Przejdź do forum
zestaw do pokera dl...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

zestaw do pokera dla początkujących

23 Posty
9 Użytkownicy
7 Reakcje
3,815 Wyświetlenia

witam,
zdecydowałam się na zakup zestawu do pokera dla swojego chłopaka, jednak zupełnie się na tym nie znam...
chodzi o zestaw o w miarę dobrej jakości, dla 4-5 osób, do hmm... 150 zł (o ile to wgl możliwe^^)?
z góry bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedź :)

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
Panmorz
Oldschool Grinder

Dziewczyna pokerzysty :facepalm:
Współczuję
:truestory:

Odpowiedz
Cytat
Stafu
Poker Player

wpisz w allegro zestaw do pokera, są fajne zestawy w cenach 100-115zł, z nominałami lub bez jak kto woli, nawet 300 żetonów wystarczy dla 6 osób bez problemu z takiego zestawu, karty nie są dobrej jakości ale jak ktoś gra to na pewno ma swoje plastiki, dodatkowo niektóre zestawy mają jeszcze zielony obrus, może zbędne ale na szklanym stoliku się sprawdzi, żetony około 12gram ciężkości będą fajne, takie tanie plastikowe lekkie nie są fajne, w opisach na aukcjach zazwyczaj ciężar jest podany

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Panmorz
Współczuję

mam nadzieję, że mi? :tongue:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Stafu
wpisz w allegro zestaw do pokera, są fajne zestawy w cenach 100-115zł, z nominałami lub bez jak kto woli, nawet 300 żetonów wystarczy dla 6 osób bez problemu z takiego zestawu, karty nie są dobrej jakości ale jak ktoś gra to na pewno ma swoje plastiki, dodatkowo niektóre zestawy mają jeszcze zielony obrus, może zbędne ale na szklanym stoliku się sprawdzi, żetony około 12gram ciężkości będą fajne, takie tanie plastikowe lekkie nie są fajne, w opisach na aukcjach zazwyczaj ciężar jest podany

dzięki za odpowiedź :)
a co myślisz o na przykład zestawie uniwersalnym z 'holdemshop.pl?'

Odpowiedz
Cytat
konradp20
PokerStrategist

Uniwersalny raczej jest dość kiepski, zdecydowanie lepszy będzie "luksusowy" tylko będziesz musiała dokupić lepsze karty.
http://allegro.pl/zestaw-do-pokera-zetony-7-nominalow-gra-poker-500-i5223345798.html
http://allegro.pl/karty-do-pokera-copag-jumbo-index-100-plastikowe-i5176633519.html
Taki zestaw będzie zdecydowanie lepszy.

Odpowiedz
Cytat
Stafu
Poker Player

takie PokerStarsowe plastiki moim zdaniem ładniejsze, dodatkowo nieco tańsze :] http://allegro.pl/karty-pokerstars-copag-plastik-plastikowe-2-kolory-i5258349396.html

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez klaaudiaa

Napisane przez Panmorz
Współczuję

mam nadzieję, że mi? :tongue:

Jasne, że Tobie ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_
YourMomBet
PokerStrategist

Napisane przez Stafu

ograniczyłbym się do wyboru pomiędzy

http://allegro.pl/super-zestaw-do-pokera-300-zetony-karty-mata-poker-i5264882917.html
za 10zł masz więcej żetonów (wątpię aby używał ktoś SB,BB). jedynym problemem może być brak nominałów na żetonach, z drugiej strony, zawsze można wziąć kartkę i długopis :)

wziąłbym raczej ten.
http://allegro.pl/zestaw-do-gry-w-pokera-poker-500-zetony-nominaly-i5238510812.html

reszta odpada, za lekka.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez YourMomBet

Napisane przez Stafu

no tak, pamiętam.
chodziło mi bardziej o wskazanie jakiegoś zestawu z linków, które wkleiłam

Odpowiedz
Cytat
Culber
PokerStrategist

Fatalnie to wygląda szczerze powiedziawszy. Z rok temu na allegro była dużo ciekawsza oferta zestawów ~100 PLN za 500 sztuk. Wybór trudny.

Przyjrzałbym się tej ofercie:
http://allegro.pl/zestaw-do-pokera-zetony-7-nominalow-gra-poker-500-i5265071509.html
ale tu może być haczyk bo zdjęcie jest widać mocno fotoszopowane. Prawdopodobnie bubel.

Jak masz więcej czasu i możesz jeszcze poszukać to możesz posprawdzać zwykłe sklepy z takimi gadżetami. Sklepy z planszówkami dość często mają też żetony w ofercie. W każdym razie ważna jest waga żetonu, 11,5g to minium, poniżej 500 szt. też chyba nie warto celować ale...
- nie daj się omamić gratisami typu "profesjonalne sukno do gry" bo to zwykła szmatka i do tego mała
- kości to niepotrzebny gadżet, chociaż chyba każdy zestaw je posiada
- karty (2 talie) posiada każdy zestaw. Ich jakość nie ma większego znaczenia bo nie za to płacimy.
- ważne, żeby żetony się wyraźnie różniły wizualnie. Cieniowane nadruki w tym nie pomagają
- prosty wzór (nominał jest fajny ale niekonieczny) jest najlepszy. Im mniej udziwnień na żetonie tym lepiej.

wierzę że do 150 PLN da się znaleźć fajny zestaw, chociaż oferta z allegro nie jest za ciekawa. Ile czasu Ci zostało ?

Odpowiedz
Cytat

Brak nominałów to zaleta, a nie wada.

Odpowiedz
Cytat
Culber
PokerStrategist

Grałem parę razy z początkującymi żetonami bez nominałów i co kilka rozdań ktoś się mylił albo pytał "po ile zielone". Jak do tego ludzie mają już trochę w czubie to wg mnie lepiej żeby mieli te nominały napisane na krążkach.
Do cashówek nominały są spoko, problem się zrobi przy turku ze zmiennymi blindami, ale mówimy przecież o początkujących graczach.

No i oczywiście się zgodzę, teraz też bym wolał żetony bez nominałów, ale nie mam pewności czy moi znajomi by to ogarniali.

Odpowiedz
Cytat
YourMomBet
PokerStrategist

@Culber

Właśnie chciałem to napisać. Dodam tylko, że nie pisałem, że brak nominałów jest wadą tylko może być problemem.

Odpowiedz
Cytat
Delcrimo
Elite Grinder

Mi w domu leży nie otwartyjeszcze taki zestawik

Tylko żeby jechać na pocztę to mi sie nie chce na kiedy byś to potrzebowała

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

na 5 maja muszę już mieć zestaw w domu😒

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Delcrimo
Mi w domu leży nie otwartyjeszcze taki zestawik

Tylko żeby jechać na pocztę to mi sie nie chce na kiedy byś to potrzebowała

A coś więcej jesteś mi w stanie o tym zestawie powiedzieć? :)

Odpowiedz
Cytat
17ryba91
Oldschool Grinder

Ja kupowałem ten zestaw: http://archiwum.allegro.pl/oferta/rewelacyjny-zestaw-zetony-500-poker-karty-kosci-i4714770416.html i jestem zadowolony. Należy też kupić osobno dobre plastikowe karty, na allegro chodzą 2 talie za ok. 20zł.

Odpowiedz
Cytat
Culber
PokerStrategist

17ryba91 wkleił link do dobrego zestawu. Taki właśnie bym brał jakbym szukał zestawu na prezent. Żetony proste, bez udziwnień (to czy chcemy nominały tu już inna kwestia) i w przejrzystych kolorach.

Za tą cenę nic lepszego nie znajdziesz.

Odpowiedz
Cytat