Nie znalazłem nic podobnego, więc podejmę się próby prowadzenia takiego muzycznego kącika na tym forum.
Ludzi jest tutaj pełno, więc liczę na to, że znajdą się tacy, którzy progresywnego rocka podobnie jak ja mogą nazywać swoją pasją. ;]
Gatunek o tyle piękny, że ciężko go tak naprawdę w pełni odkryć, stąd fajnie byłoby to robić wspólnie w tym temacie. ♠_love:
Kilka przykładów legendarnych i współcznesnych zespołów prog rockowych dla ludzi, którzy nie mają pojęcia co to jest: King Crimson, Pink Floyd, Genesis, Camel, Porcupine Tree, Rush, Riverside.
Byłoby super, gdyby wątek polegał na prezentacji jakiś utworów/albumów, wymianie zdań na ich temat itd. Można tutaj nawet znaleźć silne powiązanie z pokerem - wszak muzyka w trakcie sesji nie przeszkadza, a nawet i często poprawia nasz mindset.
Tak więc jeśli ktoś ma wenę, niech się dzieli albo jakimiś klasykami, albo czymś co mu w głowie siedzi. Ja postaram się też o jakąś notkę w najbliższym czasie z poleceniem jakiegoś utworu (zwłaszcza dla ludzi, którzy w prog rocku nie siedzą, a mogliby się tym zainteresować).
o/