Przejdź do forum
Przeglądarka offlin...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Przeglądarka offline

18 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,332 Wyświetlenia
xbudekx

Witam.

Mam takie pytanie, ponieważ niedługo wyjeżdżam na co najmniej 3 miesiące i nie będę miał dostępu do internetu to chciałem sobie ściągnąć sekcję strategii na dysk żeby móc w tym czasie się szkolić. I czy zna ktoś może jakiś dobry program który mi w tym pomoże?? Bo wchodzić w każdy artykuł i go ściągać to trochę czasu by mi zajęło. Z kilku już korzystałem, ale żadne nie radzi sobie z koniecznością zalogowania się na stronę aby uzyskać dostęp do danej sekcji artykułów, tzn ściąga wszystko z basic, ale z brązu już tylko pierwszą stronę każdego artykułu.

Jeśli ktoś by znał jakiś dobry program to będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

17 odpowiedzi
Niceone

Polecam HTTrack Website Copier.

xbudekx Autor wątku
xbudekx

Niceone napisał

Niestety nie radzi sobie z koniecznością zalogowania się na stronę, przynajmniej w moim przypadku. Korzystałem również z Offline Explorer oraz RafaBot i również sobie nie radzą z logowaniem.

Niceone

Fakt. Zapomniałem, że trzeba być zalogowanym żeby mieć dostęp do artykułów.

Lukasus

xbudekx napisał

Niceone napisał

Niestety nie radzi sobie z koniecznością zalogowania się na stronę, przynajmniej w moim przypadku. Korzystałem również z Offline Explorer oraz RafaBot i również sobie nie radzą z logowaniem.

Radzi sobie bo sam używałem, tyle że trzeba tam cookies z zapamiętanym loginem i hasłem do katalogu z programem skopiować czy jakoś tak. Jakiś czas temu zapisywałem sobie różne strony i testowałem też PS. Zapewniam, że da radę trzeba tylko poszukać w Internecie jak to zrobić.

Owszem jak tylko podajesz w opcjach login i hasło to nie chce zapisywać stron, które widzisz po zalogowaniu. Też męczyłem się z tym kilka dni aż znalazłem rozwiązanie ( teraz dokładnie go nie pamiętam, to co pamiętam opisałem wyżej), ale udało się. Tak więc pod raz drugi zapewniam, że da się.

xbudekx Autor wątku
xbudekx

Ale mówisz o tym HTTrack Website Copier tak?

Hmm, szkoda że go nie pamiętasz. Za jakieś 3 tyg wyjeżdżam, więc jeszcze trochę czasu mam na znalezienie sposobu na to.

xbudekx Autor wątku
xbudekx

korranpl dzięki :) chwilę przed Toba znalazłem tą samą stronę i próbuję co tam opisali :) Ale dzięki za pomoc :)

Jakbyś miał problemy to napisz, sam tego nie używam, ale może będę mógł pomóc :)

xbudekx Autor wątku
xbudekx

No właśnie mam problem, bo mi to podmienianie plików cookie w ogóle nie wychodzi. nie wiem czy robię coś źle czy co. Jakby ktoś mógł mi pomóc to będę bardzo wdzięczny.

emomaniac

Pewnie zapisujesz plik cookies w nieodpowiednim folderze.
Napiszę Ci jak to zrobić poprawnie :)

1. Wpisujesz nazwę projektu - np: strategia
2. W folderze C:\Moje Strony Web powstaje nowy folder - strategia
3. Do tego folderu kopiujesz plik cookies.txt z C:\Documents and Settings\username\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\... (dla firefoxa)
4. Wpisujesz adres np: https://polska.pokerstrategy.com/strategy/fixed-limit/

Sciąganie może trochę potrwać, ponieważ ściągnie się pewnie cała strategia. Dostęp będziesz miał do tych artykułow, do których masz w danej chwili.

xbudekx Autor wątku
xbudekx

emomaniac robię tak jak opisujesz i mi nie działa ;/

nie wiem czy robię wszystko ok czy co jest grane.

jakby ktoś mógł skontaktować się ze mną na gg i mi w tym pomóc będę wdzięczny.

gg: 497 0321

emomaniac

Ja to testowałem i u mnie działało...

edit:
Najważniejsze jest to, żebyś skopiował plik cookies.txt do utworzonego przez program folderu "strategia"...a nie do folderu C:\Moje Strony Web

sedum77

Nie ma takiego pliki jak cookies.txt w tych katalogach....

TheNaturat

Do tej sztuczki potrzebna jest Mozilla Firefox w wersji niższej niż 3.

xbudekx Autor wątku
xbudekx

Specjalnie zainstalowałem ponownie FF 2, znalazłem plik cookies.txt i skopiowałem do folderu utworzonego przez HTTrack Website Copier. I tak mi to nie działa :( Jakby ktoś mógł skontaktować się ze mną przez gg.

Ja starego Fx nie zamierzam instalować, IE7 też już nie przechowuje cookiesów w pliku .txt, więc nie da rady. Kombinowałem jeszcze z tym http://httrack.kauler.com/help/CatchURL_tutorial ale też mi się nie udało.

sedum77

Dobrze jest napisana strona PS i tyle :D Ja to zrobię jednak ;D!!