Przejdź do forum
Prezentacja matural...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Prezentacja maturalna

17 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,530 Wyświetlenia

Cześć

Jestem dość leniwy i baaardzo nieutalentowany pod kątem pisania czegokolwiek, więc biorę pod uwagę kupno prezentacji maturalnej (ew. zrobienie swojej na podstawie tej kupnej).
Tu pojawia się moje pytanie, czy ktoś kupował kiedyś prezentację?
W jakiej cenie są dobre prezentacje? Znalazł coś za 150zł i myślę, że powinno być ok ( http://prezentacjematuralne.pl/ ).
Czy ktoś może zna jakieś inne źródła?

z góry dziękuję,
pozdrawiam

16 odpowiedzi

:facepalm: tyle odnośnie twojego pomysłu, lepiej byś przyłożył troche do pracy, prezentacja to nic trudnego troche musisz pogadać na jakiś temat (czasem bardzo mały przydatny i sensowny no ale coz), a przy okazji jest to rzecz która w jakiś sposob sie przyda tobie przyszłosci gdyz wszystkie swoje pomysly jesli bedziesz chcial cos z nimi zrobic musisz zaprezentowac, rozmowa kwalifikacyjna to tez prezentacja tak naprawde. A dodatkowo bardzo nie popieram tego typu podejscia do sprawy gdyz jest to po prostu oszukiwanie, a jesli chcesz zrobic wlasna na podstawie kupionej to nie lepiej popytac starszych znajomych czy nie maja jeszcze swojej, albo poszukac takowych na necie ?

mazaq

ja kupiłem za 40 zł , probna ustna zdalem najlepiej w szkole, mimo ze nie czytalem ksiazek :<

http://pogotowiematuralne.pl/

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie oczekiwałem kazania i wykładania mi co jest dobre, a co złe. Zdaję sobie z tego sprawę co robię i jakie to może nieść konsekwencje.
Potrafię trzeźwo ocenić sytuację i po prostu wiem, że NIE DAM rady tego napisać z kilku powodów, których nie mam zamiaru upubliczniać.

Ja zdawałem maturkę w ubiegłym roku polski ustny zdałem na 100 % , prezentację miałem na temat wpływu mitów na twórczość współczesnych autorów . Jeśli chodzi o pracę to napisała mi ją polonistka , także wszystko jest git majonez . Temat o tyle fajny bo nie trzeba było czytać żadnych lektur , wystarczyło przeczytać kilka mitów .
Sama praca oceniana jest na 5 ptk natomiast są jeszcze 3 pytania po 5 ptk za każde także warto się przygotować i wiedzieć na jaki temat się pisało w moim przypadku nie był to żaden problem .

THCFalcon

napisz do mnie na prv jaki masz temat pracy

AutystycznyAndrzej

Napisane przez Tomcio18
Potrafię trzeźwo ocenić sytuację i po prostu wiem, że NIE DAM rady tego napisać z kilku powodów, których nie mam zamiaru upubliczniać.

Matura ma za zadanie potwierdzić pewne umiejętności. Jak jesteś za tępy żeby przygotować prezentacje, to po prostu nie zasługujesz na zdanie matury.

Szwejk

Temat masz już wybrany?

Mogę ci sprzedać swoją, którą sam zresztą odziedziczyłem po kuzynie :P 80% i 70%, a biorąc pod uwage że żadnej lektury z literatury podmiotu akurat nie przeczytałem to myślę że całkiem całkiem poszło jak na epickie wodolejstwo.

sojowyjarz

Na studiach może później będziesz musiał robić dwie takie prezentacje tygodniowo.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez AutystycznyAndrzej

Napisane przez Tomcio18

Matura ma za zadanie potwierdzić pewne umiejętności. Jak jesteś za tępy żeby przygotować prezentacje, to po prostu nie zasługujesz na zdanie matury.

Dziękuję za miłe słowa, ale nigdzie nie napisałem, że jestem tępy.
W pewnym miejscu jest "nie jestem utalentowany (...)", czyli nie napiszę na 90-100%, tak jakbym chciał.

dziękuję za czytanie ze zrozumieniem,
pozdrawiam

ligabb

Napisane przez AutystycznyAndrzej

Coś jest na rzeczy... Ja jako osoba nie lubiąca lektur i nie umiejąca pisać zbyt rozległych wypracowań zdałem na 100% bez problemu. Trzeba tylko znaleźć temat, który nam pasuje i najlepiej, żeby nie miał za dużo wspólnego z podstawą programową - ja miałem np. Motyw wampira w literaturze i sztuce, kłania się Wiedźmin, Miasteczko Salem czy Wywiad z Wampirem. Gładko miło i przyjemnie. Prezentacja zacząłem pisać 2dni przed maturą.

Napisane przez sojowyjarz
Na studiach może później będziesz musiał robić dwie takie prezentacje tygodniowo.

Prawda.

A jeśli wydaje Ci się, że pójdziesz na polibudę i będziesz liczyć tylko całki - sprawozdania po kilkanaścia stron na tydzień - na pewno trafisz na kilka takich przedmiotów.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Cóż Ci po tej prezentacji, skoro wciąż nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?

Dziękuję za miłe słowa, ale nigdzie nie napisałem, że jestem tępy. W pewnym miejscu jest "nie jestem utalentowany (...)", czyli nie napiszę na 90-100%, tak jakbym chciał.

Omów zagadnienie przemiany duchowej bohatera literackiego, odwołując się do utworów XIX/XX w. Zinterpretuj podobieństwa i różnice.

jeśli temat pasi, możemy się dogadać.

elo3200

Wedlug mnie pisanie prezentacji maturalnej to najwieksza strata czasu jakiej doswiadczysz w zyciu. Nie przejmuj sie ludzmi, ktorzy pisza o jakiejs weryfikacji umiejetnosci przez mature. Jesli lubia robic idiotyczne rzeczy w idiotycznym celu to ich sprawa i nie musza nawet o tym pisac, bo to raczej smutne. Ja skonczylem pisac ten shit dwie godziny przed prezentacja, nie zdazylem nawet przeczytac tego co napisalem, spoznilem sie i i tak zdalem na 11pkt.

mouse91

ja kupiłem za 60 zł, jak chcesz napisz na priv to podam ci meila.

A1varo

ja zdałem na 6pkt, odsprzedam za 5$