Przejdź do forum
Sondaż wyborczy!!!!

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sondaż wyborczy!!!!

391 Posty
68 Użytkownicy
0 Reakcje
25.1 K Wyświetlenia
insanepro

Napisane przez mik1984

Napisane przez olanowak123
Niedoszły samobójca będzie tu polityke uprawiał skandal.... Mistrzu jak Ty chcesz obsadzić NBP takimi ludźmi jak Kołodko to serwujesz nam to co już mamy od ponad 20lat. A pana prof. Kołodko to taki arbuz, na zewnątrz zielony w środku czerwony. Lewactwo zafascynowane spekulantami... oj dramat

btw. WaszaMatka +1

Nie, poglądy na rozwój Polski które prezentuje prof. Kołodko to nie jest to, co mieliśmy przez ostatnie 23lata. Balcerowicz musi odejść nie tylko w osobie fizycznej, ale i cała jego ideologia musi wylecieć do śmietnika. Ten pajac nie może sobie bezczelnie pokazywać licznika zadłużenia publicznego, bez bycia wyzwanym dlaczego ten dług to jest dokładnie jego wina.

Zwłaszcza, że do 2007 gdy wygrała wybory Platforma zadłużenie było blislkie 400 000 000 000 zł a teraz mamy 845 620 566 930 zł + wartość zrolowanego długu przez Rostowskiego w Krajowym Funduszu Drogowym i bodajże w ZUS'sie czyli można doliczyć ze 100 mld zł więcej.
Czyli wszystkie ekipy do 2007 zadłużyły Polskę wraz z Balcerowiczem robiącym największe reformy kraju na 400mld (1989-2007) a Tusk z kolegami na kolejne 600 mld (2008-2013).

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Napisane przez insanepro

Napisane przez mik1984

Niedoszły samobójca będzie tu polityke uprawiał skandal.... Mistrzu jak Ty chcesz obsadzić NBP takimi ludźmi jak Kołodko to serwujesz nam to co już mamy od ponad 20lat. A pana prof. Kołodko to taki arbuz, na zewnątrz zielony w środku czerwony. Lewactwo zafascynowane spekulantami... oj dramat

btw. WaszaMatka +1

Nie, poglądy na rozwój Polski które prezentuje prof. Kołodko to nie jest to, co mieliśmy przez ostatnie 23lata. Balcerowicz musi odejść nie tylko w osobie fizycznej, ale i cała jego ideologia musi wylecieć do śmietnika. Ten pajac nie może sobie bezczelnie pokazywać licznika zadłużenia publicznego, bez bycia wyzwanym dlaczego ten dług to jest dokładnie jego wina.

Zwłaszcza, że do 2007 gdy wygrała wybory Platforma zadłużenie było blislkie 400 000 000 000 zł a teraz mamy 845 620 566 930 zł + wartość zrolowanego długu przez Rostowskiego w Krajowym Funduszu Drogowym i bodajże w ZUS'sie czyli można doliczyć ze 100 mld zł więcej.
Czyli wszystkie ekipy do 2007 zadłużyły Polskę wraz z Balcerowiczem robiącym największe reformy kraju na 400mld (1989-2007) a Tusk z kolegami na kolejne 600 mld (2008-2013).

Dobra, korekta nie to miałem na myśli, PO swoje dorąbała, ale i tak wytykanie tego przez Balcerowicza jest co najmniej niestosowne.

Weź pod uwagę, że wzrost zadłużenia to nie tylko niegospodarność PO, to eksplozja odsetek na zadłużeniu, które wyprodukowała polityka balcerowiczowska. Ten dług w zdecydowanej mierze żyje swoim życiem i puchnie od ciągłego rolowania. Za to również w dużej mierze na niego ma wpływ niedostateczna podstawa opodatkowania, która bierze się raz z kryzysu, dwa z tego, że wiele firm działających na terenie polski nie płaci żadnych podatków, bo są luki prawne na to pozwalające.

Więc takie pokazanie palcem, o te platfusy, to wszystko ich wina, to spłycanie znacznie głębszego problemu.

Odpowiedz
Cytat
pako444

Napisane przez WaszaMatka

Fakt twoje argumenty mnie dyskredytują, a raczej ich brak. Jeżeli wierzysz że od baki nie można się uzależnić to spoko myśl tak dalej

Zgadza się tak samo jak można się uzależnić od innego popularnego narkotyku - alkoholu. Jakoś to nie przeszkadza w tym aby był on legalny.

wystarczy że ktoś z problemami zacznie sobie umilać życie paleniem to długo nie będziesz musiał czekać aż taka osoba będzie chciała non stop uciekać w "stan nieważkości"

Zamiast paleniem wstaw piciem alkoholu i masz to samo. Jeśli taka osoba nie rozwiąże swoich problemów to zawsze znajdzie się coś (legalne czy nie) co może pociągnąć ją na dno.

inną sprawą jest że nie będzie tego można kontrolować (obecnie też się nie kontroluje)

Dlaczego tak uważasz możesz coś więcej na ten temat napisać (czego kontrolować: spożycia, handlu czy może uprawy)

bo nie wiem czy chciał byś widzieć 7 latka który rwie się do wiadra :) obecnie takich akcji się nie widuje a po legalizacji ? czemu nie.

Ten fragment to chyba podkradłeś z notatnika Beaty Kempy.

Lubię czytać bzdury że ludzie by kupowali bakę od państwa gdyby u dila kosztowała 30zł za gieta a u państwa 70 zł za gieta ?

Koszty produkcji zbliżone (możesz dodać 1 czy 2 złote). Wyjaśnij dlaczego uważasz że podatek od marihuany będzie 5-krotnie wyższy.

powiedz mi u kogo byś się zaopatrzył.

Pomijam cenę. Kupując od państwa mam:
- gwarancję wagi i jakości
- możliwość wyboru
- inne dodatki np. zakup akcesoriów do palenia.

Tak jak pisałem wyżej reszta hołoty by hodowała własny krzak bo skoro palenie legit to tu zaraz by wywalczyli i hodowanie legit a wtedy państwo mogło by liczyć tylko straty.

Wiele wyjaśnia

Odpowiedz
Cytat

Pako masz sporo racji i moim zdaniem MJ powinna być legalna a my jako wolni ludzie sami powinniśmy decydować o tym co chcemy pic/palić itp. Ale jak to ma się do reszty problemów Polski ( bezrobocie , podatki , dług publiczny , przyrost naturalny , emerytury , ochrona zdrowia ...wiele innych...) ? Już jest partia która swój program opierała głownie na wolnych konopiach i co z tego przyszło? Transior i Pedał w sejmie... koorwa cyrk... Generalnie Pako gratuluje wyboru:)

Odpowiedz
Cytat
pako444

Pako masz sporo racji i moim zdaniem MJ powinna być legalna a my jako wolni ludzie sami powinniśmy decydować o tym co chcemy pic/palić itp. Ale jak to ma się do reszty problemów Polski ( bezrobocie , podatki , dług publiczny , przyrost naturalny , emerytury , ochrona zdrowia ...wiele innych...) ? Już jest partia która swój program opierała głownie na wolnych konopiach i co z tego przyszło? Transior i Pedał w sejmie... koorwa cyrk... Generalnie Pako gratuluje wyboru:)

Jakiego wyboru ? Podpowiedz mi bo może coś zrobiłem nieświadomie. Problem marihuany istnieje i trzeba go rozwiązać tak samo jak problemy które wymieniłeś.

Odpowiedz
Cytat
WaszaMatka

Napisane przez pako444
Zgadza się tak samo jak można się uzależnić od innego popularnego narkotyku - alkoholu. Jakoś to nie przeszkadza w tym aby był on legalny.

Tak samo ważne jest posiadanie broni przez przeciętnego obywatela najlepiej automatycznej bo jakiekolwiek ograniczenia w tej kwestii to łamanie podstawowych praw konstytucyjnych :D To że alkohol jest legalny to żaden argument bo ja mogę to porównać do broni palnej i też będzie wyglądało głupio. Nie wszędzie ganja jest legalna a ludzie nadal sobie radzą, jeżeli ty sobie nie radzisz to współczuję.

Napisane przez pako444Zamiast paleniem wstaw piciem alkoholu i masz to samo. Jeśli taka osoba nie rozwiąże swoich problemów to zawsze znajdzie się coś (legalne czy nie) co może pociągnąć ją na dno.

To nie znaczy że należy takie substancje udostępniać bo tak jak z alkoholem czy szlugami używali by też nieletni bo starszy kolega kupi itp. Jeżeli uważasz że dziecko powiedzmy w wieku 10 lat powinno napieprzać wiadra to spoko gratuluję i życzę powodzenia.

Napisane przez pako444 Dlaczego tak uważasz możesz coś więcej na ten temat napisać (czego kontrolować: spożycia, handlu czy może uprawy)

A jak sobie wyobrażasz sytuację w które komuś nagle w hacie pojawiło się 1kg ganji oczywiście po legalizacji i ten "mądry" człowiek powie że wszystko to kupił a paragon spalił, każdy zdrowo myślący człowiek powie ci że wychodował to sam co w przypadku legalnej opodatkowanej ganji można porównać do podpinania się na lewo do źródła zasilania. Państwo tym bardziej na tym traci poza tym nie ma powodu do jakichkolwiek kontroli skoro palenie jest legalne to też duża większość by sobie hodowała sama bo było by w ch** taniej niż za każdego gieta płacić choćby 20zł, oczywiście polak to nie jakiś kombinator i będzie przepłacał.

Napisane przez pako444Ten fragment to chyba podkradłeś z notatnika Beaty Kempy.

jeżeli myślisz inaczej to jesteś bardziej głupi niż naiwny, jeżeli wierzysz że 100% młodzieży przed 18 rokiem życia nigdy nie piło alkoholu czy nie jarało szluga to naprawdę nie mamy o czym dyskutować, a ja widziałem pępków po 10 lat którzy nawalali browary i palili szlugi oczywiście ganja w żadnym stopniu nie mogła by im zaszkodzić w wieku w którym się rozwijają. Być może ty sam nadużywałeś nie wiem nie wnikam ale jak czytam twoje wypowiedzi to mam takie wrażenie.

Napisane przez pako444
Pomijam cenę. Kupując od państwa mam:
- gwarancję wagi i jakości
- możliwość wyboru
- inne dodatki np. zakup akcesoriów do palenia.

Jasne każdy będzie kupował od państwa tak samo jak nikt nie kupuje lewej ropy, przemycanych szlugów itp.
Rozwalasz mnie na łopatki swoją bezmyślnością. Wszystko to można mieć u przeciętnego dila a z tymi akcesoriami to sorry stary ale pieprzysz 3 po 3 bo brak ci logicznego argumentu, jeżeli dajesz się robić swojemu dilowi to przykro mi ofiary życiowe nie tylko w tej dziedzinie życia będą dostawały po dupie albo się jest zaradnym albo się jest jeleniem który dostaje pół sztuki w cenie ważonego gieta.

Napisane przez pako444Wiele wyjaśnia

Oczywiście że wiele wyjaśnia, wyjaśnia że nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem do tej pory, jak mam nazwać kogoś kto najpierw walczył by o legalne palenia a później zamiast kupic palenie legalnie to by sobie wyhodował krzaka i w ten sposób wyruchał państwo na kasę ?

A co do problemu marichuany to chyba ty masz z tym największy problem, jeżeli palisz dzień w dzień co by mnie nie zdziwiło to odstaw to dla własnego dobra bo widzę że dla ciebie to problem nr.1 w polsce :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
mik1984

A co do problemu marichuany to chyba ty masz z tym największy problem, jeżeli palisz dzień w dzień co by mnie nie zdziwiło to odstaw to dla własnego dobra bo widzę że dla ciebie to problem nr.1 w polsce :facepalm:

Nie wiem co to jest "marichuana"(dobrze że chociaż marihunaen) ale Twoje argumenty to czysta demagogia nie oparta na faktach. Być może zielone jest większym problemem niż się zdaje, jeśli dekryminalizacja miałaby rozmontować pewien beton ideologiczny.

Odpowiedz
Cytat
yoovan

1. Trawa nie uzależnia. Zostałem narkomanem kawy, tytoniu i alko po drugiej próbie. Gandzię palę albo nie. Ostatnio 3 lata temu.
2. Źle zakładacie, że ktoś chciał coś ratować. Te hooye u koryta to nie są debile. Jeśli założyć, że goście specjalnie rozwalają gospodarkę, niszczą naród i ogólnie robią syf to wszystko pasuje.
I dlatego należy się sznur i latarnia, bo to nie jest głupota tylko sabotaż.
Na szczęście dostaliśmy trochę czasu - deputowani na Cyprze nie pozwolili kraść.
Jak dużo czasu? Robimy Islandię albo płacimy jak baranki, by żyło się lepiej macherom od generowania długu.
mik1984 FED nie daje bez% pieniędzy. JFK się o tym przekonał. USA to niesamowity kraj, gdzie każdy 1$ wprowadzony do obiegu jest oprocentowany. Nasz NBP też nie wprowadza bezpośrednio do obiegu wydrukowanej kasy. I tu ktoś kradnie. Ile byś nie zarobił i tak komuś wisisz, bo nie da się spłacić długu, który jest tworzony już na starcie.
I jako pacyfista mówię: kopa w ryj banksterom i ich marionetkom. I bagnetem. Oto mowa nienawiści.
Czasem się zastanawiam czy nie poprosić Białorusi o azyl. Wyobrażacie sobie te wiadomości w niezależnych mediach jakby AŁ czy Kim Dzong jakistam chciał zapiedrolić ludziom kasę z kont?

Odpowiedz
Cytat
pako444

Nie wszędzie ganja jest legalna a ludzie nadal sobie radzą, jeżeli ty sobie nie radzisz to współczuję.

Być może ty sam nadużywałeś nie wiem nie wnikam ale jak czytam twoje wypowiedzi to mam takie wrażenie.

... jeżeli dajesz się robić swojemu dilowi to przykro mi ofiary życiowe nie tylko w tej dziedzinie życia będą dostawały po dupie albo się jest zaradnym albo się jest jeleniem który dostaje pół sztuki w cenie ważonego gieta.

A co do problemu marichuany to chyba ty masz z tym największy problem, jeżeli palisz dzień w dzień co by mnie nie zdziwiło to odstaw to dla własnego dobra bo widzę że dla ciebie to problem nr.1 w polsce

Taka krótka wypowiedź a tyle wycieczek osobistych. Szacunek dla ciebie że tak szybko przyznałeś mi rację. W tym momencie nasza dyskusja powinna się zakończyć ale że mam trochę wolnego czasy to postaram się odpowiedzieć na resztę tego co napisałeś.

Tak samo ważne jest posiadanie broni przez przeciętnego obywatela najlepiej automatycznej bo jakiekolwiek ograniczenia w tej kwestii to łamanie podstawowych praw konstytucyjnych To że alkohol jest legalny to żaden argument bo ja mogę to porównać do broni palnej i też będzie wyglądało głupio.

Chodziło mi o używanie w dyskusji o legalizacji argumentu marihuana uzależnia. Jeśli sam fakt możliwości uzależnienia od substancji ma powodować jej delegalizacje to dlaczego np alkohol czy kawa są legalne ?
Jeśli natomiast napisałbyś że marihuana uzależnia mocniej czy też szybciej niż alkohol i potrafiłbyś to udowodnić to byłby to dla mnie solidny argument w dyskusji.

To nie znaczy że należy takie substancje udostępniać bo tak jak z alkoholem czy szlugami używali by też nieletni bo starszy kolega kupi itp.

To jak rozumiem teraz nieletni nie mają dostępu do palenia ? Patrz znalazłeś rozwiązanie problemu alkoholu wśród dzieci i młodzieży. Zdelegalizować.

Jeżeli uważasz że dziecko powiedzmy w wieku 10 lat powinno napieprzać wiadra to spoko gratuluję i życzę powodzenia.

No i znowu Beata Kempa. Problemem nie jest to co dziecko będzie przyjmować (oczywiście nie powinno) tylko brak wychowania i opieki rodziców. Legalność palenia niewiele tu zmieni. Jak nie marihuana to alkohol jak nie alkohol to dopalacze (RC) itd.

A jak sobie wyobrażasz sytuację w które komuś nagle w hacie pojawiło się 1kg ganji oczywiście po legalizacji i ten "mądry" człowiek powie że wszystko to kupił a paragon spalił, każdy zdrowo myślący człowiek powie ci że wychodował to sam co w przypadku legalnej opodatkowanej ganji można porównać do podpinania się na lewo do źródła zasilania.

To pan władza mu powie: Kolego limit posiadania na jedną osobę to 50g (40;30;20 w zależności ile by przyjęto). Zapraszam do radiowozu.

Państwo tym bardziej na tym traci poza tym nie ma powodu do jakichkolwiek kontroli skoro palenie jest legalne to też duża większość by sobie hodowała sama bo było by w ch** taniej niż za każdego gieta płacić choćby 20zł, oczywiście polak to nie jakiś kombinator i będzie przepłacał.

A w co drugim domu pędzą bimber.

jeżeli myślisz inaczej to jesteś bardziej głupi niż naiwny, jeżeli wierzysz że 100% młodzieży przed 18 rokiem życia nigdy nie piło alkoholu czy nie jarało szluga to naprawdę nie mamy o czym dyskutować, a ja widziałem pępków po 10 lat którzy nawalali browary i palili szlugi oczywiście ganja w żadnym stopniu nie mogła by im zaszkodzić w wieku w którym się rozwijają.

To powinieneś złapać za ucho i zaprowadzić do rodziców albo na komisariat.
Dziecko pozostawione samo sobie będzie się odurzać czy marihuana będzie legalna czy też nie.

Jasne każdy będzie kupował od państwa tak samo jak nikt nie kupuje lewej ropy, przemycanych szlugów itp.
Rozwalasz mnie na łopatki swoją bezmyślnością. Wszystko to można mieć u przeciętnego dila a z tymi akcesoriami to sorry stary ale pieprzysz 3 po 3 bo brak ci logicznego argumentu, jeżeli dajesz się robić swojemu dilowi to przykro mi ofiary życiowe nie tylko w tej dziedzinie życia będą dostawały po dupie albo się jest zaradnym albo się jest jeleniem który dostaje pół sztuki w cenie ważonego gieta.

Jasne większość będzie kupowała legalnie tak samo jak kupują ropę, szuligi itp.
- gwarancję wagi
Oczywiście nie słyszałeś o sposobach na zwiększenie wagi palenia. Można jak cię jeden diler oszuka pójść do innego i za którymś razem znajdzie solidnego sprzedawce tylko po co ?
- gwarancję jakości
O zwiększaniu wagi już pisałem. Do tego dochodzą syntetyczne kannabinoidy i jeszcze parę rzeczy
Jakoś palenia spada na łeb i szyje.
- wybór
Większość sprzedających jak ich zapytasz co konkretnie sprzedają to usłyszysz że "mariszułane". Jak zapytasz czy mają może jakiś wybór to w odpowiedzi zobaczysz tylko tępe spojrzenie.

Oczywiście że wiele wyjaśnia, wyjaśnia że nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem do tej pory, jak mam nazwać kogoś kto najpierw walczył by o legalne palenia a później zamiast kupic palenie legalnie to by sobie wyhodował krzaka i w ten sposób wyruchał państwo na kasę ?

Zgadza się. Problem jest jednak znacznie większy. Temat jest zbyt rozległy więc napiszę tylko że szczególnymi szujami są rolnicy uprawiający warzywa na własny użytek.

Nie odniosłeś się do tego.

Koszty produkcji zbliżone (możesz dodać 1 czy 2 złote). Wyjaśnij dlaczego uważasz że podatek od marihuany będzie 5-krotnie wyższy.

a podobno

Lubię czytać bzdury że ludzie by kupowali bakę od państwa gdyby u dila kosztowała 30zł za gieta a u państwa 70 zł za gieta ?

Oświeć nas proszę.

PS
Nie piję ani nie palę.

Odpowiedz
Cytat
naturehol

Tak sobie czytam ten wątek i powiem tyle w stosunku do większości:

Proszę. Oto medal, który otrzymujesz za swoją wypowiedź. Gratuluję.

Tylko tak dalej w tym kraju to skończymy płacąc podatek od posiadanych pieniędzy(Cypr) oraz ujednolicone opłaty za wszystko, począwszy od ustawy śmieciowej, na wodzie i prądzie skończywszy...

Aha. Pozdrawiam wszystkich, którzy są za Pisem bo PO się nie sprawdziło. Tylko czekać aż wprowadzą to swoje 1000zł/msc za 1 dziecko w rodzinie i inne chore populityczne projekty.

Odpowiedz
Cytat
witul

Moim zdaniem PiS się wiele nauczył przez ten czas. Z tego co prezentuje, to ma jakąś koncepcje na ten kraj. Fakt, że media nie są specjalnie przychylne pisowi, ale ludzie - ostatni wzrost PKB w tym kraju był rok po dymisji PiSu.

Żeby zapewnić zastępowalność pokoleń, jedno dziecko nie wystarczy, szczególnie, że społeczeństwo się starzeje. Już dawno przekroczyliśmy wszelkie ramy bankructwa, ale kreatywna księgowość Vincenta Wielkiego (awansowanego na wiceministra) ładnie wszystko maskuje. Kryzysu w tym kraju jeszcze nie było, kryzys dopiero będzie.
Przypomnijcie sobie, jakie były afery za czasów pisu?
Pamiętam w tamtym czasie akcje przy jakimś przetargu. Pierwszy raz nie było wiadomo, kto go wygra.
Ale stereotyp Jarka, który nie ma konta w banku i żony został.

A co do Macierewicza, to jeszcze mu pomniki będą stawiać. Chyba, że ktoś umie mu zarzucić jakieś konkrety, a nie tylko to, że się ośmiesza? Zrobił listę SBków na najwyższych stanowiskach, rozwiązał WSI (dlatego pis rządził tylko dwa lata - nadepnął na odcisk jedynej strukturze bez jakiejkolwiek kontroli w tym kraju, złożonej także z rosyjskich szpiegów), teraz stara się wyjaśnić, co tak naprawdę stało się z tupolewem. Pamiętacie trotyl? Prokuratura mówiła, że nie było, Seremet tak samo. I co? I jednak był. Ale może się mylę, w końcu trotyl występuje też w paście do butów (chyba o tym słyszeliście?).

PiS jest moim zdaniem za bardzo nastawiony na socjal, ale wolę taką władzę, niż rozkradanie wszystkiego. Dzisiaj już nie mamy praktycznie żadnego przemysłu, wszystko sprzedane albo rozkradzione.

Możecie się śmiać albo nie, ale dzisiaj nie ma innej realnej alternatywy.

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Szwajcarzy zastanawiają się nad dochodem podstawowym. To chory, populistyczny projekt i jestem za.
Chodzi o to żeby każdy dostawał do łapy kwotę wystarczającą do przeżycia.
Od razu można likwidować ZUS, UP i MOPS. Zwolennicy kapitalizmu, którego nie ma zaraz nakrzyczą, że to sick.
Dla mnie bardziej chore jest budowanie dróg, które po roku trzeba remontować i podobne rozwalanie mojej kasy.
Człowiek, który ma zapewnione przetrwanie może być bardziej kreatywny i odważniej zaczynać nowe przedsięwzięcia.
Bo to co robi większość Polaków jest jak granie NL4 4 living. Za dużo żeby umrzeć, za mało żeby żyć.
A kasa jest. Można wtedy zabrać posłom, radnym i innym wójtom. Niech robią dla dobra kraju. Niech Donald jeździ pociągiem jak prezydent Szwajcarii. Niech Stefan N żre szczaw z nasypów.
Jakiś uśmiechnięty tuman w TV mówi, że jest superświetnie. To niech każdy ma udział w tym cudzie.
A co do legalizacji marychy: i tak kupa ludzi pali i będzie palić. Kary za pierdoły typu skręt czy jazda rowerem po 2 piwach są idiotyczne. Wszyscy zrzuciliście się na pobyt mojego kumpla w więzieniu za rower + piwo.
Mamy więzienia pełne straszliwych kryminalistów: alimenciarze i cykliści.

Odpowiedz
Cytat
naturehol

Napisane przez witul
Moim zdaniem PiS się wiele nauczył przez ten czas. Z tego co prezentuje, to ma jakąś koncepcje na ten kraj. Fakt, że media nie są specjalnie przychylne pisowi, ale ludzie - ostatni wzrost PKB w tym kraju był rok po dymisji PiSu.

Żeby zapewnić zastępowalność pokoleń, jedno dziecko nie wystarczy, szczególnie, że społeczeństwo się starzeje. Już dawno przekroczyliśmy wszelkie ramy bankructwa, ale kreatywna księgowość Vincenta Wielkiego (awansowanego na wiceministra) ładnie wszystko maskuje. Kryzysu w tym kraju jeszcze nie było, kryzys dopiero będzie.
Pamiętam w tamtym czasie akcje przy jakimś przetargu. Pierwszy raz nie było wiadomo, kto go wygra.
Ale stereotyp Jarka, który nie ma konta w banku i żony został.

A co do Macierewicza, to jeszcze mu pomniki będą stawiać. Chyba, że ktoś umie mu zarzucić jakieś konkrety, a nie tylko to, że się ośmiesza? Zrobił listę SBków na najwyższych stanowiskach, rozwiązał WSI (dlatego pis rządził tylko dwa lata - nadepnął na odcisk jedynej strukturze bez jakiejkolwiek kontroli w tym kraju, złożonej także z rosyjskich szpiegów), teraz stara się wyjaśnić, co tak naprawdę stało się z tupolewem. Pamiętacie trotyl? Prokuratura mówiła, że nie było, Seremet tak samo. I co? I jednak był. Ale może się mylę, w końcu trotyl występuje też w paście do butów (chyba o tym słyszeliście?).

PiS jest moim zdaniem za bardzo nastawiony na socjal, ale wolę taką władzę, niż rozkradanie wszystkiego. Dzisiaj już nie mamy praktycznie żadnego przemysłu, wszystko sprzedane albo rozkradzione.

Proszę bardzo konkrety:

Choćby ściganie opozycjonistów i zatrudnianiu ABW i innych służb specjalnych do śledzenia i szukania haków na przeciwników politycznych.

Mówisz, że jedno dziecko to za mało. Jak zrobimy tak, jak mówi koncepcja pisu 1k/msc za 1 dziecko w rodzinie to będziemy mieli taką sytuację jak w GB gdzie cały ten parszywy lud z byłych kolonii i krajów muzułmańskich wyzyskuje socjalny system i finansuje z niego tą swoją świętą wojnę.
W GB rodzina imigrantów zarabia rocznie o kilka tys funtów więcej niż żołnierz brytyjski stacjonujący w Afganistanie.
Wystarczy, że będzie miał 4 żony oraz po dwoje dzieci z każdą z nich (na co brytole pozwalają). Każda z nich traktowana jest jako osobna rodzina i pozwala im to inkasować kilka tys funtów miesięcznie za opierdalanie się w chacie i głoszenie chorych idei o wprowadzeniu szariatu.

Co do afer przy przetargach to nie mów mi proszę jak to uczciwie było kilka lat temu.
Wszyscy dawali łapówki jak sie patrzy- chyba nawet gorzej jak teraz bo CBA na zgłoszenia o korupcji miała w dupie i ścigała polityków (agent Tomek i te sprawy).
Pozdrawiam jak zechcesz żyć w takim kraju. Ja nie zechcę, jak teraz nic się nie zmieni na scenie politycznej to walizka i pierwszy samolot POZ-MLA
Pozdrawiam Cię kolego,

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Jak dla mnie żołnierz brytyjski w Afganistanie może żreć szczaw. Co nie znaczy, że bronię muslimów.
W takim kraju gdzie ludzie tyrają i nie mają z tego nic potrzebna jest pomoc dla tych, którzy się rozmnażają. Albo za kilkanaście lat będą tu tylko emeryci bez emerytur.
Chociaż te PiSowskie 1 k to bzdura jest.
Najpierw trzeba wprowadzić odpowiedzialność urzędoli za wydawane decyzje to przestaną rozwalać nasze pieniądze i gnębić ludzi.
Zabrać ogromną kasę parlamentarzystom i rządzącym. Teoretycznie to są nasi przedstawiciele i mają robić to co chcą wyborcy. Nic więcej.
Jeśli zarabiam 2k pln to nie biorę lokaja za 10k. A my tak robimy.
I za branie w łapę na przetargach normalnie upiedrolić rękę.
Macierewicz to wariat i nawet jeśli sprawa jest słuszna, większość go olewa. Powinien lepiej dobierać leki.
Znam ludzi z PiS, można z nimi rozmawiać i sami przyznają, że Kaczyński, Macierewicz i podobni uniemożliwiają im wygranie wyborów.

Odpowiedz
Cytat
witul

Choćby ściganie opozycjonistów i zatrudnianiu ABW i innych służb specjalnych do śledzenia i szukania haków na przeciwników politycznych.

Rozumiem, że masz na myśli Panią Sawicką, która tak pięknie płakała, że została wrobiona, a sama "kręciła lody" na boku?

Jeśli nie ona, to może masz na myśli Barbarę Blidę, która robiła podobne przekręty? Chyba, że strzeliła sobie z głowę ze strachu albo przypadkowo? _smile:

Ale nie, to nie były przekręty na najwyższych stołkach, to były przecież prowokacje polityczne ;)

A co do środowisk arabskich, to masz rację. Jeśli nic się nie zmieni, to się tu osiedlą, założą partie, zdobędą większość, postawią meczet i będzie po zabawie. Ale jak nie będzie dzieci, to zrobią to jeszcze szybciej.

@yoovan: Masz dużo racji, pomysł z 1k za dziecko jest bez sensu bo niewiele wniesie. Macierewicz jest mało popularny medialnie, ale nie powiedziałbym, że wariat.

Odpowiedz
Cytat
d4gger

Napisane przez witul
Moim zdaniem PiS się wiele nauczył przez ten czas. Z tego co prezentuje, to ma jakąś koncepcje na ten kraj.

Nauczył? Przegrywając kolejne 6 czy 7 wyborów z rzędu , eliminując po kolei jedyne osoby , które w ramach tej partii miały jakieś zdanie inne niż Prezes? (żeby nie było PO robi dokładnie to samo, tylko chyba w nieco mniejszym stopniu). Zauważ kogo Kaczyński zostawił wokół siebie: Brudziński, Hoffman, Macierewicz, młody karierowicz Kamiński co powie wszystko co mu każą nie zastanawiając się nawet czy ma to jakikolwiek sens, czyli typowe przykłady BMW (bierny, mierny ale wierny)

Napisane przez witul
Fakt, że media nie są specjalnie przychylne pisowi, ale ludzie - ostatni wzrost PKB w tym kraju był rok po dymisji PiSu.

PiS rządząc przez 2 lata miał takie wpływ na wzrost PKB jak ja na pływy w oceanach. Trafił na górkę i teraz się tym chwali na lewo i prawo. Jak możesz to wskaż mi jakiś przykład regulacji/ustawy itp , która miała wpływ na PKB ?

Napisane przez witul

I załatwi to populistyczne hasło "Damy każdemu 1000 pln miesięcznie na dziecko"? Tak samo jak wcześniejsze "zbudujemy 3 miliony mieszkań". Wszystkim wszystko damy tylko pozwólcie nam się dorwać do koryta.
Nie dość, że jest to nierealne bo nie ma skąd wziąć tych pieniędzy to dodatkowo prowadzą takie pomysły w linii prostej do tego co opisał w poście poniżej naturehol.

Napisane przez witul

Więcej pięknych Agentów Tomków bawiących się za pieniądze podatników.
A później w ramach nagrody za dobrą robotę w służbach (niezależnych :D ) kilka tysięcy emeryturki , ciepły stołek w sejmie i brylowanie na spotkaniach z GP i TvTrwam.

Napisane przez witulZrobił listę SBków na najwyższych stanowiskach, rozwiązał WSI (dlatego pis rządził tylko dwa lata - nadepnął na odcisk jedynej strukturze bez jakiejkolwiek kontroli w tym kraju, złożonej także z rosyjskich szpiegów),

I dlatego "ONI" kazali Jarkowi dobrowolnie oddać władzę i zdecydować się na wcześniejsze wybory, a Jarek się ucieszył , zaślinił i zrobił o co go ładnie poprosili ;) . Nie udało się przejąc posłów od Giertycha i Leppera i dalej siedzieć przy korycie i skończyło się rumakowanie z rządzeniem.

Napisane przez witul

PiS nie jest żadną alternatywą dla PO . Jedna banda.

Odpowiedz
Cytat

To ja też dorzucę swój typ- Nowa Prawica. Uzasadnienie to ich program. Dziękuję, dobranoc:)

Odpowiedz
Cytat
witul

PiS rządząc przez 2 lata miał takie wpływ na wzrost PKB jak ja na pływy w oceanach. Trafił na górkę i teraz się tym chwali na lewo i prawo. Jak możesz to wskaż mi jakiś przykład regulacji/ustawy itp , która miała wpływ na PKB ?

Ustawy żadnej nie jestem w stanie podać, ale myślę, że np. zmniejszenie bezrobocia z 3 mln. w 2005r. do 1 mln 100 tys. w 2008r. mogło mieć na to znaczący wpływ.

Co do Agenta Tomka - wypowiadałem się wyżej.

dlatego "ONI" kazali Jarkowi dobrowolnie oddać władzę i zdecydować się na wcześniejsze wybory, a Jarek się ucieszył , zaślinił i zrobił o co go ładnie poprosili . Nie udało się przejąc posłów od Giertycha i Leppera i dalej siedzieć przy korycie i skończyło się rumakowanie z rządzeniem.

Temat - rzeka, nie ma co pisać. To moje przemyślenia po zgłębieniu tematów związanych z WSI (to naprawdę bagno)
Jeśli ktoś jest zainteresowany relacjami Polski i Rosji, jeszcze długo po okrągłym stole, to polecam książkę "Z mocy bezprawia" W. Sumlińskiego.

Odpowiedz
Cytat
winkel1989

Napisane przez yoovan
Człowiek, który ma zapewnione przetrwanie może być bardziej kreatywny i odważniej zaczynać nowe przedsięwzięcia.

w jakim Ty swiecie zyjesz? JEstes w Polsce czy w Ameryce?

Tutaj 90% jak dostanie na łape 1.500zł za friko nie bedzie robilo nic do konca zycia.

Odpowiedz
Cytat
d4gger

Napisane przez witul

Ustawy żadnej nie jestem w stanie podać, ale myślę, że np. zmniejszenie bezrobocia z 3 mln. w 2005r. do 1 mln 100 tys. w 2008r. mogło mieć na to znaczący wpływ.

Ok, ale skoro to oni zmniejszyli bezrobocie to musieli to zrobić przy pomocy jakiś decyzji/ustaw/regulacji? Tak jak pisałem , trafili na górkę ogólnoświatowej koniunktury (a dokładniej to ostatnią fazę pompowania balonika , który tak pięknie pierdyknął w 2008 roku)

Napisane przez witul
Co do Agenta Tomka - wypowiadałem się wyżej.

Czyli to normalne , że służby specjalne najpierw robią założenie i wybierają cel, a później realizują go w myśl zasady "daj mi człowieka a ja znajdę na niego paragraf" ,i nie chodzi mi tu o Sawicką bo ta faktycznie kręciła lody, ale juz sprawa Marczuk-Pazury, willi w Kazimierzu, itp nie są tak oczywiste :) .
I całkiem normalne jest to że "niezależny" agent służb specjalnych, po kilku przypałach wchodzi z marszu do polityki, jako jedyna czy tam dwójka z listy partii dla której wykonywał "zlecenia" ;)

No ale skoro ktoś się nazywa Prawo i Sprawiedliwość to przecież musi być i Prawy i Sprawiedliwy z samej definicji ;)

Odpowiedz
Cytat