Świetny film i super scena.
Gość okrada mieszkania i podczas jednego z włamań spotyka maltretowaną przez męża kobietę. Ucieka z mieszkania, ale po namyśle wraca.
Opłaca się zobaczyć choćby za sama muzykę:
Świetny film i super scena.
Gość okrada mieszkania i podczas jednego z włamań spotyka maltretowaną przez męża kobietę. Ucieka z mieszkania, ale po namyśle wraca.
Opłaca się zobaczyć choćby za sama muzykę:
Jak już jesteśmy przy Pasikowski:
Ogólnie uwielbiam jego filmy i można mówić, że wulgarne i czasem chamskie, ale niektóre dialogi i sceny dla mnie na zawsze pozostaną kultowymi.
No i fenomenalni Linda, który z reguły gra na pozór zimnego sku**ysyna, a tak naprawdę jego postacie to tacy nieszczęśliwy romantycy
Oj tak, Dzień Świra, dobry film, scena też świetna, aczkolwiek przykra, a nawet przygnębiająca.
Coś ode mnie:
Baaardzo lubię ten film i w ogóle jestem wielką fanką Billa - oglądam wszystko z jego udziałem, uważam go za świetnego aktora, ironia w jego wydaniu jest nie do pobicia.
"Samotni"
Po tym filmie stwierdzenie czeski film ma dla mnie zupełnie inne znaczenie
Ma trochę lat ale polecam.
Dla wszystkich znających czeski tak jak ja - statni hymna to hymn Czech.
A tu muzyka:
Czeskie słowo "sranda" rulez
Ok, powiem od razu, jestem zagorzałą wielbicielką Gwiezdnych Wojen, pierwszej trylogii oczywiście, oglądałam milion razy, znam na pamięć itp
Scena otwierająca Episode IV moim skromnym zdaniem do dzisiaj robi wrażenie:
W końcu ktoś to wrzucił na youtuba!
0:00 - 3:15
W tej scenie detektyw Vic Mackey znajduje swojego informatora spalonego przez meksykańskiego gangstera. Traci nad sobą kontrolę i jedzie do niego do domu by zmusić go do opuszczenia miasta
Scena dość brutalna, ale robi wrażenie no i super muzyka:
Dziś perły z lamusa
Więc tak:
- nie lubię musicali, z zasady nudzą mnie śmiertelnie.
ALE!
- Deszczową piosenkę uwielbiam, nie wiem, co mnie w tym filmie tak ujmuje, ale scena, w której Gene Kelly tańczy w deszczu jest tak pełna optymizmu i radości życia, że zawsze poprawia mi humor:
Kolejna scena pochodzi również z klasyka - rewelacyjnego filmu Butch Cassidy and Sundance Kid! Próbowałam znaleźć scenę, w której chłopaki napadają na meksykański bank i zapominają hiszpańskich słówek, ale mi się nie udało.
Zamiast tego słynna scena ze skokiem do rzeki- enjoy!