Przejdź do forum
problem z inernetem

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] problem z inernetem

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
708 Wyświetlenia
szachistka
Oldschool Grinder

Kupilam dzis laptopa i mam problem z odbiorem internetu:( mam router Netgear.Problem w tym ze nie moge sie zarejestrowac na ich stronie bo gdy wpisuje numer seryjny pokazuje sie informacja ze juz istnieje.Pisze tez ze jesli dobrze wpisalam ten numer ale jesli nie jest on akceptowany to mam wejsc na ta strone http://kbserver.netgear.com/kn_web_files/n101460.asp .z niej przekierowuje mnie na jakas inna.Nie wiem co mam zrobic:(.Bezplatna rozmowa telefoniczna z konsultantem jest dostepna po zarejestrowaniu sie.Zna sie ktos na tym?

2 odpowiedzi
bastian081
PokerStrategist

Jeśli chcesz używać routera to musisz zrobić kilka kroków
-połączyć wszystko razem czyli komputer do routera, router do sieci telefonicznej, elektrycznej itd
-skonfigurować router, zazwyczaj powinnaś mieć możliwość konfiguracji przez www czyli wpisujesz w przeglądarkę adres IP routera (musisz go wziąć z instrukcji) i pojawia Ci się okno logowania gdzie wpisujesz nazwę użytkownika i hasło (też z instrukcji)
-skonfigurować komputer w zależności od rodzaju połączenia z routerem (np. połączenie przewodowe, bezprzewodowe)

W routerze musisz skonfigurować swoje połączenie z internetem, zależy czego używasz np. neostrada , musisz też skonfigurować połączenie między routerem a komputerem np. DHCP albo stałe IP.

Najlepszym miejscem na pomoc byłoby jekieś forum typowo o tematyce komputerowej. Nie wiem czy tu znajdziesz pomoc ale jeśli chcesz żeby ktoś Ci pomógł to podaj dokładną nazwę (model) routera, napisz jaki masz internet, jaki masz system operacyjny, w jaki sposób komputer się łączy z routerem (kabel, bezprzewodowo) i na jakim kroku utknęłaś a co udało już Ci się zrobić.

Dlaczego chcesz się zarejestrować na ich stronie ?

bastian081 napisał

-skonfigurować router, zazwyczaj powinnaś mieć możliwość konfiguracji przez www czyli wpisujesz w przeglądarkę adres IP routera (musisz go wziąć z instrukcji) i pojawia Ci się okno logowania gdzie wpisujesz nazwę użytkownika i hasło (też z instrukcji)

adres www routera (PRZEWAZNIE [80% spotkanych przeze mnie routerow]) 192.168.0.1 login Admin, haslo: password