Przejdź do forum
Pomoc z angielskieg...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pomoc z angielskiego

7 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
399 Wyświetlenia

Muszę przygotować 5 minuty speech na temat " What form does crime take in big cities and is it becoming more common i Poland nowadays?"

Jednak nie jestem w 100% pewien czy dobrze rozumie co oznacza ten temat speecha, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co dokładnie chodzi ? Nie proszę was o napisanie mi tego speecha(jeśli ktoś chce może mi go zrobić :f_biggrin:) tylko o pomoc co by w nim mogło się znaleźć i jak to w ogóle zacząć bo to jest najgorsze a nie mam żadnego pomysłu :facepalm: Za wszelką pomoc będe naprawde wdzięczny :ayfkm:

6 odpowiedzi
czarnyy
PokerStrategist

Zacznij od tego, że w dużych miastach często zdarzają się napady na banki, kantory itp. Później walnij jakiś tekst, że zatrudnia się coraz więcej policjantów więc przestępczość maleje ( odpowiedź na "is it becoming more common i Poland"). Na koniec możesz wymyślić jakąś historyjkę, że wczoraj byłeś w banku i akurat byłeś świadkiem napadu - nauczyciele lubią słuchać takich głupot (przynajmniej u mnie tak zawsze było).

Pozdrawiam, jakbyś miał jakieś problemy to pisz. Postaram się pomóc.

tedef
PokerStrategist

http://translate.google.pl/ on Ci na pewno chętnie pomoże :D

Na ulicach to raczej standardowo, poziom przestępczości utrzymuje się na jednym poziomie... Teraz banki się będzie okradać przez internet :) Policjantów to już chyba wystarczy bo kto na nich zapracuje... Jeszcze głupoty im przyjdą do głowy i będą ścigać graczy pokera za nie płacenie podatków :)

krzysiekmiszcz
Elite Grinder

Jakie formy przestepst wystepuja w duzych miastach i czy staja sie coraz popularniejsze w Polsce obecnie

Napisane przez krzysiekmiszcz
Jakie formy przestepst wystepuja w duzych miastach i czy staja sie coraz popularniejsze w Polsce obecnie

Połker onlajn.

mazaq
PokerStrategist

koniecznie dodaj fml na koncu wypowiedzi

Napisane przez tomaszkrol
Policjantów to już chyba wystarczy bo kto na nich zapracuje... Jeszcze głupoty im przyjdą do głowy i będą ścigać graczy pokera za nie płacenie podatków

:ayfkm: Chyba raczej Urząd Skarbowy.