Przejdź do forum
Polećcie mi jakiś d...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Polećcie mi jakiś dobry serial

111 Posty
64 Użytkownicy
0 Reakcje
32.2 K Wyświetlenia
Mooris
PokerStrategist

Ok mogę już coś powiedzieć ;)

Breaking Bad - obejrzałem cały pierwszy sezon (7 odc.) - serial fajny. Momentami przypomina dramat, jednak nie ma się co dziwić - główny bohater ma raka. Serial ciekawie pomyślany - będę oglądał dalej :)

Futurama - obejrzałem 6 odc. Muszę powiedzieć, że nie spodziewałem się czegoś takiego :) Co prawda moim zdaniem nie dorównuje moim ukochanym simpsonom, ale zdecydowanie warto obejrzeć. No i oczywiście "Bender na prezydenta :)

True Blood - obejrzałem 6 odc. i muszę powiedzieć, że jest niesamowity - już widzę, że będzie to jeden z moich ulubionych :)

Odpowiedz
Cytat
damianpat Autor wątku
damianpat
BlackMember

Zawiodłem się na Supernatural
za dużo odcinków za długie, często brak pomysłów i budżetu

takie gorsze X Files

co gorsza gejowski serial, zero kobiet, coś jak Prison Break

pierwsze odcinki wciskają w fotel, nie powiem daje się oglądać, jest na początku idea

ale jak patrzysz na te plastikowe maski, to widzisz, że czasem jak się nie da zbudować nastroju niedopowiedzaniami i trzeba coś pokazać to siada

taki serial daje się oglądać, ale żeby super wciągało, żebym czekał do następnego, co to to nie

obejrzałem 13 odcinków

Podsumowanie: typowy telewizyjny niskobudżetowy serial, za dużo odcinków, za dużo sezonów, jednowymiarowe postacie, dobry klimat i nastrój idealny serial jak nie wiesz co zrobić z czasem wolnym

ostatnio obejrzałem sobie przypadkiem jeden odcinek Californication z 2 sezonu i stwierdzam z żalem, że gdyby serial skończył się po pierwszym sezonie to Californication przeszło by do legendy

4 sezon uważam za porażkę już na starcie, a to co widziałem na trailerze świadczy o tym, że ciekawa wolta z końcówki 3 sezonu została zaprzepaszczona

i znowu będzie koka i dymanie i użalanie się nad sobą

pozdro

Odpowiedz
Cytat

zmęczyłem jericho. szału nie było :(

Odpowiedz
Cytat
kaarols
PokerStrategist

Napisane przez Countit

Napisane przez galer

Napisane przez damianpat
Scrubs czasem oglądam, niezły serial

za breaking bad się przymierzam

Breaking Badteż ci mogę polecić. Może nie jest to do końca komedia, ale raczej czarny humor, jednak serial jest świetny.

Do tego jeśli lubisz po prostu dobrze nakręcone rzeczy to powiem ci, że dotychczas nie widziałem serialu lepszego od strony technicznej. Świetne zdjęcia bardzo dodają temu serialowi uroku :)

Breaking Bad for the win!

Breaking bad jest rewelacyjny!!

Odpowiedz
Cytat
brommy
Elite Grinder

Poleciłbym jeszcze Heroes.
Kolejne sezony coraz bardziej sci-fi, ale zawsze podobało mi się to, że na początku wszystko jest bardzo zamieszane i dopiero pod koniec wszystko układa się w jedną całość.

Pozdrawiam =)

Odpowiedz
Cytat
Mooris
PokerStrategist

Napisane przez brommy
Poleciłbym jeszcze Heroes.
Kolejne sezony coraz bardziej sci-fi, ale zawsze podobało mi się to, że na początku wszystko jest bardzo zamieszane i dopiero pod koniec wszystko układa się w jedną całość.

Pozdrawiam =)

_thumbsup: Polecam - chociażby dla niej

:)

Odpowiedz
Cytat
brommy
Elite Grinder

Co do seriali to właśnie skończyłem:
How to make it in America
szału wielkiego nie ma, ale dość przyjemnie się ogląda.

Odpowiedz
Cytat
rafal123pl
PokerStrategist

Nie wiem czy było może przeoczyłem ale jak mogliście zapomnieć o
On, Ona i dzieciaki??
Najlepsza chyba komedia jaką widziałem :f_biggrin:

Michael: Yyyyyyyy...yyyyy...yyyyyyyyyy...NA!
Micheal Jr. : :rage:

Odpowiedz
Cytat

Nie wiem czy ktoś wspomniał bo nie przeleciałem wątku od początku ale moje TOP seriale to:
How i met your mother
Two and half men
Royal pains
House
grey's anatomy

Te ogladam na bierząco a jeszcze lubie Bones i Numb3rs

A osobiscie przymierzam się do obejrzenia Weeds, Scrubs oraz Californication. Oglądałem kilka odcinków i mi sie podobały a teraz trzeba w cąłości obejrzeć

Odpowiedz
Cytat
brommy
Elite Grinder

Hmm a co sądzicie o klasykach typu: Mc Gyver, Drużyna A, Kameleon, Viper, etc?

Odpowiedz
Cytat
bastian081
PokerStrategist

Jeśli chodzi o drużynę A to film był nawet ok.

Odpowiedz
Cytat

drawn together niszczy system _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

He he he, perły z lamusa :D

McGyver geniusz - z kartonu, szyszki i kawałka sznurka zbuduje bazukę.

Drużynę A i Kamelona oglądałam za młodych lat regularnie _thumbsup:

Ale Beverly Hills 90210 - to był szał!!!

:D

Odpowiedz
Cytat

the wire.
duzo by o nim gadac, ale to i tak ani troche nie przyblizy geniuszu tej produkcji :) najwiekszy plus - realizm, momentami dosc brutalny. serial ogolnie krazy tematycznie wokol pracy policji w Baltimore, gdzie 65% populacji to czarni - wiec wiadomo, problematyka typu zycie w getcie, dragi schodzace na ulicy jak woda, zabojstwa, korupcja etc - ale NIE TYLKO, jest sporo wątków tzw "spolecznych" typu edukacja, polityka, zycie medialne i jest to potraktowane rzeczowo, bez kretynskich happy endow typu "lost" :D wiarygodny jezyk - dealerzy i gangsterzy nie mowia szekspirowskim angielskim :) jest wciagajaca akcja, interesujace, "zywe" postacie i ogolnie dlugo by jeszcze wymieniac

Odpowiedz
Cytat
Kaeresen
Oldschool Grinder

Nie wrzucaj spojlerów, co za koles.
Wywalcie tego linka mody.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Kiersno
Nie wrzucaj spojlerów, co za koles.
Wywalcie tego linka mody.

szczerze to w tym linku praktycznie nie ma spojlerow. ale zadoscuczynilem twemu zyczeniu i wywalilem

Odpowiedz
Cytat
brommy
Elite Grinder

Napisane przez KatarzynaM

He he he, perły z lamusa :D

McGyver geniusz - z kartonu, szyszki i kawałka sznurka zbuduje bazukę.

Drużynę A i Kamelona oglądałam za młodych lat regularnie _thumbsup:

Ale Beverly Hills 90210 - to był szał!!!

:D

Co do Beverly Hills to jak dobrze kojarzę to teraz wyszły 2 sezony nowej serii.

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez tool8
the wire.
duzo by o nim gadac, ale to i tak ani troche nie przyblizy geniuszu tej produkcji :) najwiekszy plus - realizm, momentami dosc brutalny. serial ogolnie krazy tematycznie wokol pracy policji w Baltimore, gdzie 65% populacji to czarni - wiec wiadomo, problematyka typu zycie w getcie, dragi schodzace na ulicy jak woda, zabojstwa, korupcja etc - ale NIE TYLKO, jest sporo wątków tzw "spolecznych" typu edukacja, polityka, zycie medialne i jest to potraktowane rzeczowo, bez kretynskich happy endow typu "lost" :D wiarygodny jezyk - dealerzy i gangsterzy nie mowia szekspirowskim angielskim :) jest wciagajaca akcja, interesujace, "zywe" postacie i ogolnie dlugo by jeszcze wymieniac

Nie mogłem się do tego serialu przekonać..
Obejrzałem niecałe dwa sezony i odpuściłem. Akcja ciągnęła się jakoś tak niemrawo i w ogóle cała intryga nie była dla mnie czymś rewelacyjnym.
Do tego główny bohater strasznie mnie irytował. Chodząc w mundurze straży przybrzeżnej w drugim sezonie wyglądał po prostu jak c*pa z tymi swoimi maślanymi oczami.
Lubię realizm i rozumiem, że policjanci nie wyglądają jak Rambo, ale ten mnie po prostu wkurzał.

Być może jeszcze kiedyś spróbuje ;)

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc pytam tu.

Ktoś wie gdzie można zdobyć Rodzinę Soprano 5 i 6 sezon :rage: ?

Odpowiedz
Cytat

w media markecie albo saturnie ;)

Odpowiedz
Cytat