Przejdź do forum
Prawdziwi Sportowcy...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Prawdziwi Sportowcy vs Kopacze

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
723 Wyświetlenia

Niech mi ktoś do kurwy nędzy wytłumaczy dlaczego tak jest... oglądałem dziś nasze piłkarki ręczne, przegrały fakt, ale gryzły parkiet, widziałem złość, rozpacz z porażki i byłem autentycznie dumny, jakby mogły to, aż boję się pomyslec co by zrobiły Dunkom. Mamy skoczków, którzy po prostu wymiatają i wszyscy ci Prawdziwi Sportowcy dostają gówno nie pieniądze...

Z drugiej strony mamy ciężko opłacanych "kopaczy", którzy przegrywają wszystko co się da, mają przy tym doskonałe humory, pierdolą "no staraliśmy się, ale coś tam, coś tam"

To może przed meczem kadry zamiast profanować Mazurka Dąbrowskiego grajmy

No po prostu why, kurwa why??

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi

życie.

Odpowiedz
Cytat
marcino18
PokerStrategist

sorry ale po pierwszej nie porownoj pilki noznej do innych sportow a po drugie pilkarze za gre w reprezentacji tez dostaja wielkie G wiec nie ma sie co szczypac.

To ze w klubie dostaja duze pieniadze to inna sprawa ale tam juz cos kopia

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0
PokerStrategist

graj w pokera i nie plac podatkow - problem z głowy

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez marcino18
sorry ale po pierwszej nie porownoj pilki noznej do innych sportow a po drugie pilkarze za gre w reprezentacji tez dostaja wielkie G wiec nie ma sie co szczypac.

5 duzych baniek do podziału za przegranie eliminacji - czemu mój szef mi premii za zpierdolenie roboty nie wypłaci

Odpowiedz
Cytat

- Bo piłka nożna to sport narodowy
- Bo dochód dla związku z reklam i w ogóle całej otoczki związanej z meczami piłki jest taki, że ich po prostu stać na wypłacenie takich sum
- Bo piłka jest na ustach Polaków non stop, a reszta tylko jak jest sukces? (oczywiście są fani innych sportów również)

No i jedno, ale to strasznie ważne pytanie? Żużlowcy mistrzostwo świata, siatkarze mistrzostwo Europy, piłkarze ręczni podium w ME MŚ czy w ogóle jeszcze jakieś tam inne sukcesy...i co? Kibiców gratulujących na lotniskach po 2-3tys osob, piłkarze po odpadnięciu z Euro...20k osob pod sceną. Finał ME siatkarzy, telebimy gdzieniegdzie, po 5tys oglądających, zwykły mecz grupowy Euro piłkarzy - chyba nie musze mówić. JAKIM CUDEM PIŁKA TO SPORT NARODOWY I DLACZEGO TYLE IM PŁACĄ - POJĘCIA NIE MAM... <ironia>

Odpowiedz
Cytat
marcino18
PokerStrategist

Napisane przez Tadelek

Napisane przez marcino18

5 duzych baniek do podziału za przegranie eliminacji - czemu mój szef mi premii za zpierdolenie roboty nie wypłaci

koles nie wypowiadaj sie jak nie masz pojecia.
Za jakie przegranie, to nie sa pieniadze za granie.

Kolega wyzej napisal bardzo ladnie

Odpowiedz
Cytat
Sobol6301
Oldschool Grinder

jakie z dupy wzięte dylematy. Im sport bardziej popularny tym kasa proporcjonalnie większa. Zadaj sobie pytanie ilu ludzi ogląda średnio mecz Borussi Dortmund a takiej Skry Bełchatów i jak byś był właścicielem jakiejś potężnej firmy to wolałbyś żeby reklama tej firmy była na koszulkach Borussii czy tam jakiegoś tam AWF Częstochowa czy czegoś podobnego ?

Odpowiedz
Cytat
Kanecki
Oldschool Grinder

To ja podejmę się wytłumaczenia Ci dlaczego jest tak a nie inaczej, bo trochę czasu spędziłem nad tym jak widziałem moją pensję po 5 latach studiów, która niewiele rózniła się od tego co potrafiłem zarobić przed studiami.
Tak naprawdę nie ma w tym nic dziwnego, że piłkarze zarabiaja tyle ile zarabiaja. PO pierwsze porównywanie zarobków pomiędzy branżami (piłka nożna vs koszykówka to są inne branże) jest po prostu głupie, a oczekiwanie wysokich zarobków ponieważ ma się bardzo dobre wyniki np. u siatkarzy jest naturalne, jednak porównywanie tych zarobków i umiejętności do piłkarzy też jest głupie, ponieważ na wynagrodzenie nie wpływają tylko umiejętności, lecz wiele innych czynników, np. umiejętność wynegocjonowania pensji, lecz przede wszystkim potencjał branży w której się pracuje.
Można narzekać ile to piłkarze w ekstraklasie zarabiają za dużo do swoich umiejetności ale taki wniosek wypływa z słabej analizy i porównywania własnie do innych profesji, np. siatkarza, magazyniera,itp. Umiejętności i zarobki naszych piłkarzy z ekstraklasy można porównywać tylko wśród piłkarzy krajowych i zagranicznych. MYŚLĘ, że kazdy zgodzi się ze mną, że w ekstraklasie grają najlepsi piłkarze ze wszystkich krajowych klas (nie wykluczam, że w 1 lidze sa 2 perełki, które powinne grac wyzej, ale na pewno w klasie okregowej nie ma gwiad ktore pobiłyby legie czy wisłe). Tak samo z zarobkami: w ekstraklasie płaca najwięcej, w 2 lidze słabiej a w 5tej jeszcze gorzej - logika jest zachowana. Jeśli spojrzymy na rynek europejski:Francja, Hiszpania, Niemcy, Anglia, to poziom naszej ekstrklasy jest mierny w porówaniu do tamtejszych pierwszych lig i ZAROBKI tez u nas sa marne w porównaniu z tamtymi..
Można ubolewać, że potencjał marketingowy piłki nożnej a co za tym idzie pieniadze w niej znajdujące się nie pokrywaja sie z oferowanym poziomem, ale to daje do myślenia ze nie umiejetnosci piłkarzy sa nam sprzedawane lecz zupełnie co innego, np. emocje, adrenalina, rozrywka, niespełnione marzenia i wiele wiele innych..
Ubolewanie nad piłkami ręcznymi lub siatkarzami, ze zarabiaja mniej niż piłkarze, albo jesli oni narzekaja (nie wiem czy tak jest) jest słabe i poniewaz jesli komus zalezy tylko na duzym hasjie to powinien najpierw pomyślec gdzie się taki znajduje i wybrać ta branze, a nie miec pretensje ze gdzie indziej jest lepiej

PS
Odnośnie humorów kopaczy jak im nie wyjdzie: czy Ty zamartwiasz się jak w pracy coś nie wyjdzie czy jednak wolisz mieć dystans do roboty?

Odpowiedz
Cytat