Jak ktos podbija i ja go przebijam to to sie nazywa 2bet czy 3bet? Zdrowy rozsądek mówi ze moje podbicie jest drugie no czyli 2. A pokerstrategy chyba nie rozróżnia 3beta od 2beta, i cały czas pisze o 3becie jako o drugim podbiciu.
Jak kogoś przebijasz to robisz 3bet, to znaczy, że on zrobił 2bet. No bo przed 3 jest 2, nie? a kto zrobił 1bet? Big blind??
3bet to zdaje się jest trzykrotne przebicie pierwotnego podbicia.Na temat xbetów ,o które pyta kolega nie wypowiem się,zwłaszcza ,że dopiero wstałem
.Pozdrawiam
siadejpan napisał
Jak ktos podbija i ja go przebijam to to sie nazywa 2bet czy 3bet? Zdrowy rozsądek mówi ze moje podbicie jest drugie no czyli 2. A pokerstrategy chyba nie rozróżnia 3beta od 2beta, i cały czas pisze o 3becie jako o drugim podbiciu.
Jak kogoś przebijasz to robisz 3bet, to znaczy, że on zrobił 2bet. No bo przed 3 jest 2, nie? a kto zrobił 1bet? Big blind??
już nie macie nad czym rozmyślać
sam sobie odpowiedziałeś na twoje pytanie na końcu swojego posta... 1 bet któy trzeba sprawdzić żeby obejżeć flopa dał bb (musisz wpłacić 1 bb żeby zobaczyć flopa) ... ktoś podbija - twój "2bet" a ty go przebijasz - jest i "3bet"
szok38 napisał
3bet to zdaje się jest trzykrotne przebicie pierwotnego podbicia.Na temat xbetów ,o które pyta kolega nie wypowiem się,zwłaszcza ,że dopiero wstałem.Pozdrawiam
![]()
raczej nie chodzi o 3 krotnie przebicie pierwszego podbicia przecież możesz dać przebicie powiedzmy 5x albo 50x
ja zawsze myślałem, że 3bet jest to 3krotne przebicie, a 4bet to po prostu 4krotne
3 bet to trzeci zakład...
3bet () 3bet znany jako re-raise; jest kolejnym zagraniem - po obstawieniu (bet) i podbiciu (raise) - zwiększającym obowiązujący wkład do puli. Jest zatem trzecim z kolei podniesieniem stawki w danej rundzie licytacji. Zazwyczaj używają go gracze w fixed limit, ale można go spotkać także w grach pot- i no-limit jako określenie przebicia. przykład: gracz A bets / obstawia gracz B raises / podbija gracz C 3bets / przebija
Oczywiscie
z rozpedu z racji wczesniejszej dyskusji o blindach napisalem ze PF
Zatem reasumując 3 Bet to Re-Rise na wszystkich streetach
Oczywiscie
z rozpedu z racji wczesniejszej dyskusji o blindach napisalem ze PF
Zatem reasumując 3 Bet to Re-Rise na wszystkich streetach
na flopie wygąda to tak samo... pierwszy zakład to bet (1bet), drugi raise (2bet), trzeci re-raise (3bet). przed flopem bet (1bet) to big blind
Czyli 3 bet to taka sytuacja jaka mi się przed paroma minutami przytrafiła:Sh NL10 Utg bet 1BB, Mp raise , Ja QQ re-reraise.Potem było: Utg allin, Mp folds,frajer allin i stack do tyłu).Pozdrawiam
Panowie, wszystko jest w artykułach:
zakład = bet
podbicie = raise = 2-bet
przebicie =reraise =3-bet
cap = 4-bet
Najłatwiej to tak zrozumieć grasz full ring jesteś na Buttonie
UTG podbił
UTG+1 przebił
UTG+2 zrobił capa
Ile musisz zapłacić?
4SB i stąd jest 4-bet
1-bet to jedno SB