W związku ze zbliżającymi się wyborami prezydenckimi i pojawiającymi się w związku z nimi tematami agitującymi, postanowiliśmy zapytać- na kogo oddasz głos i dlaczego?
Proszę o kulturalną i merytoryczną dyskusję.
Pozdrawiam
W związku ze zbliżającymi się wyborami prezydenckimi i pojawiającymi się w związku z nimi tematami agitującymi, postanowiliśmy zapytać- na kogo oddasz głos i dlaczego?
Proszę o kulturalną i merytoryczną dyskusję.
Pozdrawiam
Pytanie z wywiadu z jednym z kandydatów:
"Jeżeli nie dostanie się Pan do drugiej tury na kogo przekazałby Pan swoje poparcie, dla Komorowskiego czy dla Dudy?"
Media już wiedzą jakie będą wyniki, także co z tego że w internecie wygra Kukiz/Korwin, jak przy urnie dostaną 3-4%? Ludzie pojęcia nie mają, zagłosują tak jak jest obecnie i tak jak im media powiedzą. Z resztą, patrząc po wynikach wyborów to nie można Polaków traktować jako ludzi zbyt inteligentnych. Ktoś Cie okłamuje, ma Cie gdzieś, nie działa nic dla Twego dobra, a tu dalej blisko 40%, to przykro mi, nie mam słów. Co z tego, że za każdym razem staram się iść postawić krzyżyk przy jakiejś innej opcji, skoro potem ta opcja dostaje 3% i tak naprawde głos jest zmanowany...
Wprowadzić obowiązek wyborów, że każdy na wybory udać się po prostu musi (pod groźbą nawet kary finansowej), ale na karcie dać wybór "nie głosuję na nikogo". Jeżeli wygra ta opcja to powtórka wyborów, ale bez możliwości startu partii obecnie zasiadających w sejmie, skoro nie zyskali zaufania większości Polaków to ich strata.
Aha, jeszcze taki problem. Wszyscy, którzy widzą, że nie jest dobrze i zmian potrzeba i zagłosują na kogoś innego to postawią iksa przy Kukizie, Korwinie, Braunie, moze innych czy z premedytacją nie pójdą na wybory i zamiast jednego zajebiście silnego pona 30% głosów, bedzie nic nie warte 5 razy po 4-5% + Ci co nie poszli...cytując klasyka
Napisane przez Lenislaw
Wprowadzić obowiązek wyborów, że każdy na wybory udać się po prostu musi (pod groźbą nawet kary finansowej), ale na karcie dać wybór "nie głosuję na nikogo". Jeżeli wygra ta opcja to powtórka wyborów, ale bez możliwości startu partii obecnie zasiadających w sejmie, skoro nie zyskali zaufania większości Polaków to ich strata.
A jeśli w kolejnych wyborach również zwycięży opcja "nie głosuję na nikogo" to co wtedy? I kto miałby w międzyczasie rządzić?
Zmuszanie ludzi do głosowania jest pogwałceniem mojej wolnej woli, mogę mieć na coś po prostu "wyjebane". Ale jest lepszy sposób jeśli chce się ich do tego zachęcić.
- partia X
- partia Y
- wyroki 25 lat pracy w gułagu dla wszystkich posłów partii X
- wyroki 25 lat pracy w gułagu dla wszystkich posłów partii Y
Gwarantuje 100% frekwencje, a jak się dorzuci jeszcze możliwość ogladania ich pracy w tv jako reality show za abonament, to ten gułag zarobi sam na siebie, w ten sposób nie będzie obciążeniem dla podatnika.
Zastanawia mnie tak wysokie poparcie dla Kukiza. Ten gość nie ma żadnych konkretnych postulatów poza JOW które jak sam twierdzi doprowadzają do systemu dwupartyjnego. Gość chce budować jakiś bliżej nieokreślony front od lewicy do prawicy.
Polecam się nad nim mocniej zastanowić i zostawiam link do jego wypowiedzi o jowach.
Propaganda zrobiła swoje. Dwóch kandydatów antysystemowych zbierze po 10%-12%, a Duda z Komorowskim w drugiej turze.
Obym się mylił.
Ktokolwiek się kiedykolwiek ludzil, że jeśli dojdzie do drugiej tury to będzie inna niż Borat - Duda?
Wstyd mi za tych, co nie zamierzają się udać na wybory, właśnie przez takich ludzi jak Wy (między innymi) poker w Polsce jest cały czas nielegalny.

Napisane przez SooNicee
Wstyd mi za tych, co nie zamierzają się udać na wybory, właśnie przez takich ludzi jak Wy (między innymi) poker w Polsce jest cały czas nielegalny.
Jak ktoś się nie interesuje to niech nie idzie, bo później glosują na kandydata który ładnie wygląda lub dobrze mu z oczu patrzy itd
Napisane przez SooNicee
Idź wybierz kolejną marionetkę która będzie za Ciebie podejmowała życiowe wybory zamiast wziąć odpowiedzialność za swoje życie
No offence ofc
std 12
Panowie: wsngwo6 oraz kamzak - aby zwyciężyło zło wystarczy obojętność ludzi dobrych, przez właśnie taką obojętność jesteśmy wszyscy jak to ująłeś 'marionetkami'. Z pewnością którykolwiek z kandydatów spełnia chociaż po trochu Wasze oczekiwania.
Nie wyglądają te wyniki dobrze ale grunt to zachować się przyzwoicie w drugiej turze, czego wszystkim tutaj życzę.
wtf ? kto tu bula popiera?
Jak można popierać człowieka który podpisał: ustawę o ,,bratniej pomocy" , podwyżkę wieku emerytalnego, podwyżkę vatu i innych podatków, kradzież ofe, ustawę o gmo, i wiele innych niekorzystnych dla zwykłych Polaków ustaw
Należy pamiętać również, że: prezydent wbrew konstytucji zniechęcał, ludzi do głosowania w referendum, które miało odwołać prezydent Warszawy
ma powiązania z ludźmi z "WSI" i związana z tym jest afera marszałkowa
mówi o wspieraniu Polskiego przemysłu, ale uzbrojenie wyprodukowane za granicą lepsze,
za jego prezydentury Polska przestała się całkowicie liczyć na arenie międzynarodowej,
nie zrobił zupełnie nic by zatrzymać emigrację z kraju,