Przejdź do forum
Zakup Mieszkania Wa...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zakup Mieszkania Warszawa

16 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
2,430 Wyświetlenia
Cykor
PokerStrategist

siema,

moi rodzice planują kupić mieszkanie w Warszawie, ok 40-50mkw.
przykładowo 2 sypialnie (koniecznie) + mini salon (niekoniecznie) połączony z kuchnią. Chcą się zamknąć w 300k, preferowane dzielnice Śródmieście, Mokotów, lub blisko metra, żebym na uczelnię za długo nie musiał podróżować. :)

Wracam w połowie października do Polski, więc nie spieszy im się, w sumie chcieli nawet zacząć szukać w październiku :P

Jeżeli ktokolwiek natknął się na jakieś ciekawe oferty, może sam ma mieszkanie do sprzedania, może znajomi mają takowe mieszkanie, bardzo proszę o info!

pozdro :fdrink

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi

Szczerze, to aż postawię kropkę, bo jestem ciekaw czy znajdziesz coś według swoich wymagań. GL, ofc.

Odpowiedz
Cytat
Cykor Autor wątku
Cykor
PokerStrategist

Napisane przez 00471
Szczerze, to aż postawię kropkę, bo jestem ciekaw czy znajdziesz coś według swoich wymagań. GL, ofc.

obecnie wątpię, aczkolwiek gdy euro się skończy, a następnie gdy już zacznie się rok akademicki, to ceny powinny spaść :)

Odpowiedz
Cytat

nie znam do końca warszawskich cen, ale poniżej 7k/ metr chyba nie znajdziesz. Zamiast pisać na forum wejdz lepiej na jakieś sewisy internetowe typu gratka.pl domiporta.pl itd i zobaczy jakie są ceny

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv
Oldschool Grinder

dobrze rozumiem

3 pokoje, małe bo małe, lecz 3

śródmieście, mokotów

300k zł?

Nie jestem z wwy i, niech mnie ktoś poprawi jak plotę bzdury, ale uwazam ze to impossible coś takiego znalezc

Odpowiedz
Cytat

szukaj aukcji komorniczych może coś ustrzelisz =) gl

Odpowiedz
Cytat
cirme
PokerStrategist

o Mokotowie zapomnij, prędzej Śródmieście. Jak chcesz blisko metra to sobie od razu do ceny dolicz 100k. Generalnie śródmieście odradzam, mieszkałem rok przy Marszałkowskiej i to jest jedna wielka impreza 24h na dobę - wyprowadziłem się na Mokotów.

Na Mokotowie za kawalerkę ceny zaczynają się od 400k w budownictwie z czasów późnego gierka. Za m3 dude to > 600 ale m3 40m wtf? To ma być pd wynajem dla studentów i chcesz jak najwięcej studentów na jednym mk upchnąć ?

Piszesz że wracasz do Polski wiec pewnie jesteś trochę oderwany od rzeczywistości. W waw są obecnie najdroższe mieszkania w tej części europy cena m2 jest porównywalna do domku z basenem z widokiem na ocean w Hiszpanii.

A jak chcesz mieszkać na Mokotowie jak człowiek to min 1KK.

So sick dude.

Edit.

Koniec roku akademickiego oznacza spadek cen najmu a nie sprzedaży.

Odpowiedz
Cytat
sergii1984
Elite Grinder

Napisane przez cirme

Na Mokotowie za kawalerkę ceny zaczynają się od 400k w budownictwie z czasów późnego gierka. Za m3 dude to > 600 ale m3 40m wtf? To ma być pd wynajem dla studentów i chcesz jak najwięcej studentów na jednym mk upchnąć ?

Spokojnie można kupić mieszkanie w wielkiej płycie na Mokotowie za 300k PLN i mniej...

I to nawet dwa pokoje (na 36m2!) np tu:

http://allegro.pl/listing.php/search?category=22570&change_view=1&order=p&sg=0&string=%C5%BCywnego+warszawa

(Górny Mokotów blisko M. Wierzbno)

Odpowiedz
Cytat
RealGains
Oldschool Grinder

Tyle ze autor tematu raczej zyl w przekonaniu ze dostanie cos z nowszego budownicta, o czym swiadczy chociazby wstawka o salonie z kuchnia.

Odpowiedz
Cytat
maciek220v
Poker Player

Napisane przez Cykor
ciekawe oferty

Czyli ciekawa oferta to 300k, 2sypialnie i salon z kuchnia?

gorąco polecam

Allegro › Nieruchomości › Sprzedaż - Polska › Mieszkania › Polska › Mazowieckie › Warszawa

obecnie dla Mokotowa i Śródmieścia dostępne jest 21509 mieszkań. Gorąco polecam ograniczyć parametry wyszukiwania. Można znaleźć na prawdę dobre oferty

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player
A1varo
Poker Player

Napisane przez A1varo
masz za 330k - http://otodom.pl/mieszkanie-warszawa-mokotow-4540m2-3-pokoje-330000-pln-id12979337.html

ale za to spełnia pozostałe parametry

Odpowiedz
Cytat
cirme
PokerStrategist

sergii1984:

Nie no oczywiście że można znaleźć coś takiego, ale generalnie będzie ciężko. 70 letnia chatka ma swoje plusy oraz swoje minusy. Najbardziej mi się podobało w opisie że jest widok na park wiec nie ma obaw że nie wybudują nic co ten widok przesłoni. A na zdjęciach z lewej 12 piętrowiec z prawej 12 piętrowiec a między nimi widok na park :).

Blisko do metra hmm najpierw trzeba dojść do Puławskiej, stąd już tylko przecznica do Niepodległości i mamy metro. Jakieś 20 min na piechotę więc nie jest to dużo, ale też nie jest to blisko.

Jeśli wiec target jest na cokolwiek w tej cenie spokojnie dacie rade.

Odpowiedz
Cytat
Cykor Autor wątku
Cykor
PokerStrategist

Przez ten rok mieszkałem w wwa, nawet przy puławskiej, więc nie jestem oderwany od rzeczywistości :)

salon jest opcją, da radę i bez :)

ogólnie 300k niekoniecznie za umeblowane mieszkanie, chociaż zdecydowanie nowe budownictwo ;)

wybaczcie brak cytowania konkretnych wypowiedzi, ale właśnię wychodzę z domu :rolleyes:

dzięki za linki, które podrzuciliście, na pewno sprawdzę!

zachęcam do dalszej dyskusji :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Donikk
PokerStrategist

Trzymaj główne serwisy na których znajdziesz prawie wszystkie mieszkania z Wa-wy:

www.gumtree.pl
www.oferty.net
www.gratka.pl
www.domiporta.pl
www.szybko.pl

Odpowiedz
Cytat

To już lepiej na Żoliborzu. Też masz metro, do centrum 10 minut, a komunikacja dużo lepsza. Przy pl. Grunwaldzkim, Rydygiera i okolice, budują cały czas sporo mieszkań, jak na tę lokalizację to widziałem, że nawet niedrogie. W podanej kwocie dałbyś się radę zamknąć.

Odpowiedz
Cytat