Przejdź do forum
Sondaż wyborczy!!!!

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sondaż wyborczy!!!!

391 Posty
68 Użytkownicy
0 Reakcje
25.1 K Wyświetlenia
xTcWarMaster

PPP - bo mam nadzieje, że jak dojdą do władzy, to zabiorą wam wasze pokerowe profity i dadzą je mi, bo mi się należy....

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

Napisane przez xTcWarMaster
PPP - bo mam nadzieje, że jak dojdą do władzy, to zabiorą wam wasze pokerowe profity i dadzą je mi, bo mi się należy....

:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Uwielbiam go :D po roku władzy takiego szaleńca, zmuszeni bylibyśmy do jedzenia trawy :D.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Pewnie zagłosuje jak zwykle na jakiś twór Korwina (o ile tym razem uda mu się zarejestrować listy) bo to jedyna wolnościowa i wolnorynkowa partia. Jeśli pojawi się jakaś alternatywa to z pewnością ją rozważę.

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

Napisane przez Edziorrr
Pewnie zagłosuje jak zwykle na jakiś twór Korwina (o ile tym razem uda mu się zarejestrować listy) bo to jedyna wolnościowa i wolnorynkowa partia. Jeśli pojawi się jakaś alternatywa to z pewnością ją rozważę.

Partia Libertariańska

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Jakby z PIS wypierdzielić Kaczora, Macierewicza, Fotygę i podobnych to bym się zastanowił. A tak mam wybór pomiędzy amputacją lewej lub prawej nogi.
Tylko JOW z prawem odwołania posła w referendum. Zresztą i tak korporacje ich kupują, a nam po prostu sami zabierają.
Patrz ostatnia nowelizacja kodeksu pracy.

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Napisane przez yoovan
Jestem za tym, żeby parlamentarzyści dostawali minimalną krajową, miejsce w hotelu i żadnych diet i immunitetów. Należy też wprowadzić obowiązkowe badania psychiatryczne dla kandydatów.
A z trzech pozostałych jakoś się wybierze.
Rzeczywiście. Kaczor to znakomita alternatywa skoro JKM nie przejdzie :facepalm:

To nie jest żadna alternatywa tylko tego ludzie jeszcze nie zrozumieli i pewnie nie zrozumieją bo ludzie głosują na twarze. PO od PIS nie różni się niczym w swoim programie. Tą są partie skrajnie bezideowe, które nie mają już nic Polsce do zaoferowania. Ich potencjał intelektualny wypalił się jakieś 20 lat temu.

A tutaj kilka słów od osoby, która szanuje.

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Napisane przez SeBiX7

Napisane przez Edziorrr

Partia Libertariańska

Przeczytałem post Edziorrr-a i już kopiuje link, a tu patrzę SeBiX7 mnie ubiegł :).

Odpowiedz
Cytat

Nowa Prawica <troll>

a jak nie NP to głos nieważny

Odpowiedz
Cytat
quentin17

Lepszy obciachowy PIS niż Rudy Niemiec co nas rżnie na każdym kroku! Wszedzie korupcja i kolesiostwo! Media z Ziobry zrobily kuta.. bo się czepiał i szukał afery z dyktafonem. Gość miał jaja postawić się układowi ale media zrobily z niego ciotkę.

Każdy kto patrzy na Europę i logicznie pomyśli o przemianach które miały miejsce w ostatnich latach, stwierdzi że niestety nie idą one w dobrą stroną. My niestety kopiujemy wszystko to co ma Europa! A popatrzmy na kraję Azjatyckie w jakim tempie sie rozwijają. Gdzie byly kilka lat temu a gdzie są teraz? Najlepszy przykład to Singapur!

Wkoncu ktoś musi odbudowac fundament społeczeństwa bo kurw.. ludziom od tej demokracji to się pojebało we łbach! Każdemu się wydaje że mu wszystko wolno! Gość urodził się z wackiem, ale nagle mu sie wydaje że jest kobietą i jedzie do Bankoku zrobić sobie cycki!

Odpowiedz
Cytat
yoovan

quentin17 gdzie ty widzisz demokrację? Jak dla mnie możesz sobie zrobić dwa qtasy i 4 cycki. Co mnie to obchodzi?
I nie ma na polskiej (zapewne europejskiej i usańskiej też) "scenie politycznej" gości spoza układu. A jeśli znajdzie się taki to do piachu.
Naprawdę polecam zapoznać się z planem JFK co do $$.
Problem jest gdzie indziej, a te nasze elity polityczne to marionetki.

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Napisane przez quentin17
Lepszy obciachowy PIS niż Rudy Niemiec co nas rżnie na każdym kroku! Wszedzie korupcja i kolesiostwo! Media z Ziobry zrobily kuta.. bo się czepiał i szukał afery z dyktafonem. Gość miał jaja postawić się układowi ale media zrobily z niego ciotkę.

Każdy kto patrzy na Europę i logicznie pomyśli o przemianach które miały miejsce w ostatnich latach, stwierdzi że niestety nie idą one w dobrą stroną. My niestety kopiujemy wszystko to co ma Europa! A popatrzmy na kraję Azjatyckie w jakim tempie sie rozwijają. Gdzie byly kilka lat temu a gdzie są teraz? Najlepszy przykład to Singapur!

Wkoncu ktoś musi odbudowac fundament społeczeństwa bo kurw.. ludziom od tej demokracji to się pojebało we łbach! Każdemu się wydaje że mu wszystko wolno! Gość urodził się z wackiem, ale nagle mu sie wydaje że jest kobietą i jedzie do Bankoku zrobić sobie cycki!

Z Azja racja, małpowanie rozwian Europy również zgoda, ale myślisz, ze PiS cokolwiek zrobi w tej kwestii?
Gowno zrobi bo zarowno PiS jak i PO nie maja zadnego planu gospodarczego.

Ziobro z Kaczynskim robili taka sama szopkę pod publiczkę z tym, że oni scigali "układ" i robili prowokacje oraz pokazówki z łapania "zbirów", co nie zmienia faktu, że gospodarkę mieli w dupie więc skąd niby twoja wiara w zmiany gdy oni dojdą do władzy.

Tym sie nie wygrywa wyborów, wygrywa się wybory na szumnych hasłach i obie partie się tylko tym zajmują czyli pijarem.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Napisane przez xTcWarMaster

Napisane przez SeBiX7

Napisane przez Edziorrr

Partia Libertariańska

Przeczytałem post Edziorrr-a i już kopiuje link, a tu patrzę SeBiX7 mnie ubiegł :).

Słyszałem o nich. Póki co nawet nie sa jeszcze zarejestrowani ale życzę im jak najlepiej.

Dokładnie. Co to za sprawiedliwość gdy jedni napierdalają grube hajsy a ja dalej jestem fiszem z mikrolimitów :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez quentin17

Co takiego wielkiego zrobił PiS w czasie swoich rządów?
Poza awanturami, teczkami, napuszczaniem jednych na drugich i ośmieszaniem nas w świecie.
Już widzę następną kadencję z hasłem przewodnim katastrofa smoleńska, piękna perspektywa. Dla mnie trzeba naprawdę nie ogarniać rzeczywistości żeby głosować na Jarka o stu twarzach. Populizm zawsze był popularny zwłaszcza jak padał na podatny grunt patrz Lepper. Ale jak powiedział klasyk "ciemny lud to kupi". Dla mnie eot ponieważ wiem, iż pisanie do Ciebie jakichkolwiek argumentów mija się z celem, i tak cię nie przekonam.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Po co w ogóle dyskutujecie na temat na kogo zagłosować, jak ani jedna z tych partii nic nie zmieni i nadal będzie jedno wielkie gówno. Główne partie różnią się tylko detalami (znaczy pokazowo się trzeba o to kłócić, bo pewnie i tym się nie różnią) i mało znaczącymi pierdami - poważnych reform nikt tu nie zrobi, bo im prawdziwi rządzący nie pozwolą. I to nie są przypuszczenia, bo przez ostatnie 20 lat wszyscy mieli swoje 5 minut, a niektórzy i więcej i cały czas jest to samo, z tym że z biegiem lat zakopujemy się w tym gnoju zamiast z niego wychodzić.

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
MarcinZ77

.

Odpowiedz
Cytat
7OKER

Nie mam problemu z tym że posłowie zarabiają po ~~12k zł, tylko to że większość nie wykonuje pracy wartej nawet 1/4.

To, że premier, prezydent zarabiają po 20k a ministrowie około 15k, też nie.
Wolałbym żeby zarabiali nawet po 50-100k, tak jak prezesi sporych spółek, ale żeby byli to menadżerowie z dużym doświadczeniem i skutecznością.
Poza tym skuteczna kontrola, ze strony odpowiednich organów.
Lobbing powinien być jawny, a nie jawny nielegalny. Pisma lobbujących umieszczone w Internecie, rozmowy nagrywane i również publikowane.

Jeżeli dany minister ma do wydania np 10mld zł i przez dobre decyzje zmarnuje o 1% mniej to zyskamy 100mln zł. To ile zarabia ma marginalne znaczenie, poza tym że irytuje sporo osób.
Życzyłbym sobie topowych specjalistów i mandzerów, a nie polityków albo osób z Kabaretu Glińskiego.

Niestety nawet i taka wizja to utopia, a rzeczywistość jest taka że im więcej rząd może wydać, tym więcej będzie zmarnowane. Popieram partie, którę są zwolennikami cięć w budżecie, ograniczaniu wydatków ( w tym na socjal), zwalnianiem urzędników. Niestety poza nic nie znaczącym na scenie politycznej Korwinem (jego wizja to utopia w nieco krzywym zwierciadle), nie ma polityków skorych do ograniczaniem wydatków.

Obecne partie mogę podzielić na kiepskie i gorsze oraz beznadziejne. Staram się zawsze wyłonić z tego zestawu kiepską partię i na nią głosować.

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Myślę, że politycy nie nadają się do rządzenia. Dowodem jest prywatyzacja. Jeśli goście nie potrafią ogarnąć firmy żeby działała i zarabiała to dlaczego oczekujemy, że poradzą sobie z całym krajem? Prawdziwe szefostwo siedzi gdzieś za MFW i bankami, a my mamy teatrzyk i kupę spieprzonych, niezrozumiałych ustaw i przepisów.
Albo pójdziemy za Islandią i Szwajcarią, albo w ogóle nie ma sensu chodzić na wybory.

Odpowiedz
Cytat
zbysio

Napisane przez Sebkrol

Napisane przez yoovan
Jestem za tym, żeby parlamentarzyści dostawali minimalną krajową, miejsce w hotelu i żadnych diet i immunitetów.

hahaha faktycznie tylko w ten sposob da sie przyciagnac do polityki zdolnych i madrych ludzi ;)

Niby czemu ktos zdolny i madry ograniczal sie do minimalnej placy?

Odpowiedz
Cytat