Przejdź do forum
wild deuces - znacz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

wild deuces - znaczenie ?

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,117 Wyświetlenia
SKAMONE

Hej,
mam pytanie... Czy ktogolwiek zetknął się z amerykańskim terminem "wild deuces"... Czy jest to idiom i co dokładnie znaczy i czy należy go interpretować zależnie od kontekstu....
Spotkałem się z różnymi tłumaczeniami i nie wiem, które jest poprawne..
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrowienia

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
AceBestini

Hej
W wariancie Deuces Wild dwójki przyjmują funkcję Jokera i można nimi zastąpić dowolną kartę.

Odpowiedz
Cytat
A1varo

wg mnie są to dzikie dwójki

Odpowiedz
Cytat
napalm77

Wild Cards
Wariant 5 Card Draw (a także 5 Card Stud)
mogą być używane karty jako full wild np. wszystkie 2's (Deuces Wild - jest rozdział o tej odmianie w ww. książce The Education Of A Poker Player) wtedy zastępują każdą kartę...

z mojego wątku o 5 Card Draw
5 Card Draw - KLASYKA POKERA!!! Poker Dobierany Pięciokartowy

Ciekawostka:
Another issue with wild cards is that they distort (zniekształcać) the hand frequencies. In 5-card stud, the stronger hands are less frequent than the weaker hands; i.e., no pair is most common, followed by one pair, two pair, three of a kind, etc. When you add wild cards, the stronger hands gain frequency while the weaker hands lose frequency. For example, if you have a pair and a wild card, you will always choose three of a kind rather than two pair. This causes three of a kind to be more common than two pair. But if two pair ranks above three of a kind, the two pair will become more common ( http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_card_ (card_games))

5 Card Stud & Variants

Odpowiedz
Cytat
SKAMONE Autor wątku
SKAMONE

dzięki wielkie...

Odpowiedz
Cytat