elo elo.
Czy ma tu ktoś z Was doświadczenie związane z tematyką świadomego snu ?
Bo dziś przeczytałem co nieco na ten temat i zainteresowało mnie to.
Wrzucam artykuł o świadomym śnieniu, jakby ktoś chciał się zapoznać :
elo elo.
Czy ma tu ktoś z Was doświadczenie związane z tematyką świadomego snu ?
Bo dziś przeczytałem co nieco na ten temat i zainteresowało mnie to.
Wrzucam artykuł o świadomym śnieniu, jakby ktoś chciał się zapoznać :
Tu masz
http://darkwarez.pl/forum/viewtopic.php?t=1187056
tylko uważaj
ja przez to nabawiłem sie
paraliżów sennych (twoje ciało już spi a umysł nie - roslinka)
ja osobiscie juz sie w to nie bawie
też coś czytałem kiedyś nawet próbowałem ale to chyba pic na wode jest., to z angielskiego sie nazywa LD tak? czytałem gdzieś kiedyś że OOBE to dopiero jazda
tylko uważaj ja przez to nabawiłem sie paraliżów sennych (twoje ciało już spi a umysł nie - roslinka)
Paraliż senny ma się zawsze jak się zasypia. Tylko go się po prostu nie czuje, bo umysł już "śpi".
Kiedyś się trochę o tym naczytałem, ale udało mi się dojść tylko do wyżej wymienionego paraliżu. Wtedy za bardzo się podnieciłem, że będę miał świadomy sen i wszystko diabli wzięli.
Ale i tak ciekawe przeżycie.
Ja miałem ładny polew, jak kiedyś był temat w Rozmowach w toku o różnych przygodach podczas snu.
Babcie już wymyślały demony i diabły, a miały najzwyklejszy paraliż senny
Mazaq, http://www.paranormalne.pl/index.php?showforum=129
Nie znam chyba lepszego forum
Parapsychologia
Parapsychologia ogólnie, psychologia, hipnoza, zjawisko deja vu, magia
Poza Ciałem
OOBE, LD - świadome śnienie, paraliż senny, świat astralny
Energia PSI
Psychokineza, telekineza, pirokineza, lewitacja, psi-ball
Postrzeganie Pozazmysłowe
Telepatia, prekognicja, jasnowidztwo, dermooptyka, widzenie aury
Rozwój Duchowy
Rozwój duchowy człowieka, medytacja, relaksacja, channeling, czakry, trzecie oko
itp.
Tak na marginesie jest też zajebisty dział o teoriach spiskowych, ufo i religiach
http://www.lucidipedia.com/ <-- kompendium wiedzy dla anglojęzycznych ♠_thumbsup:
Aaa... no i youtube:
Pierwsza część z wieeelu
trzeba wypróbować dzisiaj , a jak nie zadziała to pewnie mazaq wszysko zmyślił i to nie działa
Napisane przez mouse91
jak ktoś lubi tego typu sprawy to polecam tę stronkę: www.nautilus.org.pl
fajny artykuł ciekawe czy mówi czemu kury farcom
http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2262
Kiedys probowalem osiagnac stan OOBE ale bez skutkow, po tych artykulach nabralem ponownie ochoty poprobowac, wiec dobranoc.
Napisane przez mko101
Ciekawe to.![]()
Tylko od czego tu sie zaczyna?
z tego co wyczytałem, to na początku powinno się zacząć zapamiętywać sny, zapisywać je gdzieś.
Przed snem wmawiać sobie, że "chce zapamiętać co mi się dziś przyśni" i takie tam
Dziś pierwsza noc prób, zobaczymy
Przeczytalem te artykuly i tak sie podekscytowalem, ze watpie ze zasne, a co dopiero sie skoncentruje
Milych i udanych prob!
Napisane przez Kiersno
proponuej wziac sie za zycie a nie za swiadome snienie
przepraszam, już się biorę za życie .
Napisane przez piotereczek
Napisane przez Kiersno
proponuej wziac sie za zycie a nie za swiadome snienieprzepraszam, już się biorę za życie .
gl
Napisane przez typerolx
Byłem 2 krotnie poza ciałem, od siebie polecam Darka Sugiera
Może coś więcej napiszesz?
Ja nie wiem do czego to podpiąć, ani LD, moze bardziej OOBE, musiałem isc na zajecia a chcialo mi sie tak mega spac ze przestawialem budzik co kilka minut, tak przez godzine robiłem, wydaje się glupie ale im blizej pojscia na uczelnie tym zamiast co 15, 10 minut, zacząłem ustawić co 3,2 minuty
aż zaczęło mi się to śnić i nie mogłem rozróżnić czy real czy sen gdyby nie to ze przyuwazyłem ze raz byla godzina 13, potem 15, a potem 12. Stwierdziłem że snię wstałem, uniosłem się w powietrzu, przedzedlem przez zamkniete okno... no i obraz zaczał blednąc i tracić kontury.
niespełna z 20 sekund to trwało, chyba mozg zwiekszył obroty bo się zacząłem wybudzać po tych 20 sekundach.
Ogolnie kiedys starałem się to zrobic nie przez przypadek tak jak wyzej i:
- jedyne do czego doszedłem, to brak czucia ciała (relax, spokojny oddech, naturalny, pozycja na plecach-> tylko w takiej moje ciało czuło sie po pewnym czasie odprezone)
- dretwienie konczyn, gdy to nastepowalo ze strachu przerywalem
oraz wyciszenie umysłu, ale jednak wizualizacja czegos bo inaczej zaskoczy Cie sen
dosw nie mam zbyt duzego ani osiagniec, ale zadnych paralizow przysennych nie mialem, moze jedynie przyspieszony rytm serca po gwaltownym wybudzeniu sie
Napisane przez mazaq
Napisane przez mko101
Ciekawe to.![]()
Tylko od czego tu sie zaczyna?
z tego co wyczytałem, to na początku powinno się zacząć zapamiętywać sny, zapisywać je gdzieś.
Przed snem wmawiać sobie, że "chce zapamiętać co mi się dziś przyśni" i takie tam![]()
Dziś pierwsza noc prób, zobaczymy![]()
+ do tego rob testy rzeczywistosci. Na poczatku bedzie trudno, musisz pamietac, zeby za kazdym razem sprawdzic, czy to sen, czy rzeczywistosc, zeby wejsc w stan swiadomego snu. No chyba, ze cos wydaje sie niemozliwe na jawie, to wiadomo,ze swiadomie snisz