Przejdź do forum
Twoje wygrane nie b...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Twoje wygrane nie będą obciążone podatkiem ...

18 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,408 Wyświetlenia
mazaq
PokerStrategist

Pragniemy ogłosić, że Poker XXX właśnie otrzymało licencję EU od rządu Gibraltaru. Oznacza to, że wygrane w Pokera (dla obywatel Unii Europejskiej) nie będą obciążone podatkiem. W tej chwili XXX jest jedyną firmą korzystającą z usług Ongame, która posiada taką licencję. W tej chwili operatorzy, którzy nie uzyskali oficjalnej Licencji od rządu Gibraltaru (Gibraltar Licensing Authority) nie posiadają prawa do bezpodatkowych wygranych dla swoich użytkowników. Tylko specyficzny regulamin przy „stołach’ (room) Ongame spełnił wysokie wymagania i dzięki temu teraz nasi gracze zwolnieni będą z podatku nałożonego na ich wygrane. Już od dziś wszyscy obywatele Unii Europejskiej grający w Poker w XXX zwolnieni są z podatku nałożonego na ich wygrane. Pragniemy to uczcić i zorganizowaliśmy turniej pokerowy w ten piątek o godzinie 20.00! Zapraszamy!

No proszę :D

17 odpowiedzi
Olorion
BlackMember

:D czuje wielkie wyplaty ze starsow/titana/ftp, wplaty na xxx i po kilku tygodnia wielki cash out u wielu ludzi :D

a dlaczego nie podales nazwy pokerroomu? sprzeczne z reg?

mazaq Autor wątku
mazaq
PokerStrategist

Chciałem pozostać tajemniczy xD

no wiesz ja wiem ze chodzi o jeden z pokerroomow ongame ale po co zamieszczac posta bez kompletnych wiadomosci?

adramalech
Oldschool Grinder

monia77 napisał
no wiesz ja wiem ze chodzi o jeden z pokerroomow ongame ale po co zamieszczac posta bez kompletnych wiadomosci?

Jak na to wpadłaś :P

mazaq napisał

Pragniemy ogłosić, że Poker XXX właśnie otrzymało licencję EU od rządu Gibraltaru. Oznacza to, że wygrane w Pokera (dla obywatel Unii Europejskiej) nie będą obciążone podatkiem. W tej chwili XXX jest jedyną firmą korzystającą z usług Ongame, która posiada taką licencję. W tej chwili operatorzy, którzy nie uzyskali oficjalnej Licencji od rządu Gibraltaru (Gibraltar Licensing Authority) nie posiadają prawa do bezpodatkowych wygranych dla swoich użytkowników. Tylko specyficzny regulamin przy „stołach’ (room) Ongame spełnił wysokie wymagania i dzięki temu teraz nasi gracze zwolnieni będą z podatku nałożonego na ich wygrane. Już od dziś wszyscy obywatele Unii Europejskiej grający w Poker w XXX zwolnieni są z podatku nałożonego na ich wygrane. Pragniemy to uczcić i zorganizowaliśmy turniej pokerowy w ten piątek o godzinie 20.00! Zapraszamy!

No proszę :D

mazaq Autor wątku
mazaq
PokerStrategist

No ale ongame to sieć :P

zle to zrozumiales tez mam tego emaila w skrzynce tylko nie wiem po co bylo wycinac z niego nazwe roomu?

mazaq napisał

no dzieki ;)

teraz wiem wiecej

hellYeahEnT
Elite Grinder

monia77 napisał

mazaq napisał

no dzieki ;)

teraz wiem wiecej

:D :D

tesg83
Elite Grinder

Olorion napisał
:D czuje wielkie wyplaty ze starsow/titana/ftp, wplaty na xxx i po kilku tygodnia wielki cash out u wielu ludzi :D

a to niby czemu poker nagle stal sie legalny w polsce skoro jakis room napisal ze w UE sie od tego podatkow nie placi?

Janosikgdy
Oldschool Grinder

Dlatego, że Polska też leży w UE.

Olorion
BlackMember

witamy w czasie terazniejszym :D

To bardzx dobra wiadomosc bo gdy wygrmawkońcu ten upragniony 1 milion to nie zabiorą mi od niego 22% ;d;d;

Oleyy1
PokerStrategist

Janosikgdy napisał

niestety nie jest to az tak proste.

Oleyy1 napisał

Janosikgdy napisał

niestety nie jest to az tak proste.

Ale Polski kodeks karno skarbowy mowi jasno ze poker internetowy jest nielegalny i żadne postanowienia UE tego nie zmieniło

armadilo
Oldschool Grinder

Hehe, opierać się na marketingowym tekście w ew. walce z fiskusem to bardzo ryzykowne posunięcie ;).

Od zawsze było wiadomo, że jeśli poker room jest na terenie UE to członkowie UE (teoretycznie) nie muszą odprowadzać podatku. Kiedyś podawałem link do tej strony:

http://www.poker-prop.net/eu-poker.html

Inaczej ma się sprawa właśnie z przestępstwami skarbowymi. Generalnie samo UE jako jakiś twór międzynarodowy jeszcze nie istnieje - istnieje wspólnota europejska i ileś tam traktatów różnych, ale nic poza tym, co miało by jakąś szczególną.

Za wikipedią:
"Obecna Unia Europejska nie ma osobowości prawnej i podmiotowości prawnomiędzynarodowej. Bezsprzeczny jest fakt, że Wspólnota Europejska[51] taką osobowość i podmiotowość posiada. Stąd wnioskuje się, że Unia co najwyżej posiada tzw. podmiotowość wtórną. Niemniej istnieją teorie odmawiające podmiotowości Unii w zakresie stosunków zewnętrznych, a nawet w stosunkach wewnętrznych[52]. Podmiotowość i osobowość prawną Unia Europejska ma zyskać dopiero po ratyfikacji Traktatu reformującego."

Na ciekawy przykład zasługują tutaj Niemcy (i chyba też Szwecja), które zabroniły e-hazardu i zostały wezwane przez jakieś organy europejskei na dywanik. Sprawa chyba ucichła i wciąż niemcy nie mogą grać online (chociaż pewny nie jestem, jak ktoś ma inne dane, to poproszę :) ).

Generalnie nie znam się na prawie zbytnio ale moje odczucie, jeżeli chodzi o prawne 'jurysdykcje' między UE/Polską jest takie, że panuje ogromny burdel w tej kwestii i na dobrą sprawę mogą Ci za wszystko przywalić. Jeżeli Państwo/fiskus zrobi coś niezgodnie z prawem po kilku (kilkunastu) latach może doczekasz się oczyszczenia i skromnego odszkodowania (vide: kilka tys. Kluski).

Moja rada jednak jest taka, aby poczekać aż w Polsce pojawią się konkretne przepisy regulujące e-hazard zanim będzie można się cieszyć z UE Tax Free poker i w rubryce 'zawód' wpisywać pokerzysta...

Oleyy1
PokerStrategist

@armadilo w sumie to sie wszystko zgadza. moze poza tym, ze " mogą Ci za wszystko przywalić" bo wiele dziedzin jest dosc jasnych. a podmiotowosc UE nie jest tu przeszkoda. niestety jesli chodzi o e-hazard to w najwiekszym skrocie (i wg mojego rozumienia) problem lezy w tym, ze z jednej strony hazard nalezy do dziedzin, gdzie panstwa moga decydowac w swoim zakresie, a z drugiej istnieje "wolnosc" (celowo w "") swiadczenia uslug na terenie calej UE przez firmy dzialajace legalnie w jednym z krajow.