Napisane przez psychoreaper
Największa napinka w tym wątku to pierwszy post![]()
Najwyżej prowokacja, ale uzasadniona.
Płyty Łony & Webbera mogę polecić w ciemno
Zero o ziele
zero o policji i ich jebaniu
Za to mistrz ironii, sarkazmu.
A to co ty wrzuciłeś
ten pierwszy filmik udowadnia, że nie każdy jest dobry w rapie.
Zwykły chłopak nie tworzy chyba całego rapu.
A z Eldo to jest freestyle sam spróbuj i wrzuć jak już nagrasz.
To tak jakby dawać pierwszej lepszej osobie skrzypce i kazać grać.
Wiadomo jaki może być efekt.
Ale jeśli ktoś ćwiczy na skrzypcach jakiś czas i jest w tym dobry wtedy można usłyszeć arcy dzieło.
A tak w ogóle powiedz czego słuchasz, bo zawsze się znajdzie, "artysta", który niszczy reputacje innych.
Rock - Johnas Brothers
Pop - Justin Bieber
Techno - słuchanie wiertarki jest już lepsze
Heavy metal - darcie mordy ( stereotyp ) nigdy tej muzyki nie słuchałem, ale się wypowiem jak prawdziwy Polak
Ale są tacy, którzy poprawiają wizerunek
Rock - Queen
Pop - Michel Jackson
Techno ( nie odróżniam na electro,drumbass, i te inne. Sorry) - David Guetta
Dobra chyba wyczerpałem temat.
PS.
Pisząc tego posta
przypomniała mi się historyjka, którą opowiadał LechRumski na treningu:
mniej więcej tak brzmiała
- kochanie chodź spać
- nie mogę, bo w internecie ktoś się bardzo myli i muszę zmienić jego zdanie
edit: a jednak jest
więc dorzuce coś co lubie czasem posłuchać pomimo, że ogólnie nie lubie rapu
Łona i Webber- jak najbardziej. Ostatnio Bisz solowo oraz jako B.O.K- majstersztyk, a z tekstów VNMa nie zrozumiesz 3/4 nawiązań i metafor. To nie są numery do jednokrotnego wysłuchania. Trzeba w tym siedzieć i chcieć się zagłębić w tę muzykę.
Napisane przez SosCzosnkowy
Napisane przez galer
@ galer prosze Cie daj mi link do utworu z ktorego plynie cos rozwojowego" I tu się mylisz, bardzo jestem ciekawy tekstu, utworze polskim gatunku rap ktory przedstawia jakieś wartości. "
Jest limit 5 filmików na post więc będę wklejał linki.
Patriotyzm, pamięć o zmarłych, pamięć o bohaterach, miłość do kraju:
hiphopowcy nie mają też problemów z wyrażaniem uczuć i nagrywaniem piosenek o miłości:
Miłość i szacunek dla rodziny i najbliższych i o tym że pieniądz w życiu nie jest najważniejszy.
Spoiler
Ona zaliczana do najbogatszych. Jemu biedą z oczu patrzy. Jej na wszystko wystarczy aż nadto. Jego zycie nie wygląda gładko w bloku z brudną schodową klatką. Nie mogąc znieść że inni maja, on nie... Co ponadto? Pieniądz Bogiem, żądza zdobycia nałogiem, czarne myśli atakuja jego głowę. Myśli ciemne, które skłonią go na druga stronę. Oczy matki załzawione widział, gdy płakała słyszał. Często milczał. Czas mijał. Życie uczy cierpliwości, kompromisów. Całymi dniami głuchy ojciec składał wysyłkową sprzedaż długopisów. On przyglądał się bezradnie biegowi zdarzeń. Brak perspektyw, brak marzeń. Brak korekty postępowania skłania by zapomniał co dla niego najważniejsze. To rodzina kochająca bardzo. Właśnie tacy, którymi często gardzą jej rodzice, prostacy, dorobkiewicze znani na całą dzielnicę.
Proponuję też np. tego sobie posłuchać:
EOT
Nie generalizuj. Nie każdy kto słucha hip-hopu to bezrobotny blokers, nie każdy kto tworzy muzykę hip-hop to ćpun i półgłówek, a to można wywnioskować po twoich wpisach.
Myślenie stereotypami. Na takiej samej zasadzie można by myśleć, że wszyscy tu na PS jesteśmy degenami i hazardzistami...
Ten wątek całkowicie zmienił mój pogląd na HH, przerzucam się na disco-polo/pop/szarpidruty (Co kto lubi, albo nie lubi). Przeczytałem tylko dwa pierwsze posty autora jak coś. Aha, od jutra nie słucham "czwórki" tylko radia zet/złote przeboje.
A ja sie podpisuje pod tym co mowi sos czosnokowy i mam w dupie co napiszecie napinacze. Tak nie slucham hip hopu mozecie teraz urować
A tak traktują swoich fanów wasi guru
dlaczego dajecie sie prowokować chlopaki :)? Wątek o hip-hopie juz jest, wiec ten temat jak najbardzeij sie nadaje do zamknięcia.
Brawo! Dziękujemy za Twój merytoryczny komentarz. Wiele wniósł do dyskusji. Chciałbyś coś dodać?
Napisane przez winkel1989
dlaczego dajecie sie prowokować chlopaki :)? Wątek o hip-hopie juz jest, wiec ten temat jak najbardzeij sie nadaje do zamknięcia.
No dokładnie. To co napisałeś, plus to od autora wątku:
równa się

Pozdrawiam.