Przejdź do forum
Przyszłość THNL

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Przyszłość THNL

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
745 Wyświetlenia
PLtotoryl
PokerStrategist

Jak myślicie czy poker za 10lat zmieni obecne tory (Holdem NL) i np nikt już nie bedzie grał w holdema, a wszystkie ME dużych turniejów live będa rozgrywane w np. omahę lub studa ?
Czy raczej holdem jest na tyle medialny i prosty że nie ma szans by odszedł do kąta? :rolleyes:

5 odpowiedzi

Szanse to on raczej ma, ale powiedziałbym, że małe.

Texas holdem jest starą grą, ale aktualnie przeżywa swoją drugą młodość dzięki roomom internetowym. Kilka najbliższych lat będzie tzw. boomem na pokera. Sam widzę po liczbie znajomych, którzy grają w pokera. Zresztą może jakiś admin wypowie się ile zarejestrowanych graczy PS gra aktywnie, a ilu np grało rok temu.

Myślę, że za 10lat poker może być u szczytu swojej popularności tak jak jest teraz. Dla nas to oczywiście dobrze, bo większa popularność = większa ilość graczy = większa ilość rybek :D

VictorM
Oldschool Grinder

A ja myślę, że boom nie potrwa dłużej niż jeszcze 2-3 lata i raczej nie ma sensu wiązanie przyszłości z pokerem. Za niedługo rządy wszelkich krajów dojdą do wniosku, że podatki od pokerroomów skutecznie reperują krajowe budżety, więc roomy będą zmuszone do podniesienia rake'u. Oczywiście rake wpływa znacząco na dochodowość gry i tylko nieliczni będą w stanie osiągać odpowiedni winrate. Alternatywa to delegalizacja działania internetowych pokerroomów, nad czym też rządy krajów pracują. Od czasu do czasu jest o tym wzmianka w newsach. Lobby kasyn naziemnych jest bardzo znaczące i nie jest w ich interesie utrzymywanie pokera - na innych grach zarabiają lepiej.

Ale to było ogólnie o pokerze. Co do Holdema - to ta gra pozostanie wiodącą zawsze. Jest to najprostsza odmiana pokera, inne będą zawsze niszowe.

TehGamer
PokerStrategist

Bardzo pesymistyczny tok myslenia. Mysle, ze konkurencja wzrosnie, a wiec i coraz lepsze promocje w postaci coraz wyzszych rakebackow.

PLtotoryl Autor wątku
PLtotoryl
PokerStrategist

No Rosja i Włochy już biora sprawy w swoje ręce ciekawe czy inne kraje pójda ich śladami.

Wolandooo
Oldschool Grinder

Wróżymy z fusów? :D

Poker będzie się rozwijał, ale warto mieć jakąś alternatywę.