Przejdź do forum
Pokerzyści - maturz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pokerzyści - maturzyści.

767 Posty
120 Użytkownicy
0 Reakcje
50.4 K Wyświetlenia
demontaczki
PokerStrategist

Widzę, że chyba nikt nie wybrał mojego zestawu przedmiotów (+połowy mojej klasy;p)
Mat fiz ang rozszerzone
Ogólnie uważam fizykę za łatwiejszą od matmy. Wręcz niektóre działy przyjemnie mi się powtarzało a matma mimo, że jestem dobry z niej, idzie ciężko.
Cele polak nie ma co mówić próbna na 71% (szczerzę to przyfarciłem), ale będzie 50+
Hmmm matma postawa to mnie nawet nie interesuje. Próbna była na 96%, rozszerzenie hmmm ciężko cokolwiek powiedzieć, będzie ciężko i myślę, że przeżyje z 70+ a będzie good z 80+
Angol to ~50% rozszerzenie, podstawa nie mam pojęcia, nawet jej w rękach nie trzymałem
Fiza próbne pisałem 70 70 96 :D ale po prostu wiem, że napiszę 70+ jedynie, a czy będzie to 7x czy 9x będzie zależeć raczej od dnia i arkusza mimo, że te sick 96% było z działów których nie lubię

mazaq
PokerStrategist

Napisane przez Grinder23
Matma podst. - 100%
Rozszerzenie - 9X-100%

daj troche wiedzy matematycznej na ten jeden dzień :ayfkm: :rage:

Grinder23
Elite Grinder

Napisane przez Rantrave

Napisane przez Grinder23
Gdynia here.

PG - Matma Stosowana

Nie.

Pomimo, że PG to PG i nie jest najgorszą uczelnią, to idź na to tylko jeśli interesujesz się matmą i chcesz po prostu kształcić się w tym zakresie.

Na PG kadra jest średnia, w sensie są tam jacyś geniusze i piękne umysły z ukrainy czy Rosji, ale w pewnym sensie ma wylane w studentów, po stricte matmie nie ma się dużo możliwości, lepiej pójść na jakiś inny kierunek.

mhm. Nie wiem.

Z tego co sie orientowalem combo Matma stosowana spec. Matematyka Finansow + jako drugi zarzadzanie ( co bedzie dosyc latwe ) da mi ladny start w finansach.

Nie wiem na co innego mialbym pojsc? Robotyka? bleh nie bawi mnie nic z tych rzeczy.
Chce isc bardziej w finanse. I mysle ze takie combo da mi mega dobry start.

Zreszta nie widze za bardzo alternatywy? UG odpada w przedbiegach. To samo co do wiekszosci uczelni prywatnych. Co do wyjazdu nie widze wiekszego sensu.

Chetnie poznam twoje zdanie :)

Napisane przez mazaq

Napisane przez Grinder23
Matma podst. - 100%
Rozszerzenie - 9X-100%

daj troche wiedzy matematycznej na ten jeden dzień :ayfkm: :rage:

mhm... Osobiscie naprawde nie rozumiem jak mozna nie zdac podstawy. Mam ogolnie wrazenie ze ludzie ktorzy nie zdaja sa sobie sami winni . Naprawde moge przyjac beta ze bylbym w stanie nauczyc cie w tydzien i bys zdal podstawe na 60%+ minimum.

Takie sa fakty. Podstawa to jest uzywanie wzorow ktore masz bykiem napisane w tablicach. + dodawanie / odejmowanie / mnozenie / dzielenie itd. I oczywko jakies podstawowe umiejetnosci typu rownania kwadratowe co podstawa robi praktycznie cale 3 lata.

Ludzie maja poprostu NAPRAWDE tragiczny mindset podchadza do kazdego zadania ze jest mega trudne. i odrazu NIE WIEM / NIE UMIEM. A tak naprawde jak zaczna je robic, sprawdza wzory KTORE MAJA WYPISANE to zadania staja sie banalne.

To takie moje ogolnie przemyslenia po tym jak pomagalem ludzia ;) mam nadzieje ze komus sie przyda.

Co do mojego wyniku to oczywiscie takie sa zalozenia :D i jestem optymistycznie nastawiony. Bo troszke nad tym siedzialem.

DangeroussPosse
PokerStrategist

ekonometria tam tez sa jakies fajne specjalizacje :f_biggrin:

dzisiaj jeszcze trza streszczenia przeczytac :rage:

JuelzWicco
PokerStrategist

No chłopaki , powodzenia jutro :f_cool: czy może w środe piszecie ? :D

Grinder23
Elite Grinder

Napisane przez JuelzWicco
No chłopaki , powodzenia jutro :f_cool: czy może w środe piszecie ? :D

w środe :D

JuelzWicco
PokerStrategist

Tym bardziej : Naku**** matury :f_thumbsup:

Nie ma się co stresować , zdawałem swoją + rok później poprawiałem , było dobrze _thumbsup:

Najgorsza perspektywa jaka was może spotkać (ja tak właśnie miałem) to nie dostaniecie się na wymarzone studia , idziecie na rok do pracy , poprawiacie mature

Jesteście na wymarzonych studiach + macie odłożony hajs z pracy przez rok , koks , dzifki , lasery , gokarty i kung fu

ultraplazmator
Oldschool Grinder

w srode polski, pozniej matma, angielski (jezeli ktos zdaje), a pozniej to juz w zaleznosci co kto pisze.

Ja streszczenia juz mam obcykane ;) jeszczem usze dokonczyc mature ustną z polaka :rage:

KaZZ90
PokerStrategist

Napisane przez demontaczki
Widzę, że chyba nikt nie wybrał mojego zestawu przedmiotów (+połowy mojej klasy;p)
Mat fiz ang rozszerzone
Ogólnie uważam fizykę za łatwiejszą od matmy. Wręcz niektóre działy przyjemnie mi się powtarzało a matma mimo, że jestem dobry z niej, idzie ciężko.

2 lata temu pisałem rozszerzoną maturę z matematyki i fizyki i podpisuje się obydwoma rękami pod tym, że fizyka była znacznie łatwiejsza.

tolari ja tez zamierzam wybrac sie do Gdanska (jak sie dostane). Z checia pogram w pokera. Tylko ten polski pisemny, jakie lektury moga sie pojawic bo napewno od kogo cos slyszeliscie :) ?

Jendrke
PokerStrategist

Co do lektur to zapewne loteria, lepiej bądź przygotowany na wszystko(lub na nic tak jak ja) żebyś się nie zdziwił :D

hehe dzisiaj przez caly dzien przeczytalem streszczenia szcegolowe dzumy i wesela (ja pierdole)

toMOKASYN
Elite Grinder

Dla mnie największe 'ja pierdole' to Ferdydurke. :D

Grinder23
Elite Grinder

Napisane przez GrudzienM
Dla mnie największe 'ja pierdole' to Ferdydurke. :D

tego na 99,99% nie bedzie.

No co ty? nie mów, że nie bawi cię idea zrywania z formą poprzez gwałcenie przez uszy :f_o: :f_thumbsup:

Skąd wiesz co będzie a czego nie? Masz przecieki ? :D

Grinder23
Elite Grinder

Napisane przez jakkub88
No co ty? nie mów, że nie bawi cię idea zrywania z formą poprzez gwałcenie przez uszy :f_o: :f_thumbsup:

poprostu wiem ze zdania wiekszosci polonistow sa na temat tej lektury bardzo podzielone i watpie tak i oni ze znajdzie sie ona na jakiej kolwiek maturze.

Napisane przez Grinder23

Napisane przez jakkub88

poprostu wiem ze zdania wiekszosci polonistow sa na temat tej lektury bardzo podzielone i watpie tak i oni ze znajdzie sie ona na jakiej kolwiek maturze.

Siemka,
Wyczytałem, że myślisz o matematyce na PG. Tak się składa, że coś o tym wiem, jestem na finiszu 2. semestru :D Ogólnie to sprawa wygląda tak, że jeśli chcesz się uczyć i będziesz się uczył :D to śmiało możesz tam iść. Jest ciężko, bo wg mnie materiału z liceum w ogóle nie można porównywać, do tego co się tam dzieje :D Ale, tak jak mówię, jeśli będziesz się uczył to śmiało, no i wydaje mi się, że finansowa to dobra opcja. Jeśli będziesz miał jakieś pytania, to pisz...

Heh, mój pierwszy post :D Wypadałoby się przywitać, ale zrobię to trochę później, gdy będzie trochę więcej wolnego czasu :D

Jendrke
PokerStrategist

Popieram zdanie Grindera na temat ferdydurke, zapewne będzie jedna z tych książek które znam najmniej, takie już moje szczęście :D

mazaq
PokerStrategist

niech dadzą wiersze do interpretacji :rage:

ligabb
Poker Player

Napisane przez zuczek92

Napisane przez ligabb

Napisane przez Mihalenko
Kraków - AGH Budownictwo _o:

sam studiuje na AGH, ale budownictwo lepsze mają na polibudzie.

Co studiujesz?:)

Stosowana na samogłoskach.

Aha, co do matury pisemnej z polskiego to się ludzie nie przejmujcie :) Jestem typowym ścisłowcem, lubię czytać, ale sam sobie wybieram co (lektury przeczytałem dwie). Za całe liceum dostałem 2x ndst z wypracowań - jedno z chłopów, drugie z pana tadeusza. Na maturze modliłem się, żeby na to nie trafić, i co? :D I w moim roczniku były te dwie lektury, o ile pana tadeusza znałem, to o co chodziło w chłopkach nie wiedziałem kompletnie... Pisałem z chłopów (tekst źródłowy był krótszy :P) i wyciągnąłem chyba koło 50-60%