Witam,
Czy PokerStars w jakis sposob udostepnia IP komputera po wygranej? Moze przyblize sprawe...
Mieszkam tymczasowo za granica i moge sobie legalnie grac w pokera online. Wygralem bilet do turnieju w PokerStars z okazji 10 rocznic. Problem w tym, ze w momencie, gdy odbedzie sie turniej bede na wakacjach w Polsce. Zakladajac, ze wybram jakas sensowna sume pieniedzy, czy moge miec problemy w Polsce z tym zwiazane, z racji tego, ze poker nie jest legalny? Z tego co wiem, to musza mi udowodnic, ze gralem na terytorium RP w danym turnieju. Gorzej gdy duza suma pieniedzy zwroci uwage urzedu skarbowego. Wtedy zaczna drazyc. Teoretycznie moga dojsc do tego, ze mialem lot do Polski i musialem grac z terytorium RP, ale chyba jak powiem ze od jakiegos czasu mieszkam za granica i tam pracuje, mysle, ze to zamkneloby sprawe i by nie szukali dowodow na to, ze akurat w danym tygodniu sobie przylecialem do Polski. Gorzej jezeli PokerStars dostarcza takie informacje, jak np. IP komputera. Wtedy zorientuja sie momentalnie. Oficjalnie moje konto jest zarejestrowane na PokerStars jako niemieckie...wiec, to juz zniecheciloby urzad skarbowy do drazenia. A moze powinienem zamienic ten bilet na turniejowe pieniadze i zarejestrowac sie do innego turnieju za 215$, gdy juz wyjade z Polski?