Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 1500$?

24 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
1,999 Wyświetlenia

Da się ugrać 1500$ w tydzień z BR 800$? Bez obaw, nie potrzebuję na operację ojca, babci, wujka. Po prostu przydałoby się 1500 do piątku przyszłego tygodnia ;) Grywam SSS, BSS, SnG. Możecie coś doradzić? Co grać, gdzie, żeby było najłatwiej. Czas na grę (w ciągu nocy) powiedzmy nieograniczony. Lepiej SSS NL100 czy BSS NL25? SnG MTT za 10$? Doradźcie coś! Bez durnych komentarzy proszę ;)

PS. Jak jest z rakeback na cake poker? Wypłacany jest co tydzień czy co miesiąc?

23 odpowiedzi

na cake co tydzien 33%

a grac najlepiej w to co potrafisz ;)

bili

Napisane przez Saubon
Lepiej SSS NL100 czy BSS NL25? SnG MTT za 10$?

Jeżeli chcesz grać głównie pod rakeback to z tego co wiem na cake'u masz udział w rake za samo rozdanie kart, więc w tym wypadku nitowanie SSS może przynieść pozytywny skutek. Nie wiem tylko jak tam ze stolikami itd. No i wyrobienie takiego rake'u trochę czasu zajmie, bo w pozytywny winrate przy SSS nie wierzę :D

adramalech

Obstawiasz czarne/czerwone i zamykasz oczy :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedzi. Właśnie się zastanawiam jaki room byłby najlepszy do tego. Grywam na ftp, ale może rozsądniej byłoby wybrać coś innego. Poczekam na inne opinie jeszcze ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Prosiłem bez durnych komentarzy ;)

TheNaturat

A ja napiszę to co zawsze powtarzam takim ludziom - poker NIE JEST grą dla tych którzy chcą się szybko i łatwo wzbogacić.

BTW: Mam 15k bankrolla, do jutra potrzebuję na waciki 100.000$, ktoś ma jakiś pomysł jak to najłatwiej zrobić?

RealGains

Ten temat do najmadrzejszych tez nie nalezy.

Imo skoro musisz zadawac takie pytania to nie jestes w stanie powiekszyc rolla o blisko 100% w ciagu tygodnia. Ciezko oczekiwac, aby w tak krotkim czasie podniosl ci sie skill, a i rownie dobrze wariancja moze zebrac odpowiednie zniwo.

Jedyna nadzieja jaka ja widze to mega grind SSS/sng zaleznie od tego w czym jestes lepszy. Dobry rakeback, DUZO godzin i kontrola tiltu, a moze dasz rade. Powodzenia.

kfas

O_o co za pytanie...

arturh

Napisane przez TheNaturat
A ja napiszę to co zawsze powtarzam takim ludziom - poker NIE JEST grą dla tych którzy chcą się szybko i łatwo wzbogacić.

BTW: Mam 15k bankrolla, do jutra potrzebuję na waciki 100.000$, ktoś ma jakiś pomysł jak to najłatwiej zrobić?

Hmmm... może spróbuj wejść z tym na NL50k i ograć paru leszczy ze swoim szortstakiem, trzy razy się podwoisz i będzie z górką (te 20k co ci zostanie przelej proszę na moje konto, mógłbyś? :D)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Słuchajcie, zdaję sobie sprawę że podwojenie BR w tydzień to nie lada wyzwanie. Nie uważam się za super pokerzystę i nie twierdzę że uda mi się to zrobić. Chcę SPRÓBOWAĆ, dlatego proszę was o opinię. Jeśli nie ugram tych 1500$ to NIC się nie stanie. Na pewno nie będzie nic na siłę! Narazie chyba skłonie się do SSS NL100 z bezpieczym BR i Sng MTT za maks 10$ ;) Jak ktoś ma jakieś sensowne rady do dorzucenia to z góry dziękuję :)

PS. To swego rodzaju challenge, ale nic na siłę, mam po prostu trochę wolnego czasu i pewne plany na za 2 tygodnie ;)

artaveld

Widzę jedynie dwa sposoby na osiągnięcie zamierzenia:

- Zagrać jak Boku (po 50 SNG w jednym czasie)
- Wygrać jakiś większy turniej MTT

Przy cash table zarówno BSS jak i SSS wydaje mi się mało prawdopodobne.

Toluvel

tylko nie strać bankrolla przy okazji.. GL&HF

btw. to może być taki mini challenge polski na PS - podwoić bankrolla w tydzień.. to by było coś <fiu fiu> _thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Toluvel

btw. to może być taki mini challenge polski na PS - podwoić bankrolla w tydzień.. to by było coś <fiu fiu> _thumbsup:

Ale to nie o to chodzi :) Myślałem że po prostu dostanę rady w stylu np.: uderz na cake poker ze względu na rake, niski poziom na np. NL50 i dużą ilość stolików w godzinach 23-3 etc. Chcę zwiększyć swoje szanse i dlatego pytam.

Nie ma obawy o stracenie rolla. Zasad BRM nie mam zamiaru łamać, a jak będzie szło do d... przez 2 dni z rzędu to sobie odpuszczę, tak samo jeśli spadnę poniżej 500$ ;)

arturh

a jesteś realistą czy marzycielem? i czy chcesz ugrać 1500$ do tego co masz czy mieć w sumie 1500$ i cały Bankroll przeznaczyć na coś?

ps.
Z tego co się orientuję to zanim wypłacisz kase z roomu to już stracisz 2-3dni

shn11eleven

Napisane przez Toluvel

zalezy jakiego bankrola ;-)

10usd to nie problem ;-)

Toluvel

10usd to byłby bankroll na stawki 0,002/0,004$ :D

Może pomoże. :D

Nomedes

ja chcesz w tydzien z 800 to idziesz na stawki 0.50/1 lub 1/2 big stackiem, grasz LAGa i modlisz sie o upswing i graczy uprawiajacych radosnego pokera. :f_thumbsup:

FL 1/2 SH na 9 stolach, po conajmniej 5k rozdan dziennie i masz juz polowe tego co chciales z rakebacku :D