Przejdź do forum
Pomoc na wariancję ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pomoc na wariancję ludzi.. (NL 40 Seats 1$)

2 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
390 Wyświetlenia
CarloQuero
PokerStrategist

Witam, mam do was prośbę/pytanie mianowicie, można tak powiedzieć, że jestem dość świeżym graczem pokera, lecz trochę już zdobyłem doświadczenia. Kilka lat temu grywałem już trochę w pokera, lecz jakoś zniechęciłem się i właśnie niedawno postanowiłem powrócić i zacząć znów doskonalić się w umiejętnościach pokerowych. Mój problem polega na tym, że nie potrafię poradzić sobie z niemożliwą wariancją ludzi.. Mówię tu o tym gdy np. Z buttona robię all in z AA i koleś z BB sprawdza mnie z 24 (zaznaczę, że nasz stack jest równy). Po czym wypada mu straight.. Jest to jedna w wielu, powiedziałbym bardzo wielu sytuacji gdy gram z pozycja, a koleś nie mając nic sensownego sprawdza i coś trafia. Zdaję sobie sprawę, że w perspektywie czasu prawdopodobnie moje zagranie byłoby profitowe, lecz przez pewien czas trafiam na tak niemożliwe wariancje ludzi, że postanowiłem aż założyć wątek. Moje pytanie jest takie, jak z tym sobie radzić? Nie wiem może nie wchodzić przykładowo all in w takich sytuacjach i próbować gry po floopie ? Bo sam już prawdę mówiąc nie wiem. Liczę na wasze odpowiedzi. Gram na Sit&GO 40 seats-1$. Chciałbym również zauważyć, że sprawia mi to ogromny problem, gdyż chciałbym spróbować zbudować bankroll, bez wkładu własnego! Udało mi się uzbierać ponad 50 $ korzystając z ostatniej promocji na 888poker. Gram na Sit&GO 40 seats-1$. Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
GSELukasz
PokerStrategist

NL 40 - 40 seats XDD

Odpowiedz
Cytat