Przejdź do forum
Polecam SNG NL Omah...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Polecam SNG NL Omaha H/L Turbo $1,75 na PS

17 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
832 Wyświetlenia
Pawelj77
PokerStrategist

od wczoraj gram SNG NL Omaha H/L $1,75 Turbo na PS i mam super wyniki
mój nick na PS to: Pawelj77

Gra ktoś jeszcze te turnieje?

Strategia często pasować grać tylko super układy (strit, kolor, full i Low (ale A23) )
flopa oglądać tylko za BB ktoś podbija to pasować pf (chyba ze dobre karty)
jak nie ma ante często fold pf
nie dobierać grać z gotowymi układami
AA i niskie pf grać all-in (KK nie grać all-in pf)

Naprawdę polecam

16 odpowiedzi

Aż sobie z ciekawości zagram w jednym ; )

Qsypal
BlackMember

Pawelj77 napisał
od wczoraj gram SNG NL Omaha H/L $1,75 Turbo na PS i mam super wyniki

Polecać coś po jednym dniu gry... no O.K. pod warunkiem, że nie jest to poker... Ja z ciekawości sprawdzę statystyki za jakiś miesiąc bądź dwa...

A tam, to akurat prawda ze w niektorych niszowych grach mozna osiagnac naprawde swietne ROI ze wzgledu na ultra-fisharnie. Grajac SnG studa bylem ITM w 90 %. Ale problem jest prosty. Ta gra jest FL :) I te SnG ruszały bardzo rzadko. A jak fishki widza "łaaa NO LIMIT.....Omaha = akcja ..... to se poblefujemy hihihi ". Dzieki za info, ale mogles to Pawel zachowac tez dla siebie i po prostu farmic równo :P
Jak również ta strategia brzmi hmmm , "zabawnie" ale rozumiem o co chodzi. Fishe wszystko chetnie graja a chcesz wejsc tylko majac naprawde mocne tematy i fishe przygwozdzone do muru. Rozsadnie.

A i Qsy tez rozumiem ostrożne podejście, nie takie na "hurra", ale prawda jest prosta. W prawie kazdej grze poza Holdemem mozna miec jeszcze wiekszy edge nad fishami. Bo jednak w Holdema to ogół rybek zaczyna już rozumieć zasady :)

Qsypal
BlackMember

Żebym nie został źle odebrany... szczerze Pawelj77 gratuluję wyników, jednakże w pokerze podstawa to long run, aby mieć jakiekolwiek rozeznanie... Na własnym przykładzie mogę podać, wszedłem na nowy limit HU i po 100 grach miałem 30BI zysku... a potem jakoś już tak różowo nie było...

Co do gry w inne odmiany, oczywiście, że znając podstawy matematyki i strategii masz jeszcze większą przewagę nad graczami słabymi, jednakże gier tych jest tak mało, że chyba łatwiej jest grindować tego holdema ;)

pzdr

Urbi23
Oldschool Grinder

madavaster napisał
Bo jednak w Holdema to ogół rybek zaczyna już rozumieć zasady :)

Hmm.. taka akcja z wczoraj, czy przedwczoraj :

Preflop :
Hero bets, donk calls
Flop JJ6
Hero bets, donk calls
Turn JJ65
Hero bets, donk all-in, Hero calls
Hero shows AA, donk shows 65
River nieistotne
Hero wins

A na chacie :
donk - What?! I lost?! I hit two pairs!!

:D

PokerStars No-Limit Omaha Hi/Lo Tournament, 200/400 Blinds 25 Ante (8 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG+1 (t2378)
MP1 (t1985)
MP2 (t1520)
CO (t1572)
Button (t4270)
Hero (SB) (t6922)
BB (t5838)
UTG (t2515)

Hero's M: 8.65

Preflop: Hero is SB with 2, 7, 5, 7
3 folds, MP2 calls t400, CO calls t400, Button calls t400, Hero calls t200, BB checks

Flop: (t2200) 4, 8, 3 (5 players)
Hero checks, BB checks, MP2 checks, CO checks, Button checks

Turn: (t2200) 6 (5 players)
Hero bets t1600, 2 folds, CO calls t1147 (All-In), 1 fold

River: (t4494) A (2 players, 1 all-in)

Total pot: t4494

jak oponenci wrzucaja chajs do puli bedac drawing dead. to lubie

Janosikgdy
Oldschool Grinder

Paweł gratuluję koleżeńskiej postawy. Zamiast zachować to dla siebie podzieliłeś się tym pozostałymi. Gdyby większość miała na ps podobne podejście do Ciebie, to była by to zajebista społeczność.

z tymi grami jest jednak pewien problem, i nie chodzi o debilizmy pokerstars, bo stackuje sie z AAx2 double suited, to mnie 3 parchów sprawdza i najwiekszemu fishowi akurat cos dochodzi, reszte totalnie dominuje z ich QQ i JJ. chodzi o rake. bo te gry cos sie chyba koncza na poziomie 3.40. a wczesniej, te najbardziej zarybione to 1.75 maja te 0,25 $ rake'u. gdzies 16 %

Shad0w69
Elite Grinder

Qsypal napisał
Żebym nie został źle odebrany... szczerze Pawelj77 gratuluję wyników, jednakże w pokerze podstawa to long run, aby mieć jakiekolwiek rozeznanie... Na własnym przykładzie mogę podać, wszedłem na nowy limit HU i po 100 grach miałem 30BI zysku... a potem jakoś już tak różowo nie było...

Co do gry w inne odmiany, oczywiście, że znając podstawy matematyki i strategii masz jeszcze większą przewagę nad graczami słabymi, jednakże gier tych jest tak mało, że chyba łatwiej jest grindować tego holdema ;)

pzdr

Na jakim nicku grasz Qsy?

eSGe
Elite Grinder

Pawelj77 Masz u mnie na następnym zlocie PS największe piwo w Polsce, Zagrałem Pot Limit Omaha Hi $5 + 0.50 Rebuy (239graczy) na Fulltilcie, A wynik przerósł moje najśmielsze oczekiwania:s_thumbsup:

Tuornament Pot Limit Omaha Hi $5 + 0.50 Final Teable and....

Heh to ladny rezultat :)

Ale Pawel reklamowal inny patent. Ciekawe w tych SnG jest to ze omaha H/L grana jest w odmianie NL. Chyba tylko na P* sie znajda takie SnG. A Omaha ktora jest gra mocnych ukladow i poteznych drawow, dosyc skomplikowana, z Hi/Lo sie robi bardziej skomplikowana, a granie tego jako SnG naklada jeszcze wieksze uwarunkowania...i fishe nie maja nawet szans tam jakos rozsadnie grac. Raz kiedys cos trafia i to tyle. A i do tego odmiana NL , ich ulubiona, gdzie moga w dowolnym momencie wcisnac opcje "ODDAJ STACKA".

Swoja droga wlasnie Pawla spotkalem, posadzili go na moj stol po 5-10 rodaniach w ramach balansu, pawelj77 stack 8,900 czy cos :O _thumbsup:
przesada jak na 18osobowy SnG i kilka minut gry.

Fafarafa
Elite Grinder

Grałem jakiś czas te za 3.40$. Rzeczywiście poziom bardzo niski i da się zarabiać, jednak na dłuższą metę takie granie jest bez sensu. Nie uczy niczego oprócz agresji w późnej fazie turnieju.

Mimo że Omaha H/L to moja ulubiona odmiana pozaholdemowa to te turnieje bardzo szybko mnie zaczeły denerwować. NL to po prostu profanacja :)

Wg. mnie takie granie jak najbardziej uczy bo nawet przy fisharni można podejmować dobre jak i złe decyzje. Szczególnie kiedy przychodzi pushować/callować. Wyrzucac z puli w odpowiednim momencie. Jednak uczy zabawy w tej waskiej dziedzienie Omaha H/L No Limit a to nie jest kultywowane chyba nigdzie indziej :) Heh profanacja, no moze nawet calkiem niezle to ujales. Podobnie na to patrze, jednak sprawa jest prosta, jesli to moze byc EV+ to nie mam nic przeciwko.

Pawelj77 Autor wątku
Pawelj77
PokerStrategist

Madavaster widziałem ze graliśmy w dwóch tych samych SNG ale nie na jednym stole

wczoraj około 16:30 grałem 6 stołów równocześnie Omaha H/L i internet wysiadł kochana neostrada (burze w Polsce na infolini powiedzieli mi że naprawią za 8h)
straciłem $10,5 ale odrobię hehe
internet ruszył dopiero około 22 ale już nie grałem
na jednym stole co miałem stack około 8500 na sit out zająłem 5 miejsce

eSGe jakie jest największe piwo w Polsce ? (Warka 1,5L hehe)
jak jesteś z Warszawy lub będziesz w Warszawie to nie musimy czekać na zlot PS tylko można spotkać się wcześniej :)

Pawelj77 Autor wątku
Pawelj77
PokerStrategist

Napisałem do supportu ze nie miałem połączenia i proszę o zwrot $8,75

i przelali mi $ na konto

ich odp:
"Chociaż PokerStars zazwyczaj nie przejmuje odpowiedzialności za takie
lub podobne problemy z połączeniem, które są poza naszą kontrolą,
zdecydowaliśmy przekazać na Twoje konto $8,75, jako jednorazowy wyjątek od
tej reguły.

Ponieważ wpłacone przez Ciebie do wspomnianego turnieju wpisowe
pozostało w puli nagród i nie zostało odebrane zwycięzcom, możesz