Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] $10K na PS

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,183 Wyświetlenia
okazja

Śpieszę donieść, że zająłem 3 miejsce w turnieju nr 100869331 na Poker Stars, o puli gwarantowanej 10k, z której zrobiło się 20070 $ i wygrałem 1755,17$.

Trochę statystyk:

- uczestnicy - 2007;
- buy-inn - 11 $;
- miejsca płatne - 306.
- czas trwania (dla mnie) - 5:45 h.

Poległem dość nieszczęśliwie 88 v AQ - Q przyszła przeciwnikowi na rivierze.

O dziwo soft był bardzo ok...)) Nic a nic nie odbiegał tym razem od statystycznej średniej, a nawet dla mnie był w miarę szczęśliwy, do ostatnich rozdań, gdzie nie dochodziło nic specjalnego, bloty. No, bywa...))

Z ciekawszych rozdań:

- moje Q8 v 47 - flop Q47 i przeciwnik daje all-inn, ja sprawdzam i okazuje się, że on ma właśnie 47. Uratował mnie river - 8.

- moje QJ v AA i AK - flop 47J. Gracz z AA all-inn, gracz z AK all-inn, ja dokładam (miałem 2x ich stack), turn - J, river - Q... :P

- Najbardziej popłynąłem na AQ w treflu v KK, ale potem się odbiłem, no i

- moje Kc 3c v AA - flop 2h 6c Ks - przeciwnik daje all-inn (ze stackiem +/- 1,5 mojego), ja wchodzę ( i już wychodzę po papierosy, bo mi się skończyły). Turn 5c, river 8c i...trzy następne godziny bez fajek... :P

A teraz pytanko do Uczonych - chciałbym cośkolwiek wybrać, choćby na flaszkę - w jaki sposób? Zarejestrowałem się w Moneybrokers i Neteelerze, ale z Neta ślą mi jakieś durne maile, że niby zdjęcie na dowodzie im się nie podoba i mam zrobić jakieś inne czy cóś, a z Money - nie wiem...

Gdyby kto zechciał dopomóc, stawiam piweńko...

11 odpowiedzi
Riverneed

O kurczę, ale wyniki ostatnio mamy ;) Moje gratulacje! Jak na miesiąc grania na PokerStars rezultat fenomenalny :] I nie oszukuj, bo wygrałeś 1766,17 $, więc jeszcze więcej :P A co do próby wypłacenia tego - może zrób jakiś depozyt za pośrednictwem np. moneybookers, weryfikując w ten sposób swoje dane, a potem prosto będziesz już mógł wyjąć te pieniądze. Rozumiem, że w ten sposób rozmnożyłeś swój kapitał startowy? ;)

okazja Autor wątku
okazja

Kapitał startowy???.... :P...Nie będę ściemniał pod publikę - kapitał startowy przefurmaniłem na PS w takich bat-beadach, że szkoda słów (pisałem o PS w związku z dość dziwnym softem). Nie, pieniądze na PS wpłaciłem jakoś impulsem, bo akurat dostałem z ZAIKS-u parę drobnych za teksty, a że "noc była kusząca i słowiki spać nie dawały", pomyślałem sobie, że ewentualna strata 11$, to nie koniec świata przecież..)...No ale, ale, żeby nie było - nie raz tutaj spotkałem się z opiniami: "nie graj free rolli" - nic błędniejszego. Gdyby nie dziesiątki godzin, spędzone na darmowych turniejach, na PS, Party Poker, Everest...itd, nie byłoby tego tysiączka. Darmowe turnieje są mocno, ekhem, stresujące (nie będę rzucał mięchem, bo mnie Admin ochrzani), ale dają w rezultacie swobodę gry przy dużej stawce przeciwników. No, a potem jeszcze odrobina szczęścia i jest ok..)

bebek

z tego co się orientuję możesz przelać bezpośrednio na konto

A po za tym GRATULACJE!

tak wlasnie widac, ze freerolle Ci pomogly :P call K3s --; chyba ze gosc nie raisowal a Ty byles na BB, anyway z tego co pisales miales naprawde sporo szczescia ale i tak gratuluje wyniku

JacekPL

No okazja!!!

Pamiętam Twoje żale na początku co do bad beatów, Twój upór i zawziętość.

Opłaciło się.

Wielkie gratulacje.

okazja Autor wątku
okazja

))...

- bebek - no właśnie, sprawdziłem w "kasjerze", że jest taka możliwość. Tyle, że trzeba poczekać 48h od ostatniego depozytu. Zobaczymy, napiszę co i jak..)

- junOn1 - a wiesz? W turniejach "opracowałem" sobie nieco szerszą rękę niż w cashu i układy Ax, Kx, Qx, Jx (no, Jx rzadko, musi być "ładny"x) w kolorze mieszczą się w niej na spoko...)) To nie było jakieś wielkie podbicie, na preflopie, a jak grasz w turnieju kilkanaście kilo rąk, to okazuje się, że (na różne sposoby) te układy są biorące. Jak nie kolor, to para KK lub pary KKxx, lub wręcz set xxx. No, ważna jest wysokość własnego stacka itd, ale to już inna bajka... =)

- Jacek, dziękuję, tak - upór zaczyna procentować. Oby na dobry początek ten tysiączek... :P

anyway patrzac musiales zainwestowac spora czesc stacka zeby obejrzec np flopa majac QJ ( sadzac po tym co maja Twoi przeciwnicy) a tak naprawde to jest easy fold przy powiedzmy raise i reraise w dodatku piszesz ze dokladasz bo mieli polowe Twojego stacka a pol stacka to nie jest malo :O :P
rozdanie z Q7 allin z top pair i marnym kickerem - tezn niezbyt madre wysuckoutowales pare ladnych razy stad powienies wiedziec ze takich kart sie nie powinno grac :P co powiedzmy zrobilbys jakbys mial K3 flop K25 i callnales raisera? allin ?^^

okazja Autor wątku
okazja

))...Ano, co by było, gdyby, prawda. Ale - nie ryzykujesz, nie jedziesz. Ten all-inn na QJ był taki, że siedziałem na BB, "kółeczko" obeszło bez podbicia (czaili się goście, jak stare czajniki) i mój raise był w zamyśle próbą kradzieży blind. Oni tylko callowali, flop przyszedł dla mnie (J), więc po ich all-innach nie miałem specjalnego wyboru...No, bogowie pokera tym razem byli po mojej stronie... :P

Jesli chodzi o wyplate przez moneybookers, to bedziesz musial zweryfikowac swoje konto. Masz tam chyba 3 opcje. Osobiscie wybralem weryfikacje listowną, bo nie mam karty kredytowej. List weryfikacyjny szedl do mnie tydzien.

Gratuluje wysokiego wyniku. :)

adramalech

Graty okazja i pomyśleć, że na taka wypłatę ładnie się trzeba natyrać, a tu pare godzin przed kompem wystarczy ;)

okazja Autor wątku
okazja

Więc tak: faktycznie możliwa jest wpłata z Poker Stars bezpośrednio na konto, za pomocą karty netowej (visa), którą zażyczyłem sobie w MultiBanku. Pieniądze wpłynęły wczoraj, czyli po trzech dniach od polecenia, co dziwne - mimo święta i soboty. No, ale tym lepiej...))

Czyli wypłata z pokerroomu następuje tą samą drogą, co dokonywane wpłaty - wpłacasz za pomocą karty - wypłata idzie na kartę (konto).