Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Rzygać się chce

265 Posty
72 Użytkownicy
412 Reakcje
27.9 K Wyświetlenia
Garggamel

@Loperenco

Jest jak najbardziej wszystko w porządku, masz za małą wiedzę by zrozumieć Pokera (o czym dobitnie świadczy Twój wpis) - dlatego tak mało ludzi w niego wygrywa.

Loperenco

Rozumiem że wg. ciebie przegranie x razy z rzędu z szansami >85% jest normalne? Ok, w takim razie rzeczywiście nie rozumiem pokera :3

Oxidosis

Czy normalne to nie wiem, ale na pewno mozliwe. Polecam siegnac po jakas ksiazke i zaglebic sie w temat prawdopodobienstwa.

Pozdrawiam.

CichyGrzmot

Nie umiem grać.

Napisane przez Loperenco
Rozumiem że wg. ciebie przegranie x razy z rzędu z szansami >85% jest normalne? Ok, w takim razie rzeczywiście nie rozumiem pokera :3

Oczywiście że jest. Jeśli na 100 razy przegrasz 15 razy pod rząd a potem wygrasz kolejne 85 razy to wszystko się zgadza.

repoorTer

A ja mam na p* tak ze zawsze po mega zajebistej sesji, np 6-7bi, nastepna sesja jest wlasnie odwrotna ale w taki chamski sposob -> same naprawde chamskie bad beaty i coolery ;)

przemek9422

Napisane przez Coldside
Ten tydzień był tak dołujący, że odnoszę wrażenie, że ten słynny proton PS to wielka ściema. Tyle bad beatów dostać to nie na ludzkie nerwy. Rozumiem wariancje, probabilistykę ale są chyba pewne granice? W ten sposób do usranej śmierci nie wylezę z g.... mikrostawek. Jak idzie przez kilka tygodni to potem jak w zegarku przychodzi jeden tydzień rozwałki. Mnie nic nie wchodzi, żaden draw, żaden set nie wskoczy, każdy AK to w plecy i co w kila tygodni było na + robi się break even. Za to mistrzowie callujący 64o łapią 2 pary, fule itp. Nie pomaga selektywne dobieranie rąk, nie pomagją wysokie otwarcia typu 6,7,8bb: i tak znajdzie się jakiś kretyn co wykona call z 33 i moje AK choć trafione na flopie np AK3 jest g warte. I oczywiście oni zawsze czekają. Jak ja już zagram wtedy call, a potem jak jestem już pot commited to RR. Naprawdę nie chodzi o żaden mindset na takich stawkach, jaki tu stres? Ale człowiek ma ochotę rozpieprzyć wszystko dookoła. Jak grać z takimi debilami sprawdzającymi z OOP z 44 OB 9bb? Granat?

oni maja zawsze odpowiedz to ty zle zagrales a room jest uczciwy i czeka na nastepny depozyt hahaha nie ty jeden jestes dymany w bialy dzien w bezczelny zlodziejski zaplanowany sposob jestes inteligentny? to zauwazyles ze karty rozdaje komputer zaprogramowany na zyski roomu nie na twoje a ze czasami ci daja wygrac pare dolarkow no przecierz musza bo jak wjebiesz na starcie ze trzy depozyty bez profitu to chyba jasne ze dasz sobie spokoj a tak cie zachecaja i ladujesz swoje pieniazki a judaszowe zlodzieje sie smieja z frajera

Napisane przez Oxidosis
Czy normalne to nie wiem, ale na pewno mozliwe. Polecam siegnac po jakas ksiazke i zaglebic sie w temat prawdopodobienstwa.

Pozdrawiam.

najlepiej pt."nie daj sie dymac" czlowieku jakby to bylo takie uczciwe granie sobie to by do robota nie cza bylo lazic tylko dulary amerykanskie zbierac na poker roomkach bo to instytucja charytatywna kazdemu daje skad ma nimam pojecia

MWaler

Panowie,

Forum to służy do nauki pokera, nie służy do dyskusji czy softy są rigged czy nie - bo nie są. Zamiast narzekać na swój run proponuję to zamienić w konstruktywną dyskusje i zamienić to chociaż w chęć zrozumienia wariancji. Proponuję wstawić wykresy, ile Wasz "downswing" trwa i podpytywać innych użytkowników czy jest to normalne, jak z tym walczyć, jak wzmacniać mindset. Sick run może trwać nawet 100k rąk +, a od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt.

Niestety wiem to po sobie, polecam zacisnąć zęby i przetrwać bo albo się to akceptuję albo proponuje zmienić grę na pasjansa czy wiedźmina, kto co woli.

Napisane przez MWaler
Panowie,

Forum to służy do nauki pokera, nie służy do dyskusji czy softy są rigged czy nie - bo nie są. Zamiast narzekać na swój run proponuję to zamienić w konstruktywną dyskusje i zamienić to chociaż w chęć zrozumienia wariancji. Proponuję wstawić wykresy, ile Wasz "downswing" trwa i podpytywać innych użytkowników czy jest to normalne, jak z tym walczyć, jak wzmacniać mindset. Sick run może trwać nawet 100k rąk +, a od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt.

Niestety wiem to po sobie, polecam zacisnąć zęby i przetrwać bo albo się to akceptuję albo proponuje zmienić grę na pasjansa czy wiedźmina, kto co woli.

standart jak niechcesz to niegraj
tyle ze jezeli zaczynam gre to chce w niej uczestniczyc w normalny uczciwy sposob a nie w podejrzane rozdawanie i tlumaczenie ze wszystko jest ok nic nie zdarza sie 30 x pod rzad chyba ze w w pokerze online mowi samo za siebie czy jest to uczciwa gra czy podrasowane softy w celu jak najszybszego uzyskania rake i zyskow dla oszustow zwanych poker rommem

krak2610

dlaczego trol pierwsza ręka nie jest jeszcze zbanowany?

maklakiewicz

Napisane przez krak2610

Możliwe, że jest sponsorowany przez pstratedży, bo generuje ruch na forumie :f_biggrin:

krzysiuwOw

pierwszaxxreka to idź pograć live, eot.

Czy wy płaczki od "rigged softów" i "no money in poker" oraz pozostali np. super bloger szczycący się tym, ze jak Wałęsa nie przeczytał nigdy książki tak on nie obejrzał nigdy żadnego filmu szkoleniowego, czy inny Król Albanii ze stolicy Małopolski rozpamiętujący jak to kiedyś grał NL50 macie świadomość ile czasu musi poświęcić zapaleniec grający w szachy na poziomie okręgu. Ile musi czasu przeznaczyć na analizę gry? Swojej, innych, a nie ma z tego kasy tylko wpisowe opłaca do turnieju i peregrynuje po powiecie grając z podobnymi zapaleńcami.

Teraz, wyobrazcie sobie, że poświęcając dokładnie tyle samo czasu nawet obecnie, trzymając palec tam gdzie lubicie najbardziej możecie grać NL25 z porządnym winratem. Ale po co? Lepiej, ciągle płakać na rigged softy, boty, bad beaty, coolery, koklusz i stonkę.

Napisane przez krak2610

dlatego zeby taki losiol mogl cos napisac i obrazic

Shippendales

Gram w poksa juz parę lat, niby wszystko rozumiem - bad beaty specjalnie na mnie wplywają, z pewnością jestem też wygrywającym graczem - ale jedno muszę przyznać, takich cudów jakie się dzieją czasem na PS to nie widzialem na zadnym innym roomie. Być może jak to mówią, w każdej plotce jest ziarnko prawdy?

[treść edytowana]

// Treści tego użytkownika będą edytowane - MWaler

Moderator
Elzo2012

Napisane przez krak2610

Jak widać szybko się odrodził.
Jedyny sensowny sposób, to nie karmienie trolla.

jarekhell1

Widzę kolejny Macierewicz wyrasta na forum : d