Wiadomo kiedy i czy będą wykluczeni z Pokera . Bo przesunięcie turnieju z Soczi to trochę za mało.
Coś wiadomo?
A to aktualnie już nie są ? Przecież przy wykluczeniu z systemu SWIFT transakcje międzynarodowe nie mogą być realizowane
Grają ale mają problem z depozytami w wpłatami( nie działa Visa i Mastercard). Z tego co czytałem u mnie w pool dość łatwo można to ominąć . Wiele przelewów można wykonywać poprzez krypto i wymianę między graczami
Ok. Dlatego się też dopytuje , czy ktoś coś słyszał że np. bedą wyjebani z P*. Przecież Poker to Sport.
Wiecie ile dobrego by to zrobiło dla społeczności pokerowej na świecie. Jako obraz solidarności.
Widać że globalne marki dołączają w różny sposób do izolowania Rosji ale czy tak nastawiony na zarabianie pieniędzy pokerroom jak PS podejmie się wykluczenia tak dużego rynku? Mam duże obawy że nie.
Nie udzielam się tu za bardzo ale miałem założyć taki temat ale widzę ze już jest.... po co ich blokować ? PS GG itp mogą zamknąć / wyłączyć im konta i po problemie
Chyba właśnie nasze chłopaki ruszyły z tematem na 2+2
Powiem tak , tak nie może być . Każdy z Nas może coś zrobić, coś co Nas tak de facto nie kosztuje. To zaczyna śmierdzieć wielkim dramatem. Musimy wysłać jasny przekaz do firm pokerowych. Powinniśmy pisać o zaprzestaniu gry, dopóki nie zostaną wycofani gracze z Rosji. Ja jutro spróbuje wysłać coś do P*. I chyba więcej zrobię nie grając niż zmieniając flagę na Ukraińską.
Powiedzcie ilu z Was było by wstanie napisać i przestać grać. I czy może przydało by się to rozsiać po innych forach zagranicznych.
Ja wiem że może to nic nie zmieni, ale dorzućmy swoją kroplę do drożenia w skale.
Ja wiem, że dla niektórych wycofanie rosyjskich graczy jest EV+, ale to jest mega głupie dla pokera.
Już lepszym pomysłem byłoby podniesienie Rosjanom rake i przeznaczenie tego na walkę ze skutkami wojny na Ukrainie. Oczywiście informując ich o tym. I albo by grali i wspierali Ukrainę ze swojej kieszeni albo sami by się wykluczyli.
Wytłumacz dlaczego głupsze jest wykluczenie graczy w pokera ,niż wykluczenie innych graczy-sportowców w innych dyscyplinach sportowych. To, albo jesteśmy sportowcami, albo hazardzistami patrzącymi tylko na $.
Sygnał musi być jasny , Nie dla agresji. Konsekwencje dla społeczeństwa Rosyjskiego muszą być dla wszystkich. Jedyny sposób na przyszłość.
Dostałem informacje , że w P* bardzo poważnie traktują tę sprawę i będą podjęte kroki, ale na razie nie mogą konkretnie odpowiedzieć. Uważam że to kwestia czasu i Ruskich graczy nie będzie.
Wykluczenie sportowców też jest dla mnie głupie. Przeciętni Rosjanie już ponoszą konsekwencje.
Sport był zawsze podczas wojen/różnych wydarzeń politycznych możliwością np. wyrażania manifestów.
Ty chyba nie myślisz, że większość Rosjan jest za tą wojną co? Przecież nawet pierwszy rzut rosyjskich żołnierzy nie wiedział na co się pisze i ponieśli bardzo duże straty.
Poza tym większość z nas to mimo wszystko hazardziści, a nie sportowcy. Jesteś tego świetnym przykładem.
Ja także.
Tu chodzi o przekaz i solidarność. Jasny sygnał , bardzo wielu Rosjan nie ma pojęcia co się dzieje i dlaczego. Jeśli ze wszystkich stron będą odczuwać dolegliwości tego ataku zbrojnego na Ukrainę - Kraj niepodległy to jest minimalna szansa że odwrócą się od władz , tak jak my w latach 80.
Imo chodzi o to, żeby odciąć Rosję absolutnie od wszystkiego tak, aby każda pojedyncza osoba tam to poczuła. Niech wszyscy wyjda na ulicę. Część wyląduje w więzieniu, na Syberii, albo gorzej, ale to jest cena, którą trzeba zapłacić. Na Ukrainie każdego dnia gina ludzie. Dlatego nie kupujemy rosyjskich produktów, nie robimy interesów z Ruskimi, nie uprawiamy sportu z nimi etc. Może w końcu się wyzwolą i zniosą swojego dyktatora. Nikt typowi nie wejdzie na chatę siłą, bo gość trzyma palec na guziku, ale jak Rosjanie poczują się wystarczająco niekomfortowo to być może w końcu coś zmienią.
Powiedzcie ilu z Was było by wstanie napisać i przestać grać. I czy może przydało by się to rozsiać po innych forach zagranicznych.
Gdbym grał dla zabawy to tak, ale zarabiając na chleb to byłaby głupota przestać grać ( i co za tym idzie zwiększyć EV graczy z Rosji )
Ja wiem, że dla niektórych wycofanie rosyjskich graczy jest EV+, ale to jest mega głupie dla pokera.
Jak to dla niektórych ? Każdy zarobi więcej jak zniknie największa populacja regów. Głupie dla pokera ? To tak jak powiedzieć, że głupie dla piłki noznej jest to, że FIFA wyklucza Rosję, albo głupie jest to, że Rosja zostaje wykluczona ze SWIFT, albo, że koniec handlu z Rosjanami jest głupi... Nic tu nie jest głupie, wiadomo, że to uderza we wszystkich, bo np ceny ida w górę, ale tak musi byc. Najwięcej traci Rosja i o to chodzi.
Niektorzy się wypowiadają na temat jakichś operacji wojskowych, które np Stany robiły wczesniej i porównuja to z tym co się dzieje teraz. Jakiś koleś z forum chce zmienić sobie flage na Palestynę czy coś. Przecież to kurwa nie jest to samo. Teraz dyktatura Putina walczy z całym wolnym światem. Jak nie zostanie zatrzymany teraz to potem zajebie, Litwę, Łotwę, Estonię i Polskę. Nie ma żadnego porównania tutaj, skal jest zupełnie inna. Plus cokolwike stało sie w przeszłości i nie został wykonany krok, to nie znaczy, że teraz mamy nic nie zrobić. Nie da się cofnąć czasu, ale można działać teraz.
Niekótrzy na forum twoplustwo pierdolą, że precież Rosyjscy obywatele sa niewinni i nie nalezy ich karać. Przecież to jest kurwa jasne, że są niewinni. Nie o to chodzi. Teraz muszą zapłacić swoją cenę. Tak jak kazdego dnia Ukraińscy żołnierze, cywile i dzieci płacą swoja cenę.
BTW mi jest naprawdę szkoda również tych żólnierzy z Rosji, którzy wysyłani są na śmierć. Ale co zrobić, nie mozna siedzieć z założonymi rękami. Im więcej ludzi poczuj się tam niekomfortowo tym szybciej nastapi pełen bunt.
Mógłbym pisasć i pisać, a i tak pewnie znajdzie się ktoś kto nie zrozumie, ale z jakiegoś powodu stanie "w obronie Rosjan".
Twierdzisz, że wojny Izraelsko-Palestyńskie to nie to samo tylko z jednego powodu. Nie dzieje się to przy naszej granicy.
Ludzie tam tak samo giną jak na Ukrainie. Tacy sami ludzie jak my. Tak samo jest w Iraku, w Syrii. Poprostu zwykły śmiertelnik mieszkający na zachodzie miał wyjebane, dopóki wojna nie zapukała do sąsiadów.
Tak samo zachód miał wyjebane na choroby zakaźne, które były na całym świecie, zwłaszcza w krajach biednych. Aż przyszedł Covid i wszystkie media zaczęły jęczeć jak ważna jest walka z wirusem i rządy zachodnie pompowały miliardy na walkę z covidem.
I nie stoję w obronie Rosjan. Całym sercem jestem za Ukraina.
Napisane przez seopaweu
Twierdzisz, że wojny Izraelsko-Palestyńskie to nie to samo tylko z jednego powodu. Nie dzieje się to przy naszej granicy.Ludzie tam tak samo giną jak na Ukrainie. Tacy sami ludzie jak my. Tak samo jest w Iraku, w Syrii. Poprostu zwykły śmiertelnik mieszkający na zachodzie miał wyjebane, dopóki wojna nie zapukała do sąsiadów.
Tak samo zachód miał wyjebane na choroby zakaźne, które były na całym świecie, zwłaszcza w krajach biednych. Aż przyszedł Covid i wszystkie media zaczęły jęczeć jak ważna jest walka z wirusem i rządy zachodnie pompowały miliardy na walkę z covidem.
I nie stoję w obronie Rosjan. Całym sercem jestem za Ukraina.
.
Masz rację, że jak coś nas bezpośrednio nie dotyczy, albo dzieje się dalej to łatwiej jest przykmnąć oko, albo nie zauważyć. Trochę to jest płytkie. Przyznaję, że sam nie zwracałem uwagi w tamtym kierunku.
Nie mniej argument niektórych osób, że jak tam nie pomagamy to tutaj też nie powinniśmy nadal imo nie trzyma się kupy.
Jasne, że powinniśmy pomagać. Ja tego nie kwestionuje. Jesteśmy sąsiadem Ukrainy i w tym momencie powinniśmy zapomnieć o wszystkich waśniach, bo słaba Rosja jest w interesie i Polski i Ukrainy.