Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wise Disk Cleaner

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
884 Wyświetlenia
mik1984

Dobry program, uwolniłem około 35GB syfu ze swojego dysku na laptopie roboczym, który ma 120GB SSD. Już myślałem, że sobie muszę nowy dysk wsadzić, a tu się okazało, że ten program uwolnił około 35GB z dysku, który miał zapełnione 108GB.

Do tego, system mi szybciej śmiga.... i potrzebuje 200MB RAM'u mniej do pracy w tle, zmalało z 950MB na 750MB, to włącznie z Esetem.

aha i ważne info, że to on oczyścił po tym jak dysk c był oczyszczony przez windowsowskie oczyszczanie dysku.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Stellified

Czyści to niewidoczne gowno, które wszystkie inne programy omijaja i którego trzeba szukać samemu i usuwać manualnie?

Odpowiedz
Cytat
mik1984 Autor wątku
mik1984

Dokładnie tak, czyści zbędne pliki systemowe i nie tylko.

Odpowiedz
Cytat
Stellified

w jaki sposób to zrobiłeś, jesli mozna wiedziec? mi wyszukuje tylko standardowe śmieci

Odpowiedz
Cytat
mik1984 Autor wątku
mik1984

U mnie usuwa całkiem sporo plików, co kilka dni skanuję i około 1 GB śmiecia mi znajduje, głównie system cache i cache przeglądarek. On ma funkcję "advanced cleaner" ale ta mi tylko kilkadziesiąt MB drobnych okruchów znajduje.

Ale jak za pierwszym razem przeskanowałem to usunąłem 32 GB zwykłych śmieci, których windowsowski oczyszczacz dysku nie łapał, plus usunąłem 3GB do niczego mi nie potrzebnych komponentów windowsa.

Odpowiedz
Cytat