pokerstrategy chyba nie rozróżnia 3beta od 2beta, i cały czas pisze o 3becie jako o drugim podbiciu.
Jak kogoś przebijasz to robisz 3bet, to znaczy, że on zrobił 2bet. No bo przed 3 jest 2, nie? a kto zrobił 1bet? Big blind??

już nie macie nad czym rozmyślać :O sam sobie odpowiedziałeś na twoje pytanie na końcu swojego posta... 1 bet któy trzeba sprawdzić żeby obejżeć flopa dał bb (musisz wpłacić 1 bb żeby zobaczyć flopa) ... ktoś podbija - twój "2bet" a ty go przebijasz - jest i "3bet"

szok38 napisał
3bet to zdaje się jest trzykrotne przebicie pierwotnego podbicia.Na temat xbetów ,o które pyta kolega nie wypowiem się,zwłaszcza ,że dopiero wstałem ;( .Pozdrawiam ;)

raczej nie chodzi o 3 krotnie przebicie pierwszego podbicia przecież możesz dać przebicie powiedzmy 5x albo 50x =)

sedum77
PokerStrategist

3bet to mi bardziej do FL pasuje :)

Bielanek
BlackMember

ja zawsze myślałem, że 3bet jest to 3krotne przebicie, a 4bet to po prostu 4krotne xD

sedum77
PokerStrategist

3 bet to trzeci zakład...

3bet () 3bet znany jako re-raise; jest kolejnym zagraniem - po obstawieniu (bet) i podbiciu (raise) - zwiększającym obowiązujący wkład do puli. Jest zatem trzecim z kolei podniesieniem stawki w danej rundzie licytacji. Zazwyczaj używają go gracze w fixed limit, ale można go spotkać także w grach pot- i no-limit jako określenie przebicia. przykład: gracz A bets / obstawia gracz B raises / podbija gracz C 3bets / przebija

3 Bet to Re-Rise pre flop ;)

kfas
Elite Grinder

michu69 napisał
3 Bet to Re-Rise pre flop ;)

tudziez na kazdym inny streecie

sedum77
PokerStrategist

No nie tylko PF :) w kazdej rundzie licytacji może być :D

Oczywiscie ;) z rozpedu z racji wczesniejszej dyskusji o blindach napisalem ze PF ;) Zatem reasumując 3 Bet to Re-Rise na wszystkich streetach ;)

Oczywiscie :) z rozpedu z racji wczesniejszej dyskusji o blindach napisalem ze PF :) Zatem reasumując 3 Bet to Re-Rise na wszystkich streetach ;)

siadejpan Autor wątku
siadejpan
PokerStrategist

no chyba nie reraise zawsze. Tylko preflop reraise. A na flopie reraise to 2 bet

na flopie wygąda to tak samo... pierwszy zakład to bet (1bet), drugi raise (2bet), trzeci re-raise (3bet). przed flopem bet (1bet) to big blind

szok38
Elite Grinder

Czyli 3 bet to taka sytuacja jaka mi się przed paroma minutami przytrafiła:Sh NL10 Utg bet 1BB, Mp raise , Ja QQ re-reraise.Potem było: Utg allin, Mp folds,frajer allin i stack do tyłu).Pozdrawiam =)

damianpat
BlackMember

Panowie, wszystko jest w artykułach:
zakład = bet
podbicie = raise = 2-bet
przebicie =reraise =3-bet
cap = 4-bet

Najłatwiej to tak zrozumieć grasz full ring jesteś na Buttonie
UTG podbił
UTG+1 przebił
UTG+2 zrobił capa
Ile musisz zapłacić?