Przejdź do forum
wypłata ze skrill

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

wypłata ze skrill

12 Posty
7 Użytkownicy
7 Reakcje
2,541 Wyświetlenia
siejo3

Cześć, od ponad roku nie gram już w pokera, a na koncie skrill zostało mi ponad 2000 usd, jak mogę je najbezpieczniej wypłacić, tak żeby mi się jakieś urzędy nie doczepiły, no i żebym za dużo nie stracił na przewalutowaniu.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
pablosc

Skrill->Revolut , a później bankomat lub płatności kartą

Odpowiedz
Cytat
pioter93

Skąd przekonanie że skrill -> revolut jest bezpieczniejsza opcją niz skrill -> bankomat?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez pioter93
Skąd przekonanie że skrill -> revolut jest bezpieczniejsza opcją niz skrill -> bankomat?

Nie wiem czy bezpieczniejszą - na pewno tańszą.

Odpowiedz
Cytat
damianoof

Jedyny minus Revoluta jest taki, że ma limit miesięczny na wypłaty z bankomatów. Na darmowej karcie jest to 800pln/miesiąc. Płatności kartą na Skrillu również są darmowe, zatem równie dobrze nie musi przerzucać środków na Revoluta.

Odpowiedz
Cytat
art133

Napisane przez damianoof
Jedyny minus Revoluta jest taki, że ma limit miesięczny na wypłaty z bankomatów. Na darmowej karcie jest to 800pln/miesiąc. Płatności kartą na Skrillu również są darmowe, zatem równie dobrze nie musi przerzucać środków na Revoluta.

Ale on chce wypłacić a nie płacić

Odpowiedz
Cytat
damianoof

To tym bardziej nie powinien przerzucać środków na Revoluta, tylko wypłacać Skrillem.

Odpowiedz
Cytat
siejo3 Autor wątku
siejo3

Ok, dzięki, czyli przechodzę weryfikację na skrillu i wyrabiam sobie kartę i powoli wypłacam pieniądze przez bankomat, a ma znaczenie w bankomacie jakiego banku będę to robił, chodzi mi o kurs, po którym zostaną przeliczone te dolary?

Odpowiedz
Cytat
yellowsock

taniej wyjdzie revolutem. Do 800 zl miesiecznie za darmo, jesli ci sie nie spieszy (kurs interbankowy i 0 prowizji). Wiec powoli tak jest najlepiej wyplacic hajs. Ale nawet jesli chcialbys wyplacic wiecej to i tak bardziej oplaca sie revolutem, bo naliczaja mniej prowizji i po najlepszym kursie wymiany na revolucie z USD/EUR na PLN. Przerzut skrill - revolut jest za darmo. Jesli wybierzesz revolut to kurs cie nie obchodzi. Majac juz przeniesione EUR/USD ze skrila na revolut zamieniasz je w apliakcji revoluta na PLN po kursie interbankowym, czyli max najlepszym kursie i wtedy idziesz do bankomatu, w ktorym z konta revoluta w PLN wyplacasz PLN.
Ja wyplacam z bankomatu PKO, bez problemow. Z karta skrilla i kurs wymiany bedzie gorszy, bo nie interbankowy i prowizja.

Odpowiedz
Cytat
siejo3 Autor wątku
siejo3

Dzięki, przekonałeś mnie do revoluta, w sumie nie pali mi się, przez rok wszystko wypłacę :)

Odpowiedz
Cytat
art133

Napisane przez yellowsock
taniej wyjdzie revolutem. Do 800 zl miesiecznie za darmo, jesli ci sie nie spieszy (kurs interbankowy i 0 prowizji). Wiec powoli tak jest najlepiej wyplacic hajs. Ale nawet jesli chcialbys wyplacic wiecej to i tak bardziej oplaca sie revolutem, bo naliczaja mniej prowizji i po najlepszym kursie wymiany na revolucie z USD/EUR na PLN. Przerzut skrill - revolut jest za darmo. Jesli wybierzesz revolut to kurs cie nie obchodzi. Majac juz przeniesione EUR/USD ze skrila na revolut zamieniasz je w apliakcji revoluta na PLN po kursie interbankowym, czyli max najlepszym kursie i wtedy idziesz do bankomatu, w ktorym z konta revoluta w PLN wyplacasz PLN.
Ja wyplacam z bankomatu PKO, bez problemow. Z karta skrilla i kurs wymiany bedzie gorszy, bo nie interbankowy i prowizja.

Te 800zl to tylko wypłata z bankomatu czy również limit na płacenie kartą?

Odpowiedz
Cytat
pablosc

Tylko bankomat

Odpowiedz
Cytat