Przejdź do forum
Pomysł na biznes - ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pomysł na biznes - LONDYN

32 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
3,407 Wyświetlenia
Dreadman7
Oldschool Grinder

Spoko, a zdradzisz co się w Twojej głowie zrodziło?

Odpowiedz
Cytat
kaesen42
Oldschool Grinder

A jako ze jestemy przy Londynie (ale troche z innej beczki) ktos, coś jakies home games ogarnia albo zna jakis pub do gierki, ewentualnie wspolny wypadzik do kasyna...?

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka
PokerStrategist

Napisane przez DarekFCB

Napisane przez tojaczajka
Hej!
Marzenia się nie spełniają ( chyba,że złapiesz złotą rybke z bajki ) to Ty sam musisz je zrealizować.
Jeśli chodzi o biznes to najlepiej uderzaj w polska społeczność, jak po angielsku dobrze mówisz to zrób sobie kurs na brokera ubezpieczeń na życie, w tak wielkim mieście możesz na tym zarobić.
Tu również nie musisz mieć własnego kapitału, są firmy które szkolą za friko ( kompletnie za friko ) ja teraz czekam na szkolenie, ale mieszkam w małym miasteczku i będę tylko dorabiał na tym. Jak nie pójdzie to nie pójdzie( nic nie stracę ).

Dreadman7 - Już własny pomysł mam i chce go w przyszłości zrealizować ;) Ale dzięki za takie info !

tojaczajka - ciekawa sprawa , na pewno poczytam na ten temat ;)

W listopadzie powinienem być po szkoleniu i mieć uprawnienia, jak chcesz to wyślij zapro to będę mógł coś więcej Tobie powiedzieć jak to wygląda. Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB Autor wątku
DarekFCB
Poker Player

kaesen42 = Pisałem właśnie wczoraj do uczniaka gdzie warto i dostałem taką odpowiedź = w kasynach, na pewno Vic na Edgware Rd, Aspers na Stratford, Hippodrome przy Leicester Sq (ten współpracuje z Pokerstars), także Empire ale tam mały ruch

Dreadman7 - tworzenie nowych mebli i nadawanie im wyglądu z przed (+ -) 70 lat , fajna praca która zawsze mnie cieszyła i jest moim przyszłym celem , nie chce robić na budowie do końca życia bo ta praca mi nie daje radości , a praca z drewnem to już dla mnie bajka ;)

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB Autor wątku
DarekFCB
Poker Player

W listopadzie powinienem być po szkoleniu i mieć uprawnienia, jak chcesz to wyślij zapro to będę mógł coś więcej Tobie powiedzieć jak to wygląda. Pozdrawiam!

To raczej nie dla mnie ale chętnie o tym wspomnę znanej mi dziewczynie szukającej pracy w londynie : ) Dzięki za informacje

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB Autor wątku
DarekFCB
Poker Player

Niee dość że źle cytat dałem to jeszcze dwa razy ten sam post :rage: :facepalm: :why:

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB Autor wątku
DarekFCB
Poker Player

kaesen42 - jeśli chodzi o home games to chętnie bym się pisał ale pasowałoby zebrać większą ekipe - min 6 osób

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy
Oldschool Grinder

w słowach rób to co umiesz najlepiej chodziło mi o to, że jak np. Jesteś programistą to możesz freelance robić na działalności gospodarczej, albo klepać jakaś grafikę itp. W tym jeszcze przez długi okres będzie sporo roboty.

Odpowiedz
Cytat
Dedees89
Poker Player

W Londynie nie kombinuj tylko idź do pracy ...

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

Zrobimy to po mojemu: KUP SOBIE, KURWA, ORANGUTANA! Tak, kurwnego, owłosionego orangutana, nie mówimy tu o jakiejś pierdolonej kapucynce czy innym jebanym szympansie. Nie pytaj mnie skąd masz go wziąć, bo to nie mój problem. Orangutana nazwij Clyde (to nie podlega żadnej dyskusji, wszystkie orangutany mają na imię Clyde - nie pytaj dlaczego, tak działa życie). Zacznij bujać się z orangutanem po mieście, zabieraj go dosłownie, kurwa, wszędzie: do klubów/pubów, parków, na rynek, dworzec, WSZĘDZIE! Z czasem ludzie zaczną zwracać na Ciebie uwagę, zaczepiać i pytać o małpę, nie spierdol tego! - narób sobie masę znajomych, każdy będzie chciał się pokazywać w towarzystwie kolesia z orangutanem. Za każdym razem kiedy powiesz coś śmiesznego, przybijaj z Clydem piątkę. Wśród Twoich nowych znajomych na pewno będą jakieś kobiety, które na pewno będą zwracać na Ciebie uwagę, bo facet, który pokazuje się w towarzystwie orangutana jest co najmniej intrygujący. Tego też nie spierdol, ruchaj Twoje nowe znajome na wszystkie możliwe sposoby (niekoniecznie na dwa baty z orangutanem). Kiedy już zrobi się o Tobie głośno znajdzie się ktoś, kto da Ci pracę, może nawet zaproszą Cię do telewizji. Mając pracę będziesz miał zdolność kredytową, pożycz jak najwięcej pieniędzy, małpę sprzedaj do cyrku i spierdalaj do jakiegoś ciepłego kraju, z którym Polska nie ma umowy o ekstradycję. Następnie idź na piękną plażę, spójrz w błękit oceanu i krzyknij: "Wygrałem w życie!".

Odpowiedz
Cytat
yellowsock
Oldschool Grinder

Tyle się mówi o cebuli jako królu warzyw i symbolu polskości, a moim zdaniem to kartofle zasłużyły na to miano. Z ziemniaków można zrobić nieskończoność zajebistych potraw. Przepyszne skurwysyny frytki, a właściwie miliard ich wariantów, opiekane ziemniaczki, smażone kulki ziemniaczane, gotowane ziemniaki, pure, placki ziemniaczane, cipsy. Z przekrojonych w pół i odpowiednio uformowanych ziemniaków można robić stempelki, można robić z nich rzeźby, etc.

Moze pojdz w tym kierunku, ja tam widze w ziemniaku zajebisty potencjal

Odpowiedz
Cytat

można zawsze coś pomyśleć i robić przez neta. Ja znalazłam, poszperałam i proszę robię [treść edytowana] . Można dorobić a i praca ciekawa :)

//nasze forum to nie tablica reklamowa. można opisać co się robi, bez dodawania reklamowych linków- smoku

Odpowiedz
Cytat