Polecam film "The Deal" , naprawde warty obejrzenia
Z tym wartym polecenia to raczej się nie zgodzę
Ale fajny temat, może ktoś zna jakieś dobre filmy o tematyce pokera
Ja na początek wspomnę oczywiście o klasycznym 'Rounders' (PL: Hazardziści).
AmadeuszBielecki napisał
Lucky You jest w miarę śmieszny ;d
Coś mi się kojarzy tytuł... O czym to dokładnie jest?
Rounders z Mattem Damonem. Jest nawet nawet fajny:) Oczywiście film nie Matt
Jest na YT w całoście:
Pod koniec part 1 albo w part 2 pojawią się polskie napisy
Ale w part 1 napisy są zbędne także luzik:)
SamRadziwill napisał
AmadeuszBielecki napisał
Lucky You jest w miarę śmieszny ;dCoś mi się kojarzy tytuł... O czym to dokładnie jest?
O próbie uratowania kasyna odziedziczonego po dziadku przez młodego pokerzystę-ćpuna, przez zagranie w jakimś dużym turnieju (WPT bodajże)
NIE NIE NIE THE NATURAT CHODZILO O POJEDYNEK Z OJCEM W TYM FILMIE O ILE PAMIETAM
BODAJZE LUCKY YOU I DEALER KONCZA SIE TAK SAMO ZE W HEADS UP KOLES ZRZUCA MOCNIEJSZA REKE
TheNaturat napisał
SamRadziwill napisał
AmadeuszBielecki napisał
Lucky You jest w miarę śmieszny ;d
Coś mi się kojarzy tytuł... O czym to dokładnie jest?
O próbie uratowania kasyna odziedziczonego po dziadku przez młodego pokerzystę-ćpuna, przez zagranie w jakimś dużym turnieju (WPT bodajże)
No to fabuła już mi się podoba
Billie Offer (Drew Barrymore) przyjeżdża do Las Vegas w nadziei, że zrealizuje swoje marzenia. Pragnie rozpocząć nowe życie jako piosenkarka ? z dala od dotychczas dobrze jej znanych zadymionych i prowincjonalnych klubów ? a Vegas ze swoim przepychem i doskonałą rozrywką zdaje się być do tego idealnym miejscem.
Huck Cheever (Eric Bana) to profesjonalny lecz nałogowy gracz karciany, który w miłości przeciwnie niż przy zielonym stoliku, gra lekko, unikając zaangażowania się w poważny związek. Pewnego dnia spotyka na swojej drodze uroczą Billie i aby zdobyć jej względy, musi nauczyć się traktować miłość, inaczej jak do tej pory: powinien zaufać swojemu sercu. Staje też do karcianego wyścigu po główną wygraną w Światowych Zawodach Pokerowych ? $10 000 ? pomimo, a może właśnie dlatego, że podczas turnieju może stanąć oko w oko ze swoim dawno niewidzianym ojcem (Robert Duvall), legendą pokera i niepokonanym zwycięzcą zawodów.
Las Vegas to z pewnością miejsce, gdzie każdy znajdzie doskonała rozrywkę i ? miłość.
Przekonaj się, że w miłości i kartach wszystkie chwyty są dozwolone!
kozak567 napisał
NIE NIE NIE THE NATURAT CHODZILO O POJEDYNEK Z OJCEM W TYM FILMIE O ILE PAMIETAMBODAJZE LUCKY YOU I DEALER KONCZA SIE TAK SAMO ZE W HEADS UP KOLES ZRZUCA MOCNIEJSZA REKE
![]()
Takich rzeczy się nie mówi
Lecz trafnie zauważyłeś że kolega TheNaturat blefował opowiadając o fabule filmu
No to zostałem oszukany
A 'Mavericka' to pamiętam dobrze z dzieciństwa, miałem nawet własną kasetę VHS z tym filmem
Haha
"Maverick" typowe amerykańskie kino i temat pokera - blef blef blef i jeszcze raz blef.
Pamiętam końcową scenę jak Gibson obczaił jakie karty ma ta laseczka po wcześniej ją pu.... uprawiał sex:) i wiedział jak zachowuje się gdy jest podniecona
ahh te marzenia amerykańców
The Grand 2007, jeszcze nie wiem jak sam film ale trailer bardzo dobrze się prezentuje, śmiesznie;)
zdecydowanie najlepszym filmem o tematyce pokerowej jest "Wielki Szu"
Rounders postawilbym na drugim miejscu ale i tak kilka klas nizej