Widzę, że chyba nikt nie wybrał mojego zestawu przedmiotów (+połowy mojej klasy;p)
Mat fiz ang rozszerzone
Ogólnie uważam fizykę za łatwiejszą od matmy. Wręcz niektóre działy przyjemnie mi się powtarzało a matma mimo, że jestem dobry z niej, idzie ciężko.
Cele polak nie ma co mówić próbna na 71% (szczerzę to przyfarciłem), ale będzie 50+
Hmmm matma postawa to mnie nawet nie interesuje. Próbna była na 96%, rozszerzenie hmmm ciężko cokolwiek powiedzieć, będzie ciężko i myślę, że przeżyje z 70+ a będzie good z 80+
Angol to ~50% rozszerzenie, podstawa nie mam pojęcia, nawet jej w rękach nie trzymałem
Fiza próbne pisałem 70 70 96
ale po prostu wiem, że napiszę 70+ jedynie, a czy będzie to 7x czy 9x będzie zależeć raczej od dnia i arkusza mimo, że te sick 96% było z działów których nie lubię
Napisane przez Grinder23
Matma podst. - 100%
Rozszerzenie - 9X-100%

daj troche wiedzy matematycznej na ten jeden dzień
Napisane przez Rantrave
Napisane przez Grinder23
Gdynia here.PG - Matma Stosowana
Nie.
Pomimo, że PG to PG i nie jest najgorszą uczelnią, to idź na to tylko jeśli interesujesz się matmą i chcesz po prostu kształcić się w tym zakresie.
Na PG kadra jest średnia, w sensie są tam jacyś geniusze i piękne umysły z ukrainy czy Rosji, ale w pewnym sensie ma wylane w studentów, po stricte matmie nie ma się dużo możliwości, lepiej pójść na jakiś inny kierunek.
mhm. Nie wiem.
Z tego co sie orientowalem combo Matma stosowana spec. Matematyka Finansow + jako drugi zarzadzanie ( co bedzie dosyc latwe ) da mi ladny start w finansach.
Nie wiem na co innego mialbym pojsc? Robotyka? bleh nie bawi mnie nic z tych rzeczy.
Chce isc bardziej w finanse. I mysle ze takie combo da mi mega dobry start.
Zreszta nie widze za bardzo alternatywy? UG odpada w przedbiegach. To samo co do wiekszosci uczelni prywatnych. Co do wyjazdu nie widze wiekszego sensu.
Chetnie poznam twoje zdanie
Napisane przez mazaq
Napisane przez Grinder23
Matma podst. - 100%
Rozszerzenie - 9X-100%daj troche wiedzy matematycznej na ten jeden dzień
![]()
![]()
mhm... Osobiscie naprawde nie rozumiem jak mozna nie zdac podstawy. Mam ogolnie wrazenie ze ludzie ktorzy nie zdaja sa sobie sami winni . Naprawde moge przyjac beta ze bylbym w stanie nauczyc cie w tydzien i bys zdal podstawe na 60%+ minimum.
Takie sa fakty. Podstawa to jest uzywanie wzorow ktore masz bykiem napisane w tablicach. + dodawanie / odejmowanie / mnozenie / dzielenie itd. I oczywko jakies podstawowe umiejetnosci typu rownania kwadratowe co podstawa robi praktycznie cale 3 lata.
Ludzie maja poprostu NAPRAWDE tragiczny mindset podchadza do kazdego zadania ze jest mega trudne. i odrazu NIE WIEM / NIE UMIEM. A tak naprawde jak zaczna je robic, sprawdza wzory KTORE MAJA WYPISANE to zadania staja sie banalne.
To takie moje ogolnie przemyslenia po tym jak pomagalem ludzia
mam nadzieje ze komus sie przyda.
Co do mojego wyniku to oczywiscie takie sa zalozenia
i jestem optymistycznie nastawiony. Bo troszke nad tym siedzialem.
ekonometria tam tez sa jakies fajne specjalizacje
dzisiaj jeszcze trza streszczenia przeczytac
Napisane przez JuelzWicco
No chłopaki , powodzenia jutroczy może w środe piszecie ?
![]()
w środe
Tym bardziej : Naku**** matury
Nie ma się co stresować , zdawałem swoją + rok później poprawiałem , było dobrze ♠_thumbsup:
Najgorsza perspektywa jaka was może spotkać (ja tak właśnie miałem) to nie dostaniecie się na wymarzone studia , idziecie na rok do pracy , poprawiacie mature
Jesteście na wymarzonych studiach + macie odłożony hajs z pracy przez rok , koks , dzifki , lasery , gokarty i kung fu
w srode polski, pozniej matma, angielski (jezeli ktos zdaje), a pozniej to juz w zaleznosci co kto pisze.
Ja streszczenia juz mam obcykane
jeszczem usze dokonczyc mature ustną z polaka
Napisane przez demontaczki
Widzę, że chyba nikt nie wybrał mojego zestawu przedmiotów (+połowy mojej klasy;p)
Mat fiz ang rozszerzone
Ogólnie uważam fizykę za łatwiejszą od matmy. Wręcz niektóre działy przyjemnie mi się powtarzało a matma mimo, że jestem dobry z niej, idzie ciężko.
2 lata temu pisałem rozszerzoną maturę z matematyki i fizyki i podpisuje się obydwoma rękami pod tym, że fizyka była znacznie łatwiejsza.
tolari ja tez zamierzam wybrac sie do Gdanska (jak sie dostane). Z checia pogram w pokera. Tylko ten polski pisemny, jakie lektury moga sie pojawic bo napewno od kogo cos slyszeliscie
?
Co do lektur to zapewne loteria, lepiej bądź przygotowany na wszystko(lub na nic tak jak ja) żebyś się nie zdziwił
hehe dzisiaj przez caly dzien przeczytalem streszczenia szcegolowe dzumy i wesela (ja pierdole)
Napisane przez GrudzienM
Dla mnie największe 'ja pierdole' to Ferdydurke.![]()
tego na 99,99% nie bedzie.
No co ty? nie mów, że nie bawi cię idea zrywania z formą poprzez gwałcenie przez uszy
Skąd wiesz co będzie a czego nie? Masz przecieki ?
Napisane przez jakkub88
No co ty? nie mów, że nie bawi cię idea zrywania z formą poprzez gwałcenie przez uszy![]()
![]()
![]()
poprostu wiem ze zdania wiekszosci polonistow sa na temat tej lektury bardzo podzielone i watpie tak i oni ze znajdzie sie ona na jakiej kolwiek maturze.
Napisane przez Grinder23
Napisane przez jakkub88
No co ty? nie mów, że nie bawi cię idea zrywania z formą poprzez gwałcenie przez uszy![]()
![]()
![]()
poprostu wiem ze zdania wiekszosci polonistow sa na temat tej lektury bardzo podzielone i watpie tak i oni ze znajdzie sie ona na jakiej kolwiek maturze.
Siemka,
Wyczytałem, że myślisz o matematyce na PG. Tak się składa, że coś o tym wiem, jestem na finiszu 2. semestru
Ogólnie to sprawa wygląda tak, że jeśli chcesz się uczyć i będziesz się uczył
to śmiało możesz tam iść. Jest ciężko, bo wg mnie materiału z liceum w ogóle nie można porównywać, do tego co się tam dzieje
Ale, tak jak mówię, jeśli będziesz się uczył to śmiało, no i wydaje mi się, że finansowa to dobra opcja. Jeśli będziesz miał jakieś pytania, to pisz...
Heh, mój pierwszy post
Wypadałoby się przywitać, ale zrobię to trochę później, gdy będzie trochę więcej wolnego czasu
Popieram zdanie Grindera na temat ferdydurke, zapewne będzie jedna z tych książek które znam najmniej, takie już moje szczęście
Napisane przez zuczek92
Napisane przez ligabb
Napisane przez Mihalenko
Kraków - AGH Budownictwo ♠_o:sam studiuje na AGH, ale budownictwo lepsze mają na polibudzie.
Co studiujesz?:)
Stosowana na samogłoskach.
Aha, co do matury pisemnej z polskiego to się ludzie nie przejmujcie
Jestem typowym ścisłowcem, lubię czytać, ale sam sobie wybieram co (lektury przeczytałem dwie). Za całe liceum dostałem 2x ndst z wypracowań - jedno z chłopów, drugie z pana tadeusza. Na maturze modliłem się, żeby na to nie trafić, i co?
I w moim roczniku były te dwie lektury, o ile pana tadeusza znałem, to o co chodziło w chłopkach nie wiedziałem kompletnie... Pisałem z chłopów (tekst źródłowy był krótszy :P) i wyciągnąłem chyba koło 50-60%