Dostałem poniższy mail z ofertą pracy, bez polskich znaków. Jak sprawdzić czy to nie jakiś phishing (nie wiem jak to nazwać)? Oferty pracy do takiej firmy nie wysyłałem a już na pewno nie przez ostatnie 3 lata.
"Malka Redmon
do mnie
Pozdrawiamy,
Czy kiedykolwiek mysleliscie o starcie nowej kariery?
Czy macie silne zadanie aby otrzymac szanse na rozwoj nowych przyzwyczajen, czy wprowadzac w zycie istniejace przyzwyczajenia w swiecie bankowosci i duzych finansow?
Czy chcecie zachowac wasza obecna prace i znalezc dodatkowa mozliwosc dla dodatkowego dochodu az do 2000 EUR za miesiac?
W inny sposob, proponujemy duze mozliwosci wzrostu i sukcesu dla pracownikow wszystkich szczebli.
Obecnie firma zatrudnia przedstawicieli na podstawie niepelnego etatu dla zblizajacego sie lata.
Szukamy ludzi, ktore sa przewaznie samo-umotywowane, dynamiczni, , entuzjastyczni i profesjonalni, zeby dolaczyc do naszego zespolu fachowcow jako przedstawicieli regionalni.
Odebrany kandydat bedzie musial skupic sie zarowno do obecnych klientow firmy i do nowych klientow.
Przecietne wynagrodzenie Regionalnego Przedstawiciela Finansowego bedzie roznila sie, lecz nie ponizej 2000 EUR za miesiac.
Poprzedni staz roboty nie jest konieczny, poniewaz zapewniamy doskonale szkolenie, ktore zawiera dwa tygodnie czasu i daje istotne kwalifikacje potrzebne aby stac sie czescia naszej firmy.
Nalezy pamietac, ze ten wakat jest dostepny dla wszystkich wnioskodawcow bez wzgledu na wiek, plec czy zawod � kluczowe wymagania dotyczace zatrudnienia sa sumiennosc i pracowitosc.
Prosze rowniez zwrocic uwage, ze jest to praca na niepelny etat dla dodatkowych zarobkow w pierwszej polowie dnia roboczego.
Wiec jesli nadal szukacie pracy dodatkowej lub nowych osiagniec, nadeslijcie nam swoje dane kontaktowe, aby dowiedziec sie wiecej i odwolac sie teraz.
Czekamy waszej akceptacji tej oferty i liczymy na dlugotrfala wspolprace z Panstwem
Najcieplejsze pozdrowienia,
Malka Redmon
Asystent ds. personelu"