Przejdź do forum
problem z pokerami.

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] problem z pokerami.

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
540 Wyświetlenia
baasza

witam.

wczoraj bylem zmuszony nabyc nowy modemo-router, w zwiazku ze zmiana predkosci internetu przez operatora (netia z 1mb/s na 4 mb/s).wybor padl na model d-link (konkretnie: DSL-2640B) i pojawily sie schody gdyz nie jestem w stanie pograc ani na partypoker ani na everescie ;(. Pobieram oprogramowanie ze stron instaluje i nie laczy mi z lobby chociaz otrzymuje komunikaty iz polaczenie jest bardzo dobre (party poker), mysle ze jest to wina zlej konfiguracji modemu, prawdopodobnie jestem na jakims dziwnym porcie i blokuje mnie (domysl:)) ale nie jestem w stanie ustalic gdzie i co mam kliknac by zmienic owe ustawienia. poznalem magiczna strone (wpisac w adresie przegladarki)192.168.1.1 jako login i haslo podac admin, admin. Okazuje sie ze nie moge tez otwierac czesci stron poczawszy od smiesznej naszej klasy a skonczywszy na gierkach na facebooku, twierdze i jestem gleboko przekonany ze problem jest do rozwiazania ale wykracza on poza moje umiejetnosci. Czy ktos z Was spotkal sie z takim problemem i udalo sie go naprawic?? Z gory dziekuje za pomoc jak i poswiecony czas.

Niech moc flopa bedzie z Toba.

2 odpowiedzi
KudlatyPL

U mnie byl podobny problem, jak się wprowadzałem do mieszkania we Wrocławiu. Tylko, że u nas wszystko montował informatyk spółdzielczy. Mianowicie raz zamonował to źle i było jak u Ciebie. Potem zmieniał coś w ustawieniach routera. Rzeczywiście chodziło o jakieś porty czy konfigurację. Nie wiem co dokładnie zrobił (bo dla mnie to czarna magia), ale moge powiedzieć, że przepisywał jakieś cyfry ze spodu routera. Potem jeszcze coś sprawdzał na pudełku i w instrukcji. Tyle mogę powiedzieć.
A co do problemu to był identyczny. Ładowało tylko niektóre strony, dodatkowo nie działało gadu.

baasza Autor wątku
baasza

udalo sie juz rozwiazac problem, wytarczylo zmienic jedna wartosc w ustawieniach domyslnych modemu:)wszystko dziala jak trzeba temat mozna smialo zamknac:)