Przejdź do forum
XXIX Letnie Igrzysk...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Wyniki ankiety: Które dyscypiliny będziesz oglądał (max 7)
Wyborcy: 28
Ankieta jest zamknięta sie 23, 2008
badminton  -  głosy: 3 / 10.7%
3
10.7%
boks  -  głosy: 5 / 17.9%
5
17.9%
gimnastyka  -  głosy: 3 / 10.7%
3
10.7%
hokej na trawie  -  głosy: 1 / 3.6%
1
3.6%
jeździectwo  -  głosy: 1 / 3.6%
1
3.6%
judo  -  głosy: 4 / 14.3%
4
14.3%
kajakarstwo  -  głosy: 4 / 14.3%
4
14.3%
kolarstwo  -  głosy: 2 / 7.1%
2
7.1%
koszykówka  -  głosy: 9 / 32.1%
9
32.1%
lekkoatletyka  -  głosy: 26 / 92.9%
26
92.9%
łucznictwo  -  głosy: 2 / 7.1%
2
7.1%
pięciobój  -  głosy: 4 / 14.3%
4
14.3%
piłka nożna  -  głosy: 15 / 53.6%
15
53.6%
piłka ręczna  -  głosy: 19 / 67.9%
19
67.9%
pływanie  -  głosy: 23 / 82.1%
23
82.1%
podnoszenie ciężarów  -  głosy: 10 / 35.7%
10
35.7%
siatkówka  -  głosy: 28 / 100%
28
100%
tenis  -  głosy: 11 / 39.3%
11
39.3%
tenis stołowy  -  głosy: 6 / 21.4%
6
21.4%
żeglarstwo  -  głosy: 3 / 10.7%
3
10.7%

[Zamknięte] XXIX Letnie Igrzyska Olimpijskie

36 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
2,455 Wyświetlenia
matrix12
Oldschool Grinder

kaczuba napisał
Niestety nie udało się

Można stosować zamiennie ze słowem Polska. Często przegrywamy nie dla tego że byli lepsi tylko dlatego że można powiedzieć"Niestety nie udało się" i tak wszystkim to zwisa.Jak ktoś wygrywa to robi się cyrk objazdowy , zamiast zastanowić dlaczego temu zawodnikowi idzie lepiej niż reszcie i próbować szkolić następców.Kwintesencja tego kraju to nieporadność , cieszenie się dniem dzisiejszym, nie wyciąganie żadnym wniosków z porażki , głupota , "następnym razem będzie lepiej"....... itd

By żyło się lepiej..............Wszystkim :]

Suseel
Oldschool Grinder

w koncowce 4 seta moja serce nie wytrzymalo chyba bo i sie slabo robilo , a tie breaku nie bede sie wypowiadal bo jak nie konczylismy akcji po wybloku to gdyby nie fakt ze mam w miare nowy tv to by serio polecial za okno,wychodzilem doslownie z siebie, ale moja milosc do Kasi Skowronskiej raczej sie jeszcze umocnila :D robila co mogla niekiedy w niesamowicie trudnych sytulacjach.

xbudekx
PokerStrategist

Hehe, czy cała Polska kocha sie w Kasi?? ;] No ale co prawda to prawda, tie break to porażka niestety. A już myślałem że dziewczynom sie uda wygrać ale nie wytrzymały presji i poległy, niestety.

kaczuba Autor wątku
kaczuba
Oldschool Grinder

matrix12 napisał

kaczuba napisał
Niestety nie udało się

Można stosować zamiennie ze słowem Polska. Często przegrywamy nie dla tego że byli lepsi tylko dlatego że można powiedzieć"Niestety nie udało się" i tak wszystkim to zwisa.Jak ktoś wygrywa to robi się cyrk objazdowy , zamiast zastanowić dlaczego temu zawodnikowi idzie lepiej niż reszcie i próbować szkolić następców.Kwintesencja tego kraju to nieporadność , cieszenie się dniem dzisiejszym, nie wyciąganie żadnym wniosków z porażki , głupota , "następnym razem będzie lepiej"....... itd

To jest zadanie dla kadry szkoleniowej, managerów i działaczy (chociaż zawsze zastanawiam się kim są, a przede wszystkim czym się zajmują ci słynni działacze :D), a kibic to tylko może sobie ponarzekać, wypić piwo dla odstresowania i mieć nadzieję, że następnym razem będzie lepiej.

matrix12
Oldschool Grinder

kaczuba napisał

matrix12 napisał

kaczuba napisał
Niestety nie udało się

To jest zadanie dla kadry szkoleniowej, managerów i działaczy (chociaż zawsze zastanawiam się kim są, a przede wszystkim czym się zajmują ci słynni działacze :D), a kibic to tylko może sobie ponarzekać, wypić piwo dla odstresowania i mieć nadzieję, że następnym razem będzie lepiej.

Ja swoje a ty swoje. A myślisz ze we Francji , Anglii , Włoszech i tak dalej i tak dalej nie ma kadry szkoleniowej, managerów i działaczy. Tam oprócz tego jest jeszcze coś co sie nazywa przejrzystość wiesz gdzie idzie kasa , do kogo i możesz zobaczyć w TV jak została spożytkowana , jest jeszcze coś takiego jak poczucie winy, był pogrom moich zawodników mnie tu już nie powinno być i jest jeszcze jak zwykła ludzka przyzwoitość.
Tu nie chodzi tylko o sport , wszystko zaczyna się od przymykania oka a kończy na zaczęciu budowy metra w latach 50-tych i końca nie widać , na dziurawych drogach , wiecznym opóźnianiu w oddawaniu nowych inwestycji , robieniem wszystkiego na ostatni moment, mówieniu że to nie nasza wina tylko poprzedników i tak dalej. Tu nie ma nigdy kur...a winnego nie ma osoby co by za coś była odpowiedzialna .

kaczuba Autor wątku
kaczuba
Oldschool Grinder

Nie rozumiem dlaczego miałbym myśleć że we Francji, Anglii, Włoszech i tak dalej nie ma kadry szkoleniowej, managerów i działaczy.
Przejrzystość finansowa to bardzo ważna sprawa, ale to najłatwiej osiągnąć poprzez prywatny sponsoring; wówczas taki sponsor wie na co pieniądze przeznacza, ma nad tym pełna kontrolę, wyznacza cele i w razie braku wyników zamyka kurek i wtedy jest wszystko ok - każdy wie na czym stoi. A w przypadku sponsoringu w głównej mierze państwowego tak na prawdę nikomu nie zależy żeby kasa została dobrze spożytkowana, również dawcom czyli podatnikom bo większość i tak sobie nie zdaje sprawy że to z ich kieszeni - niestety takie są realia.
Od kibiców ciężko wymagać żeby po przegranej wywoływali od razu pospolite ruszenie, niektórzy podchodzą do tego bardziej emocjonalnie, inni mniej, niektórym to zwisa - ich sprawa. Od kibiców można co najwyżej wymagać, żeby byli stali w swoich uczuciach, ale nie wymagajmy od nich tego żeby zaczęli bezwzględnie egzekwować wyniki, rezultaty etc. (od tego powinni być odpowiedni ludzie tj. sponsorzy) - konstruktywna krytyka jak najbardziej, również ze strony prasy i myślę że taka następuje, jednakże pewnych założeń systemowych samym słowem pokonać się nie da.
Co do poczucia winy i przyzwoitości to każdy ma takie jakie ma, nie generalizowałbym aż tak bardzo (zresztą mamy też zagranicznych trenerów i niektórzy z nich też tym nie grzeszą), ale to jest spowodowane m. in. tym że ludzie którzy teoretycznie powinni być odpowiedzialni za rezultaty czują się w pewnym stopniu bezkarni za słabszą dyspozycję; wypłatę dostaną tak czy siak, ot kolejny minus państwowego sponsoringu - nikt nikogo nie opieprzy to człowiek sam przed sobą usprawiedliwi się że zrobił wszystko co w jego mocy.

Mnie osobiście jest żal oglądać słabe występy naszych reprezentantów, ale nie będę z tego powodu wywoływał niepokojów społecznych.

Niedokończone metro i dziurawe drogi zostawię na inny temat. ;)

Pozdrawiam :)

Suseel
Oldschool Grinder

no to mamy medal za 30 min bedzie wiadomo czy zloto czy srebro :) trzymamy kciuki za naszych szpadzistow.

xbudekx
PokerStrategist

no i mamy złoto. Gratulacje dla Tomka :)

JacekPL
PokerStrategist

Szkoda, że z biura wychodzimy wtedy, kiedy wszystko się kończy.

Tylko podczas jakiś wiadomości udało mi się usłyszeć, że zdeklasował rywali.

Gratulacje. ;) ;) ;)

kaczuba Autor wątku
kaczuba
Oldschool Grinder

Właśnie odbył się finał na 100 m - niesamowity bieg. Usain Bolt złamał granicę i osiągnął 9,69 s pobijająć rekord świata i to w niesamowitym stylu. Genialny bieg. :)

JacekPL
PokerStrategist

Dla mnie to był bieg na 9,57 - 9,58!!!Przecież on 15 metrów przed metą zaczął hamować !!!

NIEWIARYGODNE.

kaczuba Autor wątku
kaczuba
Oldschool Grinder

I jeszcze to rozłożenie szeroko rąk, rozglądanie się na boki i uderzenie się w klatkę piersiową przed metą. Po prostu niesamowity jest ten Usain Bolt.

JacekPL
PokerStrategist

Mamy złoto i mamy srebro w wioślarstwie....

Podwójna czwórka zdeklasowała konkurencję.

Brawo!

kaczuba Autor wątku
kaczuba
Oldschool Grinder

Bardzo dobry występ Szymona Kołeckiego i mamy srebro. Do złota zabrakło naprawdę niewiele, ale cieszmy się z tego co mamy bo nasz rodak nie był faworytem do zwycięstwa. Brawo Szymon!

I brawo nasi wioślarze - fajnie się słuchało wywiadów z mistrzami olimpijskimi bezpośrednio po wyścigu - cztery lata ciężkiego treningu jak widać się opłaciło! Zaimponowali mi.

xbudekx
PokerStrategist

Nie tylko Tobie kaczuba. Mi również. Chłopaki ładnie popłyneli. Szkoda że więcej medali nie udało się wywalczyć w wioślarstwie. A Szymon pokazał klasę. Podjął walkę o złoto, niestety się nie udało, ale i srebro to i tak bardzo dużo. Zwłaszcza po jego ostatnich problemach zdrowotnych. Brawo Polacy.

Riverneed
PokerStrategist

Ja dziś dumnie paraduję w koszulce reprezentacji :]