Napisane przez WaszaMatka
Nie wszędzie ganja jest legalna a ludzie nadal sobie radzą, jeżeli ty sobie nie radzisz to współczuję.
Być może ty sam nadużywałeś nie wiem nie wnikam ale jak czytam twoje wypowiedzi to mam takie wrażenie.
... jeżeli dajesz się robić swojemu dilowi to przykro mi ofiary życiowe nie tylko w tej dziedzinie życia będą dostawały po dupie albo się jest zaradnym albo się jest jeleniem który dostaje pół sztuki w cenie ważonego gieta.
A co do problemu marichuany to chyba ty masz z tym największy problem, jeżeli palisz dzień w dzień co by mnie nie zdziwiło to odstaw to dla własnego dobra bo widzę że dla ciebie to problem nr.1 w polsce
Taka krótka wypowiedź a tyle wycieczek osobistych. Szacunek dla ciebie że tak szybko przyznałeś mi rację. W tym momencie nasza dyskusja powinna się zakończyć ale że mam trochę wolnego czasy to postaram się odpowiedzieć na resztę tego co napisałeś.
Tak samo ważne jest posiadanie broni przez przeciętnego obywatela najlepiej automatycznej bo jakiekolwiek ograniczenia w tej kwestii to łamanie podstawowych praw konstytucyjnych To że alkohol jest legalny to żaden argument bo ja mogę to porównać do broni palnej i też będzie wyglądało głupio.
Chodziło mi o używanie w dyskusji o legalizacji argumentu marihuana uzależnia. Jeśli sam fakt możliwości uzależnienia od substancji ma powodować jej delegalizacje to dlaczego np alkohol czy kawa są legalne ?
Jeśli natomiast napisałbyś że marihuana uzależnia mocniej czy też szybciej niż alkohol i potrafiłbyś to udowodnić to byłby to dla mnie solidny argument w dyskusji.
To nie znaczy że należy takie substancje udostępniać bo tak jak z alkoholem czy szlugami używali by też nieletni bo starszy kolega kupi itp.
To jak rozumiem teraz nieletni nie mają dostępu do palenia ? Patrz znalazłeś rozwiązanie problemu alkoholu wśród dzieci i młodzieży. Zdelegalizować.
Jeżeli uważasz że dziecko powiedzmy w wieku 10 lat powinno napieprzać wiadra to spoko gratuluję i życzę powodzenia.
No i znowu Beata Kempa. Problemem nie jest to co dziecko będzie przyjmować (oczywiście nie powinno) tylko brak wychowania i opieki rodziców. Legalność palenia niewiele tu zmieni. Jak nie marihuana to alkohol jak nie alkohol to dopalacze (RC) itd.
A jak sobie wyobrażasz sytuację w które komuś nagle w hacie pojawiło się 1kg ganji oczywiście po legalizacji i ten "mądry" człowiek powie że wszystko to kupił a paragon spalił, każdy zdrowo myślący człowiek powie ci że wychodował to sam co w przypadku legalnej opodatkowanej ganji można porównać do podpinania się na lewo do źródła zasilania.
To pan władza mu powie: Kolego limit posiadania na jedną osobę to 50g (40;30;20 w zależności ile by przyjęto). Zapraszam do radiowozu.
Państwo tym bardziej na tym traci poza tym nie ma powodu do jakichkolwiek kontroli skoro palenie jest legalne to też duża większość by sobie hodowała sama bo było by w ch** taniej niż za każdego gieta płacić choćby 20zł, oczywiście polak to nie jakiś kombinator i będzie przepłacał.
A w co drugim domu pędzą bimber.
jeżeli myślisz inaczej to jesteś bardziej głupi niż naiwny, jeżeli wierzysz że 100% młodzieży przed 18 rokiem życia nigdy nie piło alkoholu czy nie jarało szluga to naprawdę nie mamy o czym dyskutować, a ja widziałem pępków po 10 lat którzy nawalali browary i palili szlugi oczywiście ganja w żadnym stopniu nie mogła by im zaszkodzić w wieku w którym się rozwijają.
To powinieneś złapać za ucho i zaprowadzić do rodziców albo na komisariat.
Dziecko pozostawione samo sobie będzie się odurzać czy marihuana będzie legalna czy też nie.
Jasne każdy będzie kupował od państwa tak samo jak nikt nie kupuje lewej ropy, przemycanych szlugów itp.
Rozwalasz mnie na łopatki swoją bezmyślnością. Wszystko to można mieć u przeciętnego dila a z tymi akcesoriami to sorry stary ale pieprzysz 3 po 3 bo brak ci logicznego argumentu, jeżeli dajesz się robić swojemu dilowi to przykro mi ofiary życiowe nie tylko w tej dziedzinie życia będą dostawały po dupie albo się jest zaradnym albo się jest jeleniem który dostaje pół sztuki w cenie ważonego gieta.
Jasne większość będzie kupowała legalnie tak samo jak kupują ropę, szuligi itp.
- gwarancję wagi
Oczywiście nie słyszałeś o sposobach na zwiększenie wagi palenia. Można jak cię jeden diler oszuka pójść do innego i za którymś razem znajdzie solidnego sprzedawce tylko po co ?
- gwarancję jakości
O zwiększaniu wagi już pisałem. Do tego dochodzą syntetyczne kannabinoidy i jeszcze parę rzeczy
Jakoś palenia spada na łeb i szyje.
- wybór
Większość sprzedających jak ich zapytasz co konkretnie sprzedają to usłyszysz że "mariszułane". Jak zapytasz czy mają może jakiś wybór to w odpowiedzi zobaczysz tylko tępe spojrzenie.
Oczywiście że wiele wyjaśnia, wyjaśnia że nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem do tej pory, jak mam nazwać kogoś kto najpierw walczył by o legalne palenia a później zamiast kupic palenie legalnie to by sobie wyhodował krzaka i w ten sposób wyruchał państwo na kasę ?
Zgadza się. Problem jest jednak znacznie większy. Temat jest zbyt rozległy więc napiszę tylko że szczególnymi szujami są rolnicy uprawiający warzywa na własny użytek.
Nie odniosłeś się do tego.
Koszty produkcji zbliżone (możesz dodać 1 czy 2 złote). Wyjaśnij dlaczego uważasz że podatek od marihuany będzie 5-krotnie wyższy.
a podobno
Lubię czytać bzdury że ludzie by kupowali bakę od państwa gdyby u dila kosztowała 30zł za gieta a u państwa 70 zł za gieta ?
Oświeć nas proszę.
PS
Nie piję ani nie palę.