Przejdź do forum
Poker online na ucz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker online na uczelni

14 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,410 Wyświetlenia

Witam,
Być może głupi temat, ale proszę na poważnie:)
Jestem studentem uczelni technicznej w której jest też kierunek informatyczny. Tak więc jest cała rzesza informatyków opiekujących się uczelnianą siecią.

Czy możliwe jest by gdy na SWOIM laptopie będąc podłączonym do uczelnianej sieci gram w pokera online by:
1) przeglądając ruch w sieci dowiedzieli się, że ktoś gra w pokera online (jako, że poker jest nielegal wolałbym by uczelnia nie wiedziała, że gram...na jej terenie)
2) jeśli tak to czy admin w jakiś sposób może odczytać moje hasło?(to pytanie pewnie głupsze, ale kto pyta nie błądzi)

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi

1. Tak.
2. Nie może odczytać jawnie twojego hasła.

Odpowiedz
Cytat
olczykandre
PokerStrategist

jeżeli logujesz sie jako gość a nie ze swoim loginem i hasłem podpiętym pod Twoje nazwisko to nic Ci nie zrobią bo jak Cie znajdą :)

poza tym na pokera online nie ma w tej chwili jakiejś nagonki i nikt nie kontroluje ruchu pod tym względem :)

Odpowiedz
Cytat
Maksymus007
PokerStrategist

Dwa razy tak, niestety.
Z odczytaniem hasla moga byc problemy, zaleznie jak konkretny room to zrobil.
Szyfrowane polaczenie, jesli ktos ma dostep do routera i moze zrobic man-in-the-middle (a administratorzy na uczelniach to zwykle nolife ktorzy uwielbiaja takie zabawy..) to nic nie da niestety :/

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

jeśli łączę się przez wifi to muszę podać uczelniany login i hasło. Natomiast jeśli łączę się "po kablu" to żadnych danych podawać nie muszę.

Zmartwiliście mnie jeśli chodzi o jawność hasła. Miałem nadzieje, że raczej ich nie mogą odczytać.
W takim razie wolę ponudzić się na wykładach niż ryzykować. Co prawda marne pieniądze mam na pokerroomie, ale cenie sobie prywatność

Odpowiedz
Cytat
ninusss
Oldschool Grinder

zawsze mozesz przelac poprostu grosze na room na ktorym i tak nie grasz i tam pykac sobie za grosze

jak z tym "cos" sie stanie to tragedii nie bedzie, a jeszcze bedziesz mogl nagonke na adminow zrobic jakcy z nich frajerzy sa i ew poleca z roboty

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

1) Tak bez najmniejszego problemu.
2) Tutaj raczej nie sądzę. Wszystkie połączenia są szyfrowane, poza tym jeśli łączysz się przez kabel to nie tak łatwo przechwycić Twoje pakiety jak w przypadku połączenia z otwartym dla wszystkich hotspotem gdzie odradzam jakiekolwiek logowanie się gdziekolwiek jeśli sieć nie ma zabezpieczeń. Aczkolwiek jeśli masz wątpliwości to zasada przezorny zawsze ubezpieczony jest tutaj na miejscu.

Atak man in the middle nie ma zastosowania w przypadku certyfikowanych kluczy jak można przeczytać np. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Atak_man_in_the_middle więc nie sądzę by ktokolwiek mógł przechwycić nasze hasło przy logowaniu do pokerroomu.

Odpowiedz
Cytat
Modger
Poker Player

Możesz przecież grać na wirtualne pieniądze co nie jest zabronione.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

wole patrzeć sie w pulpit nic nie robiąc niż grać na wirtualne:D

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5
PokerStrategist

Napisane przez criginold
wole patrzeć sie w pulpit nic nie robiąc niż grać na wirtualne:D

on to chyba mowil w kontekscie pierwszego pytania i nielegalnosci pokera online anizeli proponowal Ci gre na wirtualne ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

jeśli chodzi o te wirtualne to hmmm mogę grać na hajs, a jakby co (tfu tfu) będę się ściemniał, że grałem na wirtualne. Tego chyba nijak nie udowodnią.
Więc pozostałby jeszcze tylko problem hasła

Odpowiedz
Cytat
StoneCutter
PokerStrategist

albo miej w dupie granie na uczelni i graj tylko w domu, problem rozwiazany :)

Odpowiedz
Cytat
radonis
PokerStrategist

Napisane przez StoneCutter
albo miej w dupie granie na uczelni i graj tylko w domu, problem rozwiazany :)

ale on chciałby grać na uczelni, poddanie się nie jest rozwiązaniem :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
RealGains
Oldschool Grinder

Kup sobie modem i tyle.

Co do ewentualnej identyfikacji to nikt nie zwrocil uwagi, ze jeszcze trzeba odkryc fizycznie z ktorego laptopa ktos sie laczy, wiec jezeli zasieg sieci jest solidny to tez nie musi to byc takie proste.

Edit:
Dobra, nie doczytalem o nazwisku w loginie. W takim razie to nie problem ;p

Odpowiedz
Cytat